pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vistienos krūtinėlė orkaitėje folijoje

Vištienos krūtinėlės su šparaginėmis pupelėmis

Galite paimti įprastas pupeles (tinka pupelės virtos arba konservuotos).

Reikės: 1 kg vištienos krūtinėlių, 500 g šparaginių pupelių, 1 svogūno, 1 morkos, 200 g 15 % grietinės, 200 g mocarelos, 1 ryšulio žolelių, prieskonių.

Paruošimas: Vištieną apvoliokite prieskoniuose ir dėkite į kepimo formą. Svogūną supjaustykite žiedais, morkas sutarkuokite stambia tarka ir dėkite ant krūtinėlių. Ant viršaus uždėkite visas šparagines pupeles. Grietinę sumaišykite su smulkintomis žolelėmis ir tarkuotu sūriu ir užpilkite ant patiekalo. Kepkite orkaitėje apie 40-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Būtinai į savo racioną įtraukite vištienos krūtinėlę. Įvairūs receptai, marinatai ir gaminimo būdai leis šiam nebrangiam, bet sveikam gaminiui nuolat būti ant jūsų stalo daržovių ar kruopų kompanijoje.

Naudokite kulinarinius įrankius: foliją, maišelius, rankoves, kepimo popierių – tai padės išsaugoti baltos mėsos skonį ir naudą, o orkaitė ir kepimo skarda bus švarios.

6 komentarai:
Egle rašė.

Jau ryte pamačiusi šitą skanumyną apsiseilėjau, bet neturėjau laiko pakomentuoti. Skonis, įtariu, be priekaištų. Mėsytė tokia sultinga, o dar čiobreliai.
P.S. dar 1 atsakymas į tavo klausimą, paukštieną aš kartais valgau. Rečiau nei žuvį, bet kartais valgau. Tokio patiekalo neatsisakyčiau :)

rūtuliukas rašė.

neatsisakyčiau ir aš :) kitąkart, kai tai gaminsi, žinok, kad mes su Egle lauksim pakvietimų prisijungti ragaujant šitą gėrį :)

Vilma rašė.

Nu tai organizuokimės kokį blogerių susitikimą, susipažinkim ir darykim bendrus balius! :-))) Pradžiai susitikti galima ir be maisto gamybos, kokioje jaukioje viečikėje, tuomet nereikės rūpintis patalpomis. Vyganto idėja buvo labai šauni, bet gal daug kas išsigando, kad indus plauti patiems reikės. ;-)

rūtuliukas rašė.

na ir organizuojamės susitikimą, o kodėl ne? :)

Anonimiškas rašė.

prastai atrodo realiai. maistą gaminant esmė ne tik prisiryti, o ir pasigrožėti prieš tai

Vilma rašė.

Anonimui -> maistą gaminant esmė - skaniai pavalgyti. Ne daugelis puikių patiekalų pasižymi ypatingu grožiu.

Kepta citrininė vištiena

Ši kepta citrininė vištiena yra citrusinė, sultinga ir puikus pagrindinis patiekalas, tinkantis bet kurią savaitės naktį. Marinuokite citrininę vištieną mažiausiai 2 valandas ir tada kepkite krūtinėlę marinate. Būtinai pasilikite šiek tiek padažo patiekimui! Patiekite keptą citrininę vištieną su:

Sultinga orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė (+ 6 skonių variantai)

Internete kyla daug ginčų dėl puikios orkaitės temperatūros keptoms vištienos krūtinėlėms. 400ºF? 350ºF? 425ºF?

Vištienos krūtinėlėmis kepu daugiau nei 30 metų (gerai, bent jau stebiu, kaip tai daro mano mama!), o tobula temperatūra kiekvieną kartą išgauna sultingą, švelnią vištienos krūtinėlę. 375ºF. Esant tokiai temperatūrai, vištienos neišsausinsite; tai patikima!

Jei naudosite žemesnę temperatūrą, galite gauti kietesnę vištienos krūtinėlę, o jei naudosite ką nors karštesnio, galite gauti sausesnę vištienos krūtinėlę su geriau iškepta lauke.

Kepta vištiena buvo mano vaikystės vakarienė. Nesvarbu, ar tai buvo itališka vištiena, ar paprasta kepta vištiena ir ryžiai, mums patiko kiekvienas kąsnelis. Be to, mano mama buvo didžiulė vištienos krūtinėlių ant vištienos šlaunelių gerbėja, todėl mes visada tai turėjome.

Mano mėgstamiausias būdas kepti vištienos krūtinėlę yra ją marinuoti, nes tai tikrai suteikia jūsų vištienai skonio ir ją minkština. Šiame įraše išmokysime visko, ką žinome apie orkaitėje keptą vištienos krūtinėlę ir 6 skirtingus būdus, kaip ją pagardinti.

  • Didelis baltymų kiekis: vienas 4 uncijos. vištienos krūtinėlė turi 25 g baltymų. Taip, prašau!
  • Toks sultingas: puikiai iškepta iškepta vištienos krūtinėlė išeina tokia sultinga.
  • Greitai: vakarienę galite paruošti greičiau nei per 30 minučių!
  • Universalus: Vištienos krūtinėles galima gardinti tiek įvairiais būdais, kad jos niekada nesensta!
  • Skonis: nesvarbu, ar naudojate sausą vištienos trintuvą, ar vištienos marinatą, vištienos krūtinėlė gali būti lengvai pagardinta.
  • Maisto ruošimas: jei abejojate, padarykite dvigubą arba trigubą partiją. Kepta vištiena gali būti naudojama ruošiant kelis patiekalus per savaitę. Peržiūrėkite mūsų geriausius vištienos patiekalų ruošimo receptus.

Rekomenduojame naudoti be kaulų be odos vištienos krūtinėlė pagal šį receptą, bet tiks ir su kaulais. Jums reikės maždaug 1–1,5 svaro.

Visada geriausia pirkti aukštos kokybės mėsą, todėl pabandykite ieškoti ekologiškos, laisvai auginamos vištienos krūtinėlės. Tokia mėsa jums ne tik skanesnė, bet ir skanesnė.