Vištienos krūtinėlė orkaitėje | 15-kos receptų rinkinys
Iškepta krūtinėlė gaunasi sultinga, jei ją kepate vidutinėje temperatūroje: apie 170-180 laipsnių. Prieš dėdami patiekalą į įkaitintą orkaitę, krūtinėlės paviršių būtinai aptepkite padažu. Be to, neturėtumėte nusiminti ilgai marinuodami vištieną – pakanka marinuoti labai trumpai. Marinatui puikiai tiks ne tik saldžiarūgščiai padažai, bet ir klasikinis druskos, pipirų, citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus ir medaus variantas, kurį rekomenduoja patyrę šefai ir kulinarai. Visas procesas trunka mažiau nei valandą.
Svarbu: didžiausią naudą galima gauti kepant krūtinėles specialiame kepimo maišelyje ar rankovėje. Tada nereikės naudoti aliejaus – paukštis iškeps savo sultyse. Lengvi daržovių garnyrai daro šį patiekalą patrauklų tiems, kurie stebi savo figūrą.
PatarimaiVištienos krūtinėlė kepta su grybais
Toks patiekalas negali būti sugadintas ar išdžiūvęs!
Reikės: 1 vištienos krūtinėlės, 200 g pievagrybių, 2 v.š. tarkuoto sūrio, 1 svogūno, 3 v.š. kefyro, 1 a.š. garstyčių, prieskonių ir žolelių.
Paruošimas: Sumaišykite kefyrą, garstyčias, prieskonius ir kapotas žoleles. Vištieną supjaustykite, išskleiskite kaip knygą, išmuškite ir vieną pusę patepkite marinatu. Ant viršaus dėkite tarkuotą sūrį ir pakepintus grybus bei svogūnus, susukite krūtinėlę į vyniotinį ir sandariai suvyniokite į foliją. Kepkite 45-50 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

Vištiena kcal – Maistinė Vertė
Vištiena yra populiarus ir sveikas maisto produktas. Ji turi daug baltymų ir mažai riebalų, todėl tinka tiems, kurie rūpinasi savo figūra ir sveikata.
Vištienos dalis | Kalorijų kiekis 100 g |
---|---|
Krūtinėlė | 165 kcal |
Šlaunelė | 140 kcal |
Blauzdelė | 110 kcal |
Sparneliai | 239 kcal |
Kepenėlės | 144 kcal |
Kaip matome, liesiausia vištienos dalis yra blauzdelė, o riebiausi – sparneliai. Tačiau, nepaisant riebumo skirtumų, vištiena vis tiek išlieka vienu maistingiausių ir naudingiausių maisto produktų.
Vištienoje gausu aminorūgščių, vitaminų grupės B, geležies, cinko, seleno ir kitų vertingų maistinių medžiagų. Valgant vištieną galima papildyti organizmo baltymų atsargas, sustiprinti imuninę sistemą, pagerinti medžiagų apykaitą.
Nerekomenduojama valgyti perdirbtos, prieskonių prisotintos vištienos. Geriausia rinktis viršytą, troškintą, keptą ar virtą namuose pagamintą vištieną. Taip pat verta atkreipti dėmesį, kad viščiukų mėsa kaloringesnė nei vištų.
Apibendrinant galima teigti, kad vištiena yra ne tik skani, bet ir naudinga mūsų sveikatai. Tinkamai paruošta ji turi nedaug kalorijų, todėl tinka įtraukti į svorio mažinimo ar palaikymo dietas.

Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje lengvai ir greitai
Autorius apie receptą: Puikiai kepta vištiena orkaitėje - sultingai ir labai skani. Tik kai gaminsite būtinai tiksliai laikykitės recepto - vištieną pamirkykite sūriame vandenyje ir kepkite aukštoje Puikiai kepta vištiena orkaitėje - sultingai ir labai skani. Tik kai gaminsite būtinai tiksliai laikykitės recepto - vištieną pamirkykite sūriame vandenyje ir kepkite aukštoje temperatūroje, bet gana neilgai. Būtent taip paruošta vištiena man yra pati pačiausia! (. daugiau) (. mažiau) Elvyra
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 2
Vištienos krūtinėlės su šparaginėmis pupelėmis
Galite paimti įprastas pupeles (tinka pupelės virtos arba konservuotos).
Reikės: 1 kg vištienos krūtinėlių, 500 g šparaginių pupelių, 1 svogūno, 1 morkos, 200 g 15 % grietinės, 200 g mocarelos, 1 ryšulio žolelių, prieskonių.
Paruošimas: Vištieną apvoliokite prieskoniuose ir dėkite į kepimo formą. Svogūną supjaustykite žiedais, morkas sutarkuokite stambia tarka ir dėkite ant krūtinėlių. Ant viršaus uždėkite visas šparagines pupeles. Grietinę sumaišykite su smulkintomis žolelėmis ir tarkuotu sūriu ir užpilkite ant patiekalo. Kepkite orkaitėje apie 40-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Būtinai į savo racioną įtraukite vištienos krūtinėlę. Įvairūs receptai, marinatai ir gaminimo būdai leis šiam nebrangiam, bet sveikam gaminiui nuolat būti ant jūsų stalo daržovių ar kruopų kompanijoje.
Naudokite kulinarinius įrankius: foliją, maišelius, rankoves, kepimo popierių – tai padės išsaugoti baltos mėsos skonį ir naudą, o orkaitė ir kepimo skarda bus švarios.

