pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos blauzdelės folijoje - skanių patiekalų idėjos ir receptai

Vištų blauzdelės su daržovėmis

2. Dubenėlyje išplakite baltąjį vyną ir aliejų, sukrėskite česnaką, tarkuotas citrinų žieveles, sudėkite aitriąją papriką, čiobrelius, laurų lapelius, pasūdykite ir paskaninkite pipirais. Marinatu užpilkite vištų blauzdeles ir palikite pusvalandžiui.

3. Bulves nuskuskite ir supjaustykite dideliais kubeliais. Cukinijas supjaustykite pusžiedžiais, papriką – šiaudeliais. Morkas nuskuskite, supjaustykite plonomis riekelėmis. Pievagrybius nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis. Troškintuve įkaitinkite aliejų. Sudėkite vištų blauzdeles ir iš abiejų pusių apkepkite. Sudėkite į lėkštę ir uždenkite folija, kad neatvėstų.

4. Tame pačiame troškintuve 5 minutes pakepinkite bulves, papriką ir pievagrybius. Sudėkite vištų blauzdeles, cukinijas, supilkite karštą daržovių sultinį, likusį marinatą, troškintuvą uždenkite ir ant silpnos ugnies troškinkite 25–30 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Paruošimo būdas:

  1. Blauzdeles gerai nuplauti ir nusausinti severetėlių pagalba.
  2. Blauzdeles įtrinkite druska, juodaisiais pipirais ir paprika. Palikite marinuotis 30 minučių.
  3. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir įdėkite blauzdeles. Kepkite neuždengę, kol blauzdelės pagels (iki 10–12 min.).
  4. Apverskite blauzdeles ir kepkite dar apie 8-10 minučių, kol pagels.

Keptos vištienos blauzdelės yra paruoštos.

Reikalingi ingredientai:
Blauzdos1 kilogramasČesnakaiVynas2~4 šaukštai (baltas sausas)Garstyčios1~2 šaukštai (neprivaloma)Druska1 pagal skonįPipirai1 pagal skonįPrieskoninės žolelės1 pagal skonįReklama
Gaminimo eiga

1. Visų pirma reikia pasidaryti kvapnų marinatą. Norėdami jį paruošti, turite nulupti ir susmulkinti česnaką. Sumaišykite su garstyčiomis (pikantiškumui galite naudoti garstyčių sėklas). Druskos ir pipirų pagal skonį, įdėkite mėgstamų džiovintų žolelių ir nedidelį kiekį sauso baltojo vyno. Viską tinkamai išmaišykite.

2. Vištienos kojas nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į marinatą. Blauzdelių receptas apima vištienos marinavimą nuo 30 minučių iki 3 valandų, priklausomai nuo laisvo laiko.

Vistienos blauzdeles folijoje

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “vistiena kepta folijoje” rasta receptų 1000Bulvės keptos folijojeJūros lydeka, kepta folijoje su daržovėmis ir mozzarella sūriu

Vistienos blauzdeles folijoje

Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su ryžiais - paprasta, šventiška ir labai skanuOrkaitėje troškintos sultingos vištienos blauzdelės su morkomis ir padažiukuOrkaitėje keptos vištienos blauzdelės su bulvėmis ir daržovių padažuTraškios vištienos blauzdelėsTešloje keptos vištienos blauzdelėsVištienos blauzdelės su ryžiais orkaitėjeVištienos blauzdelės su bulvėmis orkaitėjeAuksinės orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su kariuFolijoje keptos vištienos blauzdelės su daržovėmisTraškios vištienos blauzdelės su gardžiu padažuTroškintos vištienos blauzdelės su daržovėmis