pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos Kepsnių Grilinimas - Gardžiausi Receptai ir Patarimai

Pikantiškos skonio marinuotos kiaulienos sprandinės kepsnys

Jei norite mėsą marinuoti patys, labiau patyrusiems grilio kepėjams verta išbandyti šį receptą. Kiaulienos kepsniui ypatingą skonį suteikia rūkyta paprika ir specifinis grilio dūmo kvapas. Tinka visai šeimai ar draugų būriui – iškeptą mėsą supjaustykite porcijomis. Mėsa tobulai iškeps specialioje kepsninėje, kurioje galite reguliuoti temperatūrą.

Grilyje kepama mėsa / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 1 kg NORFOS kiaulienos sprandinės,
  • 1 arb. š. medaus,
  • 1 arb. š. česnako granulių,
  • 2 valg. š. rūkytos paprikos,
  • 3 valg. š. sojos padažo,
  • žiupsnelio mėgstamų prieskoninių žolelių,
  • 100 ml aliejaus.

Garnyrui:

  • šviežių bulvių, mėgstamų daržovių.

Gaminimas:

  1. Paruoškite marinatą: aliejų sumaišykite su nurodytais ingredientais, sojos padažu.
  2. Mėsą įtrinkite marinatu.
  3. Pamarinuokite mėsą kelias valandas.
  4. Įkaitinkite kepsninę. Temperatūra turi pakilti iki 180 laipsnių.
  5. Mėsą suvyniokite į foliją ir kepkite apie 45 min.
  6. Pabaigoje foliją praskleiskite, kad mėsa gražiai apskrustų.
  7. Garnyrui išvirkite šviežių bulvių. Perpjaukite pusiau ir apkepkite ant grilio.
  8. Kepsnį patiekite su bulvytėmis ir šviežiomis daržovėmis.

Plokščiam viščiukui neretai dar suteikiamas kartvelų virtuvėje naudojamas terminas „tabaka“, nors tai nebūtų visiškai tikslu. Šis viena plokštuma suformuotas viščiukas tik savo forma primena „tabaka“, o marinavimo ir kepimo būdas – kitoks, pritaikytas gaminti grilyje.

Grilyje keptas viščiukas / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • 1 NORFOS viščiuko.

Marinatui:

  • 2 l vandens,
  • 140 g druskos,
  • 50 g cukraus,
  • 1 vnt. česnako,
  • pipirų,
  • 2 valg. š. citrinos sulčių,
  • 1 valg. š. aliejaus,
  • šakelė rozmarino.

2016 m. gegužės 8 d., sekmadienis

Anties krūtinėlė ant griliaus

Gaminimui 40-60 min. ( marinavimui 2 val. )
2 -3 porcijos

Marinatui :
200 ml grietinėlės 35% riebumo
200 ml apelsinų sulčių
1 apelsino žievelė
2 v.š. sojos padažo
2 v.š. saldaus aitriųjų paprikų padažo Chili sweet sauce
2 a.š. garstyčių
2 v.š. alyvų aliejaus
po šakelę šviežių prieskonių čiobrelio ,baziliko, rozmarino
pipirų
druskos pagal skonį

Garnyrui tinka :
cukinijos
pomidorai
baklažanai
paprika
druska,pipirai,česnakas,alyvų aliejus

Marinavimas:
1.Visus marinatui išvardintus ingredientus sumaišome.
2.Anties krūtinėlės odelę švelniai įpjauname įstrižai 4-5 kartus.Tik nepjaukite per giliai.
3.Dedame krūtinėles į marinatą ,odelėmis į viršų ,uždengiame ir laikome bent 2 val.Geriausiai marinuoti per naktį.

Iškeptas anties krūtinėles patiekiame su keptomis daržovėmis ir Chili sweet padažu.Skanių akimirkų ir nepamirškite pagrindinio ingrediento - žiupsnelio meilės :)

Marinuoti kiaulienos kepsniai – pavyks ir virtuvės naujokui

Daugelis mėgsta gurmaniškas naujoves – ragaujame įvairius mėsos patiekalus, išbandome egzotinius pasaulio šalių virtuvių receptus, bet vis tiek reikėtų pripažinti tiesą – lietuviai labiausiai mėgsta kiaulieną. Išsikepti kiaulienos kepsnį labai paprasta – „Rivona“ siūlo puikius marinuotos mėsos gaminius. Kaip išsirinkti mėsą, pataria „Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius.

Šaltinis:Turinio kontrolė – redakcijos rankose, projekto partneris tik inicijuoja ar palaiko temos viešinimąKiaulienos kepsnio sėkmę lemia tinkamas marinatas / Ritos Šemelytės nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidą

Tačiau pirmiausia reikia atlikti paruošiamuosius darbus. Kokią mėsą geriausia rinktis?

„Kepimui grilyje ar kepsninėje rekomenduočiau rinktis minkštesnių
dalių mėsą – jautienos išpjovą, nugarinę, kiaulienos sprandinę, mentę. Šios dalys turi daugiau skiriamojo audinio ir riebaliuko tarp raumenų,
todėl iškepusi mėsa būna sultingesnė. Mėsa turi būti jaunų gyvulių ar
paukščių, kad iškepusi būtų minkštesnė“, – pataria „Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius.

Gal ir nereikia to priminti, bet, žinoma, visuomet įsitikinkite, kad mėsa yra šviežia. Kaip nenusipirkti „antro šviežumo“ mėsos? Pasak D.Bartošiaus, mėsos spalva turi būti nuo kiaulienos šviesiai rausvos iki jautienos tamsiai rausvos, paviršius drėgnas, bet ne šlapias, mėsos raumenų skaidulos stangrios, elastingos, paspaudus po kurio laiko turi grįžti į pradinę padėtį.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius

Saldžiarūgščio skonio minkštučiai kiaulienos kepsneliai

Marinuotas kepsniukas / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

Glazūrai:

  • 3 valg. š. citrinos sulčių,
  • 2 valg. š. rudojo cukraus,
  • 1 arb. š. aitriosios paprikos,
  • pipirų, druskos pagal skonį.

Gaminimas: