pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Mėlynių Pyragas su Riešutų Sviestu: Lengvas ir Skanus Receptas

Kai ateina vasara ir pasirodo pirmosios mėlynės, tai tarsi šventė - šviežios, sultingos ir aromatingos uogos kviečia iš karto jas panaudoti skaniausiuose desertuose. Mėlynių pyragas yra vienas iš tų desertų, kurio kvapas iš orkaitės sugrąžina vasaros prisiminimus. Šis pyragas nereikalauja ypatingų įgūdžių - jį iškepti pavyks net ir pradedančiajam. Šis pyragas stebina savo paprastumu - bet būtent tai ir žavi.

Šis receptas yra tikras klasikinis variantas, perduodamas iš kartos į kartą. Paprasti ingredientai, jokios sudėtingos technikos, tik švelni tešla ir gaivus mėlynių saldumas, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Pirmųjų mėlynių pyragas - lengva pagaminti, skanu ragauti.

Mėlynių Pyrago su Riešutų Sviestu Receptas

Ingredientai:

  • 300 gramų mėlinių (šaldytos/šviežios)
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 120 gramų cukraus (rudasis)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 10 valgomųjų šaukštų pieno
  • 4 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 5 valgomieji šaukštai sviesto (žemės riešutų)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • Šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)

Paruošimo būdas:

  1. Sumaišykite viename dubenyje cukrų, kiaušinius, pieną, žemės riešutų sviestą ir aliejų.
  2. Tada suberkite išsijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
  3. Sudėkite tešlą į aliejumi išteptą kepimo formą ir suberkite mėlynes.
  4. Kepkite apie 35 min. 180 laipsnių temperatūroje.
  5. Pyragą atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus! Autorius: Aušra

Patarimai skanesniam pyragui

  • Mėlynių pyragas pats savaime yra subtiliai saldus ir uogų gaivumu dvelkiantis desertas, tačiau vos kelios detalės gali paversti jį dar įspūdingesniu.
  • Vanilės natelė puikiai dera su mėlynių rūgštele. Į sausą tešlos mišinį galite įberti šiek tiek vanilinio cukraus arba įpilti lašelį vanilės ekstrakto.
  • Citrinos žievelė - dar viena subtili detalė, kuri sužadina skonio receptorius.
  • Norisi daugiau tekstūros? Į trupinių viršų galima įmaišyti saujelę susmulkintų riešutų - migdolų, graikinių ar lazdynų.
  • Jei pyragą norite pateikti kaip desertą vakarienei - pridėkite rutuliuką vanilinių ledų ar šaukštą grietinėlės.
  • O gal norisi papildomo saldumo? Prieš patiekdami pabarstykite pyragą cukraus pudra.

Variacijos ir patobulinimai

Pirmųjų mėlynių pyragas - puikus pagrindas improvizacijoms, kuriomis galite praturtinti šį jau patikrintą receptą. Pridėkite kitų uogų ar vaisių. Jei mėgstate įvairias spalvas ir skonius, galite dalį mėlynių pakeisti avietėmis, juodaisiais serbentais ar net smulkintais obuoliais. Naudokite prieskonius. Įmaišykite riešutų ar sėklų. Eksperimentuokite su tešlos tipu. Padažai ir pagardai.

Nepamirškite, kad svarbiausia - mėgautis gaminimu ir dalintis šiuo skanėstu su artimaisiais. Pirmųjų mėlynių pyragas - tai ne tik tradicija, bet ir puikus būdas džiaugtis vasaros pradžia deserto forma. Paprastas, bet nepaprastai skanus, jis puikiai tinka tiek šeimos susibūrimams, tiek ramiai popietei su arbata.

Jeigu šeštadienį uogavote, sekmadienį nusipelnėte skanaus pyrago.