pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vistienos juosteles tesloje - Skanūs patiekalas, kurį lengva paruošti

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėVištų blauzdelės tešlojeVištienos kepsneliai tešlojeVištienos "blauzdelės" tešloje
Reikalingi ingredientai:
Vištienos kulšelės4 vntSluoksniuota tešla250 gramųKiaušinis1 vntDruskapagal skonįJuodieji pipiraipagal skonįAugalinis aliejus1 valgomasis šaukštasReklama
Gaminimo eiga
1. Parruoškite visus ingredientus. Iš anksto išimkite tešlą iš šaldiklio, kad ji atitirptų.

2. Nuplaukite blauzdas, nusausinkite, įtrinkite druska ir pipirais. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir gerai įkaitinkite ant stiprios ugnies. Vištienos blauzdeles sudėkite į keptuvę ir apkepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos, nukelkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.

ReklamaReklama

5. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir išmaišykite šakute. Paruoštas blauzdeles sudėkite į formą, padengtą kepimo popieriumi ar pateptą augaliniu aliejumi. Tešlos paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu. Atidengtus vištienos kaulus suvyniokite į foliją, kad kepdami nesudegtų.

6. Formą su vištienos kulšelėmis pašaukite į karštą 180 laipsnių orkaitę 40-45 minutėms, kol apskrus.

Jei kas nors vis dar galvoja, kad valgau tik saldumynus – netiesa! Jei kas nors spėja, kad šaldytuve esantį kefyrą naudoju tik puriems keksams kepti… na, tai galėtų būti BEVEIK tiesa, bet ne, nebūtinai! Vis stengiuosi, kad „Saulėtoje virtuvėje“ tasai magiškas balansas tarp SALDU ir SŪRU būtų kuo tolygesnis (nors, akivaizdu, man ne visada pavyksta), o su šiuo receptu dar tikiuosi priartėti ir prie balanso tarp GREITO maisto ir SVEIKO maisto.

Greitas maistas mūsų namuose nėra nei keikiamas, nei uždraustas (balansas!); tikriausiai jau kokius triskart minėjau, kad net vestuvių vakarienę mes valgėme greitojo maisto restorane? Istorija galėtų būti ir ilgesnė bei išsamesnė, bet jei trumpai: JIS greitąjį maistą labai mėgsta, o AŠ vis pabandau atrasti sveikesnių alternatyvų.

Tikrai nesutirštinu spalvų – apsilaižėm pirštus, kaip buvo skanu!

Šias paprastas, bet gardžias improvizacijas įkvėpė „Pieno žvaigždės“ ir jų prekės ženklas „DVARO“. Visada džiaugiuosi galėdama dirbti su prekės ženklais, kuriuos ir be atskiro paraginimo noriai renkuosi į savo kasdienį prekių krepšelį – būtent tokia yra „DVARO“ produkcija. Vertinu ją už kokybę, ilgaamžiškumą ir deklaruojamas vertybes. Ačiū už priminimą, kad norint pagaminti gardžią vakarienę visai nebūtina verstis per galvą – dažnai mažiau yra daugiau, jei tik renkamės kokybiškus ingredientus ir… gaminame tai, apie ką kartu gyvenantys garsiai (!) svajoja jau ne vieną savaitę, šypt.

Jei ir jūs greitojo maisto neišsižadate, o kartais visai mielai „pažaistumėt“ restoraną namuose, – receptas visai nesudėtingas, tikrai labai gardus, ir jau laukia Jūsų dėmesio. Pirmyn!

Atsispausdinti

Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 35 min. Gaminimo laikas: 30-35 min.

Vištiena tešloje

Papasakosiu, kaip iškepti vištienos kepsnelius tešloje - greitą, skanų ir sotų patiekalą, kuris puikiai tiks prie bet kokio garnyro ir puikiai atrodo ant kasdieninio ir šventinio stalo! Šiuos kepsnelius gaminu, kai turiu šiek tiek laisvo laiko. Vištienos kepsneliai tešloje tinka su bulvių koše, virtais ryžiais ir troškintomis daržovėmis. Juos lengva paruošti ir labai malonu valgyti, todėl tikiuosi, kad įvertinsite ir vištienos kepsnelius tešloje.

Paskirtis: Pietų receptai

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena

Reklama