Reikalingi ingredientai:
Vištienos kulšelės4 vntSluoksniuota tešla250 gramųKiaušinis1 vntDruskapagal skonįJuodieji pipiraipagal skonįAugalinis aliejus1 valgomasis šaukštasReklamaGaminimo eiga
1. Parruoškite visus ingredientus. Iš anksto išimkite tešlą iš šaldiklio, kad ji atitirptų.2. Nuplaukite blauzdas, nusausinkite, įtrinkite druska ir pipirais. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir gerai įkaitinkite ant stiprios ugnies. Vištienos blauzdeles sudėkite į keptuvę ir apkepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos, nukelkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
ReklamaReklama5. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir išmaišykite šakute. Paruoštas blauzdeles sudėkite į formą, padengtą kepimo popieriumi ar pateptą augaliniu aliejumi. Tešlos paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu. Atidengtus vištienos kaulus suvyniokite į foliją, kad kepdami nesudegtų.
6. Formą su vištienos kulšelėmis pašaukite į karštą 180 laipsnių orkaitę 40-45 minutėms, kol apskrus.
Jei kas nors vis dar galvoja, kad valgau tik saldumynus – netiesa! Jei kas nors spėja, kad šaldytuve esantį kefyrą naudoju tik puriems keksams kepti… na, tai galėtų būti BEVEIK tiesa, bet ne, nebūtinai! Vis stengiuosi, kad „Saulėtoje virtuvėje“ tasai magiškas balansas tarp SALDU ir SŪRU būtų kuo tolygesnis (nors, akivaizdu, man ne visada pavyksta), o su šiuo receptu dar tikiuosi priartėti ir prie balanso tarp GREITO maisto ir SVEIKO maisto.
Greitas maistas mūsų namuose nėra nei keikiamas, nei uždraustas (balansas!); tikriausiai jau kokius triskart minėjau, kad net vestuvių vakarienę mes valgėme greitojo maisto restorane? Istorija galėtų būti ir ilgesnė bei išsamesnė, bet jei trumpai: JIS greitąjį maistą labai mėgsta, o AŠ vis pabandau atrasti sveikesnių alternatyvų.
Tikrai nesutirštinu spalvų – apsilaižėm pirštus, kaip buvo skanu!
Šias paprastas, bet gardžias improvizacijas įkvėpė „Pieno žvaigždės“ ir jų prekės ženklas „DVARO“. Visada džiaugiuosi galėdama dirbti su prekės ženklais, kuriuos ir be atskiro paraginimo noriai renkuosi į savo kasdienį prekių krepšelį – būtent tokia yra „DVARO“ produkcija. Vertinu ją už kokybę, ilgaamžiškumą ir deklaruojamas vertybes. Ačiū už priminimą, kad norint pagaminti gardžią vakarienę visai nebūtina verstis per galvą – dažnai mažiau yra daugiau, jei tik renkamės kokybiškus ingredientus ir… gaminame tai, apie ką kartu gyvenantys garsiai (!) svajoja jau ne vieną savaitę, šypt.
Jei ir jūs greitojo maisto neišsižadate, o kartais visai mielai „pažaistumėt“ restoraną namuose, – receptas visai nesudėtingas, tikrai labai gardus, ir jau laukia Jūsų dėmesio. Pirmyn!
Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 35 min. Gaminimo laikas: 30-35 min.Vištiena tešloje
Papasakosiu, kaip iškepti vištienos kepsnelius tešloje - greitą, skanų ir sotų patiekalą, kuris puikiai tiks prie bet kokio garnyro ir puikiai atrodo ant kasdieninio ir šventinio stalo! Šiuos kepsnelius gaminu, kai turiu šiek tiek laisvo laiko. Vištienos kepsneliai tešloje tinka su bulvių koše, virtais ryžiais ir troškintomis daržovėmis. Juos lengva paruošti ir labai malonu valgyti, todėl tikiuosi, kad įvertinsite ir vištienos kepsnelius tešloje.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama