pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skani vištienos krūtinėlė su pievagrybiais ir sūriu

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

Dubenėlį pripilkite šilto (ne karšto) vandens, berkite dosniai druskos (kad vanduo gautųsi sūrus, puslitriui vandens dedu vieną-du šaukštus druskos), išmaišykite, kad ištirptų. Sudėkite vištieną ir palikite brinkti apie 15 minučių. Vanduo turėtų visiškai apsemti vištieną. Po 15 minučių išimkite vištieną, nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Beje, galite vištieną pamerkti ir iš anksto, tik tada laikykite dubenį su vištiena ne kambario temperatūroje, o šaldytuve ir geriau nelaikykite ilgiau negu 5-6 valandų, nes vištiena bus per sūri.

Ištepkite vištieną tirpintu sviestu ir įtrinkite prieskoniais iš abiejų pusių. Sudėkite į kepimo indą.

Dėkite vištieną į iki 230 C įkaitintą orkaitę kepti 15 - 18 minučių. Jeigu norite labiau apskrudusios vištienos, į kepimo pabaigą galite 3-5 minutėms įjungti grilio režimą.

Vištieną išimkite ir palikite 5 - 10 minučių pastovėti, prieš pjaustant (kad tuo metu vištiena neatvėstų, galite skardą pridengti folija arba rankšluostėliu).

Greita vištienos krūtinėlė su pievagrybiais ir grietinėle

Autorius apie receptą: Taip iškepta vištienos krūtinėlė nebus sausa ir prie viryklės nesugaišite daug laiko, o pietūs ar vakarienė bus tikrai nuostabi. Taip iškepta vištienos krūtinėlė nebus sausa ir prie viryklės nesugaišite daug laiko, o pietūs ar vakarienė bus tikrai nuostabi. Edita, Oditėlės blogas

AKCIJOS:

Rodyti akcijas

TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 6
3 vienetai vištienos krūtinėlės
400 gramų rudųjų pievagrybių (arba paprastų pievagrybių)
60 mililitrų balto sauso vyno
60 mililitrų vištienos sultinio
50 mililitrų grietinėlės
3 šaukštai sviesto
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas čiobrelių (šviežių, smulkintų)
pagal poreikį miltų
pagal skonį druskos
šiek tiek petražolių (šviežių, smulkintų)

Vistienos krutinele su pievagrybiais ir suriu

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “idaryta vistienos krutinele su suriu” rasta receptų 1000Įdaryta vištienos krūtinėlė su sūriu ir pomidoraisĮdaryta vištienos krūtinėlė su smidrais ir sūriu

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Vištienos krūtinėlės iš abiejų pusių apibarstykite druska, juodaisiais pipirais ir įpjaukite per visą ilgį, padarydami joje "kišenėlę".

Pridėkite įdaro ir tvirtai užspauskite. Ant viršaus išdėliokite po tris citrinos riekeles, apibarstykite šviežiu čiobreliu ir kepkite 180 laipnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. arba tol, kol įsmeigus peilį iš krūtinėlės bėgs skaidrios sultys.

Skaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojamaSpagečiai CarbonaraGreitas čili troškinysPatys skaniausi naminiai kotletai - purūs ir minkštučiaiKomentarai (12)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Ausra2021-10-18 23:54O kokiame inde kepti? ATSAKYTIRenata2021-10-19 14:24Galima tiesiog skardoje, išklojus kepimo popierium :) ATSAKYTIGabrielė2020-01-31 16:22Buvo be galo skanuuuu. ❤️ ATSAKYTIAusra2021-10-18 23:55Kokiame inde kepet? Ar reikia kazkuo patepti? ATSAKYTIGretualija2020-01-11 16:38Noriu padėkoti už nuostabų receptą, labai labai gera idėja, dėkoju Jums! ;) ATSAKYTIMantas2019-11-21 20:38Kaip padaryti, kad neišbėgtų įdaras iš vištienos krūtinėlės kišenės. Ačiū. ATSAKYTILaima2019-11-22 16:39

Kuo giliau įpjauti vištieną ir įdarą sudėti standžiai. Aš kartais pjaunu truputį įstrižai iš viršaus vos vos link apačios, tuomet natūraliai susiformuoja kampas ir įdaras giliau lieka :) ATSAKYTI

Agnė2019-09-25 16:21Tikrai superinis receptas, gaminome ne vieną kartą. :) ATSAKYTIAndželika2019-02-17 14:35

Bandžiau ,tačiau likau nusivylusi gal dėl geltonos paprikos ,arba tiesiog nemokėjau paruošti.Įdare per daug jautėsi svogūnai ir kiti ingridienatai, o mėsa sausoka. ATSAKYTI

Diana2019-02-24 16:36

Daržoves reikėtų labai gerai susmulkinti tada skaniau. Aš paprastai įdarui dar pakepinu, nes man kepintos labiau patinka, ypač paprika. O vištiena sausoka būna, jeigu per ilgai kepama, nes kepimą reikėtų žiūrėti pagal krūtinėlių dydį ir savo orkaitę, nes ne visų tikra temperatūra atitinka užrašyta. Skanios vištienos orkaitėje paslaptis - neperkepimas, nes tik pakepsi šiek tiek ilgiau, ir jau bus neskanu. Geriausias būdas - įsigyti mėsos termometrą :-) ATSAKYTI