Vištienos krūtinėlės su šparaginėmis pupelėmis
Galite paimti įprastas pupeles (tinka pupelės virtos arba konservuotos).
Reikės: 1 kg vištienos krūtinėlių, 500 g šparaginių pupelių, 1 svogūno, 1 morkos, 200 g 15 % grietinės, 200 g mocarelos, 1 ryšulio žolelių, prieskonių.
Paruošimas: Vištieną apvoliokite prieskoniuose ir dėkite į kepimo formą. Svogūną supjaustykite žiedais, morkas sutarkuokite stambia tarka ir dėkite ant krūtinėlių. Ant viršaus uždėkite visas šparagines pupeles. Grietinę sumaišykite su smulkintomis žolelėmis ir tarkuotu sūriu ir užpilkite ant patiekalo. Kepkite orkaitėje apie 40-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Būtinai į savo racioną įtraukite vištienos krūtinėlę. Įvairūs receptai, marinatai ir gaminimo būdai leis šiam nebrangiam, bet sveikam gaminiui nuolat būti ant jūsų stalo daržovių ar kruopų kompanijoje.
Naudokite kulinarinius įrankius: foliją, maišelius, rankoves, kepimo popierių – tai padės išsaugoti baltos mėsos skonį ir naudą, o orkaitė ir kepimo skarda bus švarios.
Nepamirštamos vištienos krutinėlės receptas, kuris patiks visiems
Jei žinote, kad neskubėsite ir jums reikia sugalvoti lengvus pietus, kuriuos būtų galima greitai paruošti, sprendimas jums prieš nosį. Šio maisto privalumas yra tas, kad po jo beveik nereikia valytis . Kodėl? Jūs tiesiog sudėkite visus ingredientus į vieną kepimo indą ir palaukite, kol maistas bus paruoštas. Be kita ko, tai suteiks jums pakankamai laiko skirti kitai veiklai.

Ingredientai ir patiekalo paruošimo būdas
Jums reikės:
- Penkios didelės bulvės
- Dvi vištienos krūtinėlės
- Vienas pipiras
- Šimtas penkiasdešimt gramų sūrio
- Vienas didelis svogūnas
- Šimtas penkiasdešimt gramų sviesto
- Du šaukštai grietinės
- Penkiasdešimt mililitrų pomidorų padažo
- Du šaukštai majonezo
- Malti pipirai pagal skonį
- Du šaukštai augalinio aliejaus
- Druska pagal skonį
- Pipirų pagal skonį
- Peilis
- Dubuo
- Gilesnis padėklas arba kepimo skarda
- Trintuvas
- Folija
Pirmiausia turite kruopščiai išvalyti ir nuplauti vištienos krūtinėlę nuo visų galimų nešvarumų ir bakterijų. Tada supjaustykite juos maždaug vieno centimetro storio griežinėliais ir sudėkite į dubenį. Įberkite druskos, pipirų, raudonųjų pipirų ir kitų prieskonių, kurie jums atrodo tinkami. Įpilkite aliejaus ir iš tikrųjų pagaminsite marinatą, dabar tiesiog sumaišykite ir palikite sėdėti. Tuo tarpu galite užsiimti kita veikla.

Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje su citrininiu padažu
Be didesnio vargo paruošiama sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje su citrininiu padažu. Tikras išsigelbėjimas neturint laiko ar tingint gaminti ką nors sudėtingesnio!
Vištienos krūtinėlė neabejotinai yra populiariausias mano šeimos vakarienių ingredientas. Vištiena kinietiškai, pesto makaronai, spagečiai su sezamų padažu, kepti ryžiai ar mėsos kukuliai – tai tik keletas mūsų mėgstamiausių vištienos patiekalų.
Nors visi šie receptai yra ganėtinai paprasti ir greiti, kartais visi neturime laiko ar tingime gaminti ką nors sudėtingesnio. Tuomet tikru išsigelbėjimu tampa be didesnio vargo paruošiama sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje su citrininiu padažu.
Pabrėžiu – sultinga! Juk niekas nenori valgyti sausos vištienos krūtinėlės… Todėl aš ją marinuoju gardžiame citrininiame padaže ir kepdamas atlieku kelis esminius žingsnius, kad ji iškeptų sultinga. Šiame recepte pasidalinsiu jais ir su jumis!
