Pamerkiame į pieną bent valandai ar porai valandų.
Kai vištiena jau pagulėjusi piene, pieną nupilame. Pridedame prieskonių ir druskos.
Reklama41011Įkaitiname orkaitę iki 200-210 C.
Dabar pasiruošiame: vienoje lėkštėje miltai, kitoje lėkštėje parmezanas, sumaišytas su džiūvėsėliais ir dubenėlyje kiaušiniai suplakti.
Jei turime tokį purkštuką, kuriuo aliejų purškiame, tai užpurškiame. Aš turiu tokį purkštuką, bet ne visada užpurškiu aliejaus ant vištos, taigi ir be aliejaus puikiai pavyksta.
Ir viskas, pašauname į orkaitę maždaug 20-30 min.
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003Komentaraijurga parašė:Labai lengvas, skanus ir universalus patiekalas 🙂 Pietums tiekiau karsta su ryziais ir „sweet chilli sauce”, labai tiko 🙂 Vakare suvalgem saltus, su Daumantu „kinietisku pomidoru padazu” . Greita ir skanu, liuks!
Ramune parašė:Ar bandėt vietoj parmezano naudoti kokoso drožles? arba smulkintus kukurūzų dribsnius?agne parašė:Labas vakaras,ieskojau kur cia parasyti,kur paklausti.Tai pamciau recepta „vistienos”,sakau,paklausiiu cia;) Beata,pamenat petiekala,kuri gaminote kazkurioi laidoi,bet senokai : vistienos krutineles gabaliukai apsukti bekoniuku,bulves keptos grietineleje ir poru padazas? As esu gaminus ,ir net kelis kartus..ir va siandien prisiminiau vel ji po kazin kiek laiko,bet pamirsau poru padazo ingridientus))) gal galetumet pagelbeti?;)))
Indrė parašė:Indrė parašė:Kita Indrė parašė:Miau parašė:Labai skanu. Ypač su kinišku padažu.Dovilė parašė::) parašė:šaunuVilma parašė:Viską dariau tiksliai, kaip nurodyta recepte, tačiau rezultatas nesužavėjo. Lazdelės gavosi sausos, daugiau nedgminsiu.
Rašyti komentarą
Gaminimo eiga
Vištieną supjaustyk patogaus kelių kasnių dydžio pailgais gabalėliais. Sumaišyk su marinato ingredientais ir palik pasimarinuoti 15 min. Įkaitink orkaitę iki 160 °C (ventiliatoriaus režimu) arba 180 °C (be ventiliatoriaus). Į negilią kepimo skardą įklok kepimo popieriaus.
Patiek karštas, kartu su jalapenų padažu.
- saldi miso pasta
- japoniškas sojos padažas arba tamari (versijai be glitimo)
- klevų sirupas
- sezamų sėklų aliejus (jokiu būdu ne skrudintų sėklų, kadangi aliejų naudosime kepimui)
- sezamų sėklos
- panko (stambūs, dažniausiai naudojami Azijos virtuvėje) džiūvesėliai
Šį marinatą galima naudoti ne tik vištienai, bet ir įvairioms daržovėms (siūlau rinktis kuo mažiau sultingas), žuviai bei jūros gėrybėms, tofu. Tai tirštas marinatas, kuriame lipni miso pasta atlieka sulipinimo funkciją, todėl galime nenaudoti kiaušinių.
SpausdintiDalinimuisi UžkandžiaiSpausdinti1 stiklinė = 250 ml1 šaukštas = 15 ml