pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vistienos apkepas su pievagrybiais - Skanu ir paprasta patiekalas

Ingredientai

  • vištienos filė: ~500 gramų
  • bulvės: 7 (didesnės)
  • morkos: 1-2
  • pievagrybiai: 8
  • fermentinis sūris: tiek, kad apdengtų apkepo viršų
  • aliejus: šlakelio
  • vanduo: šlakelio
  • mėgstami prieskoniai (naudoti prieskonių mišinys bulvėmis, karis, vištienos prieskoniai, viduržemio jūros prieskonių mišinys, bazilikas ir pipirai)

1. Iš pradžių vištieną supjaustykite kubeliais bei kaip reikiant pabarstykite prieskoniais (vištienos prieskoniais, viduržemio jūros prieskonių mišiniu, bazilikais bei pipirais), užpilkite šlakelį aliejaus bei palikite pasimarinuoti. Kol prieskoniai “gėriasi“ į vištieną, nuskuskite ir griežinėliais supjaustykite bulves bei apibarstykite bulvių prieskoniais ir kariu (jo irgi nepagailėkite).
2. Tuomet “burokinės“ tarkos pagalba sutarkuokite morkas, griežinėliais supjaustykite pievagrybius.
3. Kai jau viskas yra paruošta, į kepimo indą dėkite eilę bulvių, eilę morkų, eilę pievagrybių. Ant jų sudėkite visą vištieną. Po to – eilė pievagrybių, eilė morkų bei eilė bulvių.
4. Tada visą šį gėrį dėkite į 200 iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepkite apie 75 minutes. Įpusėjus kepimui į indą įpilkite šiek tiek vandens, kad viskas dar kiek ir pasitroškintų. Beje, garuojant vandeniui kiek greičiau iškepa viršutinis bulvių sluoksnis. Į kepimo pabaigą viską apibarstykite su fermentiniu sūriu. Skanaukite!
5. Pastebėjimas: Šį patiekalą galima apbidūdinti taip - lėkštėje – bardakas, o pilve didžiulė šventė.

Vistienos apkepas su pievagrybiais

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!

Varškės patiekalai

Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje

Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)

Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas

20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams

Naudingi patarimai jūsų virtuvėje

Kalafiorų salotos su sojos padažu

Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai

Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais

Makaronų ir picos patiekalų receptai

Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui

Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo

Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Vištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu

Ant stalo tokį patiekalą galite patiekti iškart su keptuve – lai kiekvienas į savo dubenėlį deda po porą šaukštų bulvių košės ir po vištienos kepsnį, kurį galima aplieti tiek padažo, kiek tik norisi. Verčiau daugiau nei mažiau – padažas nuostabiai pagardina bulvių košę, o minkštai vištienai suteikia dar daugiau sultingumo bei sodraus skonio.

  • Vietoje vištos krūtinėlės kepsnių galite naudoti vištos kumpelius (be odos ir kaulų). Juos ruoškite lygiai taip pat kaip krūtinėlės kepsnius: apkepkite, o tuomet patroškinkite drauge su padažu.
  • Į padažą jo gaminimo pabaigoje galite įmaišyti porą saujų pasmulkintų špinatų.
  • Jei norite paruošti švelnaus skonio padažą, nenaudokite aitriųjų paprikų dribsnių. Jie suteikia pikantiškumo ir švelnaus aštrumo.
  • Kukurūzų krakmolas reikalingas padažui sutirštinti. Jei kukurūzų krakmolo neturite, galite keisti bulvių krakmolu ar padažo papildomai išvis netirštinti.
  • Skaniausia vištienos kepsnius patiekti su bulvių koše. Padažu apliekite ir kepsnius, ir bulvių košę – jis suteiks sultingumo ir sodraus skonio.

Ingredientai

1. Pirmiausia bulves išvirkite su lupena, palikite pilnai atvėsti.

2. Paskui nulupkite bei sutarkuokite smulkia tarka, atidėkite į šalį.

3. Tada vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais.

4. Keptuvėje įkaitinkite du valgomuosius šaukštus aliejaus ant aukštesnės vidutinės kaitro.

5. Sudėkite vištieną ir kepinkite, kol gabaliukai gražiai apskrus. Tuomet išimkite iš keptuvės bei atidėkite į šalį.

6. Nulupkite svogūną ir susmulkinkite.

7. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais.

8. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.

9. Keptuvėje įkaitinkite du valgomuosius šaukštus aliejaus ant aukštesnės vidutinės kaitros. Sudėkite svogūną bei pievagrybius, kepinkite, kol šie šiek tiek suminkštės.

10. Į tą pačią keptuvę sudėkite vištienos gabaliukus, išmaišykite, suberkite miltus, išmaišykite ir pakepinkite maždaug 60 sekundžių.

11. Tuomet supilkite grietinėlę bei pieną, gerai išmaišykite ir kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol padažas sutirštės, vis pamaišykite.

12. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

13. Tada į kepimo indą sudėkite vištieną, išlyginkite paviršių, sudėkite sutarkuotas bulves, užberkite sūriu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.