Vistienos guliasas baltame padaze
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “vistienos guliasas baltame padaze” rasta receptų 1000Vištiena baltame padažeOrkaitėje užkepti lietiniai su vištiena ir bešamelio padažuPARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.Vištieną atskiriame nuo kaulų ir susmulkiname (jei naudotumėte nekeptą, žr. patarimus apačioje).Keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepiname smulkintą svogūną. Morką sutarkuojame burokine tarka ir sudedame į keptuvę šalia svogūnų. Maišydami pakepiname apie 5 minutes. Supilame sultinį ir uždengę troškiname, kol daržovės suminkštės.
Sudedame vištieną, pagardiname druska ir pipirais, užberiame miltų, išmaišome ir, maišant, supilame grietinėlę.
Kaitiname ant nedidelės liepsnos, kol padažas sutirštės. Valgome su ryžiais.Patarimai:Vištiena. Aš vištieną naudojau jau iškeptą, bet galite naudoti ir file (skaniausia bus su šlaunelių mėsa) - ją supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, pabarstykite mėgiamais vištienos prieskoniais ir iškepkite keptuvėje ant sviesto ar aliejaus pačią pirmą. Tada vištieną atidėkite ir toje pačioje keptuvėje ruoškite viską pagal receptą.
Skaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojamaSkanieji virti varškėtukai su labai skaniu padažuTrupininis pyragas su uogiene - greitas ir labai skanusTikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!Komentarai (27)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Svaja2024-07-24 15:20Pabandykit dar kario prieskonių įdėti. Tobula ATSAKYTIEva2023-10-11 18:28Šitas receptas visada sušildo širdį ATSAKYTIVivi2022-08-16 23:16Niam niam labai skaniai gavosi ❤️ ATSAKYTIMantas2022-03-17 20:26Jo galiu pasakyti čia buvo kažkas tokio ko niekados nepamiršiu toks skonis tobulas kas ragavo sakė taip skaniai neteko dar valgyti o brolis galvojo jog aš čia iš restorano pirkau ir keptuvėje pasildziau:))) Na žodžiu numeris vienas dabar šis patiekalas mano virtuvėje tik aš dar vištienos filė apkepiau elektrinėje orkaitėje panašiai kaip šašlykus ant iešmo besisukančius ir vis apslakstydavau alyvuogių aliejumi tai su šituo padažu gavosi tobula vištiena skaniai apskrudusia. ATSAKYTI
Kristė2022-02-26 23:24Geras receptas, mama taip ruošdavo vištieną: vištienos gabaliukus apkepdavo keptuvėje su sviestu, pradėdavo smulkintą svogūną ir daug morkų, bet morkos būtinai pjaustytos trikampiukais (į keturias dalis ir riekelėm), viską pakepinus supilamas sultinys, patroškinti ir pridėti grietinės arba grietinėlės, sutirštinti miltais jeigu reikia. Priminete šiuo receptu vaikystę :) ATSAKYTI

Vištiena morkų ir grietinėlės padaže - be galo skanu!
Autorius apie receptą: Negaliu sustoti, kaip skanu. Smagus jausmas, kai paprasti produktai taip nustebina savo draugišku skoniu, lyg būtu susikabinę rankomis. Negaliu sustoti, kaip skanu. Smagus jausmas, kai paprasti produktai taip nustebina savo draugišku skoniu, lyg būtu susikabinę rankomis. Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 4600 gramų | vištienos (naudojau keptą, bet tinka ir nekepta file - žr. patarimus) |
4 vienetai | morkų (vidutinio dydžio) |
250 mililitrų | grietinėlės, 30% riebumo |
150 mililitrų | sultinio (vištienos ar daržovių) |
1 vienetas | svogūnų |
1 šaukštas | miltų |
1 šaukštas | sviesto |
pagal skonį | druskos |
pagal skonį | pipirų |
Vistienos guliasas baltame padaze
Kiaulienos kepsniai krienų padaže su pievagrybiais ir špinataisKiaulienos guliašas su raugintais kopūstaisSumuštinukai su baltame padaže troškintomis sraigėmisKiauliena kiniškai saldžiarūgščiame padažeVištiena baltame padažeKiaulienos kepsnys grybų padažeKrūtinėlė baltame padažeSotus kiaulienos guliašasSultingi paukštienos kukuliukai su baltu padažu keptuvėjeKiaulienos šonkauliukai su kepsnių padažuKiniškas maltos kiaulienos ir bulvių stir fryGlazūruota BBQ kiaulienaVištiena baltame padaže
Įkaitintrame aliejuje apkepiname gabaliukais supjaustytą vištos krūtinėlę. Apskrudusius gabaliukus atidedame į lėkštę, atskirai nupilame sunką.
Kaitiname aliejų, kepiname gabaliukais pjaustytus česnakus, įkaitus aliejui, kiek pamaišome, kad česnakai įsigertų į aliejų. Supilame smulkiai pjaustytus svogūnus, kepiname iki skaidrumo, sudedame skritulėliais pjaustytus porus ir vėliau morkas. Apkepintas daržoves sudedame į atskirą lėkštę.
Kaitiname aliejų, supilame vištienos sultis nuo pirmo kepimo. Įkaitus įberiame palaipsniui miltus, išmaišome, dar dapilame kiek sultinio. Sudedame daržoves, uždedame ir išmaišome lydytą surelį, sudedame mėsą, supilame sultinį ir suberiame prieskonius ir druską. Išmaišome ir paliekame troškintis po dangčiu ant mažos ugnies 15 minučių.
Po penkiolikos minučių lėtai supilame grietinėle intensyviai maišydami. Išmaišius palaikome uždengus dangčiu iki priešviriminės būklės ir išjungiamiam ugnį. Pabrandinam troškinį 5 minutes.
Labai tinka su bulvėmis arba ryžiais.