pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Geriausias vištienos kulšelių receptas

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Vištienos šlauneles supjaustyti nedideliais gabalėliais, pabarstyti druska ir pipirais. Brokolį supjaustyti žiedynais, svogūną susmulkinti, morkas ir bulves supjaustyti nedideliais gabalėliais, o pievagrybius griežinėliais.

Į puodą pilti aliejų, dėti sviestą ir ištirpinti. Sudėti vištieną ir pakepti porą minučių, tuomet sudėti svogūną ir kepti iki kol vištiena nebebus rožinės spalvos, sudėti bulves, morkas ir išmaišyti. Supilti sultinį (sultinys neturi visiškai padengti ingredientų), užvirti. Kai užvirs, sumažinti kaitrą, sudėti pievagrybius ir uždengti dangčiu, taip palikti 10 minučių.

Į paruoštą padažą įpilti samtį skysčio nuo verdamo troškinio ir gerai permaišyti, tuomet maišant visą padažą supilti į puodą su troškiniu.

Suberti smulkiai sutarkuotą sūrį, sudėti brokolį ir maišant dar pakaitinti 2-3 min iki sūris išsilydys. Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi, papildomai pagardinti druska ir/ar pipirais.

Vištienos kepsneliai su sūriu - be glitimo

Vištienos patiekalai tikrai dažnai puikuojasi ant pietų stalų, o šie tikrai taip pat turėtų rasti savo vietą. Pavyksta labai skanūs, švelnaus skonio, bet tokie, kurių sunku atsivalgyti, taip jau turbūt būna su tuo paprastumu - tobulumas, kuriam sunku atsispirti.

Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Vištų kulšelės

Sumaišykite susmulkintus česnakus su aliejumi, vištienos bei aštriais mėsos prieskoniais ir sojų padažu. Paruoštu mišiniu gerai įtrinkite kulšeles ir palaikykite 1 val. Šaukite į 220 laipsnių orkaitę ir kepkite kol gražiai apskrus.

AUTORIUS: MamosReceptai.ltRašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Skanieji balandėliai pagal NeringąPatys skaniausi naminiai kotletai - purūs ir minkštučiaiSpagečiai CarbonaraTradiciniai kotletaiKomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibųReceptai su brokoliais - 38 skanios idėjos!Dalyvaukite!Konkurse: Jaukūs patiekalai
Reikalingi ingredientai:
Vištienos kulšelės10 vntAugalinis aliejus1/2 stiklinėsProvanso žolelėsČiobreliaiDžiovintas česnakasMalta saldi paprikaDžiovintos paprikosCukrusDruskaReklama
Gaminimo eiga

1. Paruoškime marinatą. Sumaišykite augalinį aliejų ir visus prieskonius, išskyrus cukrų. Kruopščiai išmaišykite.

2. Atsargiai nuvalykite ir nuplaukite vištienos blauzdeles, tada jas nusausinkite. Dėti į marinatą, išmaišyti ir dėti į šaldytuvą bent 1-1,5 val.

Reklama

3. Vištieną kartu su marinatu uždenkite dangčiu arba folija ir pašaukite į iki 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po pusvalandžio blauzdeles apverskite ir nebeuždenkite dangčiu.

4. Formoje likusį skystį nupilame ir sumaišome su cukrumi. Blauzdeles patepkite ir pašaukite į orkaitę dar 10-15 minučių, kol paruduos.