Orkaitėje keptos bulvių riekelės
Labai skanios bulvytės, kurios ne tik traškios išorėje, bet ir minkštos viduje. Bulvių net nebūtina skusti, pakanka kruopščiai nuplauti. Skaniname mėgstamais prieskoniais ir žalumynais, ant viršaus išspausti česnako.
Kalakutienos kepsneliai ant keptos salotos
300 g maltos kalakutienos1 nedidelės morkos¼ cukinijossaujos petražoliųsaujos špinatų1 šaukšo avižų kruopųdruskos, pipirųkukurūzų kruopųalyvuogių aliejaus kepimui1 romaninės salotoskepintų sezamų aliejaus pašlakstymuisaujos vyšninių pomidorųsojos padažocitrinos sulčiųkrapųPirmiausia, pasiruošiame įdarą. Avižų kruopas užpilame karštu vandeniu ir atidedame, kad pabrinktų. Morką ir cukiniją sutarkuojame smulkia tarka, petražoles ir špinatus susmulkiname. Suberiame daržoves ir žalumynus prie maltos kalakutienos, įberiame druskos bei pipirų ir išmaišome. Nusunkiame kruopas ir sumaišome jas su malta mėsa.
Įkaitiname keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus. Kukurūzų kruopas supilame į gilesnę lėkštutę. Rankas pasitepame aliejumi. Iš mėsos mišinio formuojame nedidelius paplotėlius, dedame į lėkštę su kukurūzų kruopomis ir apvoliojame.
Kepsneliai keliauja į keptuvę. Juos apkepiname ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių. Svarbu, kad ne per aukšta temperatūra būtų, kad nepridegtų per greitai kukurūzų kruopos.
Reklama41011Romaninę salotą nuplauname ir perpjauname išilgai. Keptuvę įkaitiname. Pašlakstome sezamų aliejumi, pabarstome druska ir dedame salotą į keptuvę kelioms minutėms, kol suminkštės ir apskrus. Ten pat sudedame ir vyšninius pomidorus, kol ir jie sukris.
Na ir beveik pabaiga: salotą dar pašlakstome sojų padažu, užlašiname citrinos sulčių, užbarstome pipirų. Padaliname salotą į tris dalis ir uždedame ant kiekvienos dalies po kepsnelį. Papuošiame keptais vyšniniais pomidorais, krapais, dar trupučiu citrinos sulčių bei pipirais ir druska, jei trūksta. Čia toks daugiau „rankų” maistas gamtoje ar iškylai skirtas. Arba galite serviruoti lėkštėse.

„Caprese“ salotos su paukštienos maltinukais 2 asm.
Tinklaraštis „Du Mėnuliai“: Tikiu, kad tiems, kas gamins, šios salotos tikrai patiks, juolab, kad ir gamyba nesudėtinga, ir gardus valgis išeina. O kur dar gera žinia, jog neapsunkins nei mažų, nei didelių pilvelių!
Žymės: vištiena, salotos, maltinukai, paukštiena, kalakutienaSveikata
Reabilitacija – investicija į geresnę gyvenimo kokybę
Tulžies pūslė – nedidelis, bet svarbus organas
Kūno tipas išduoda gresiančias ligas
Traškios bulvės orkaitėje pagal J. Oliverį
Labai greitai ir labai skaniai paruošiamos traškios bulvės. Gardu tiek vienos, tiek su šviežiomis, raugintomis ar troškintomis daržovėmis. Valgant šias bulves tiesiog sunku atsitraukti.
Nuotrauka Ⓒ Justyna, Baltoje lėkštėjeKalakutienos maltinukai su gaiviomis salotomis
Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Smulkiai supjaustome svogūnus. Į dubenį sukrečiame maltą mėsą, svogūnus, prieskonius ir gerai išminkome.
Formuojame stalo teniso kamuoliuko dydžio rutuliukus ir rikiuojame skardoje maždaug 3 cm atstumu vienas nuo kito. Kepame apie 25 minutes (laikas priklausys nuo maltinukų dydžio). Kol mėsa kepa, nuskutame morkas. Morkas, cukiniją ar agurką sutarkuojame šiaudeliais.
Dubenėlyje sumaišome medų, citrinų sultis, aliejų, įberiame druskos ir pipirų. Paragaujame, ar nesinori sūriau, rūgščiau ar saldžiau. Padažą supilame ant daržovių ir sumaišome – tegul daržovės pasimarinuoja, kol baigs kepti maltinukai. Prieš patiekdami salotas sumaišome su smulkintomis žolelėmis arba jų užberiame ant viršaus. Patiekiame su kitais mėgstamais žaliais salotų lapais.
Reklama41011IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiRenata parašė:Sveiki, krepšelyje svarbiausio ingridiento-kalakutienos-nėra.Inga parašė:Aš dar įdėjau česnako ir įtarkavau morką- gavosi labai skaniai- mano pusantrų metų pipirui patiko:)Gala parašė:Labai skanu ir maltiniai, ir salotos.Saul parašė:kodel nerasote, kad dar apkepintus patroskinti puode reiketu. Negi pusiau zalius valgysite…?