pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištiena įdaryta saulėje džiovintais pomidorais

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Į dubenį dėti garstyčias, pilti baltojo vyno actą, berti cukrų, itališkas žoleles, druską, pipirus, pilti aliejų ir išmaišyti.

Vištienos krūtinėles įpjauti, bet ne iki galo, o tiesiog padaryti "kišenėlę". Vištienos krūtinėles iš visų pusių aptepti paruoštu padažu, nepamirškite aptepti ir įpjovų.

Sūrį supjaustyti griežinėliais.

Į paruoštas įpjovas sudėti saulėje džiovintus pomidorus, sūrio griežinėlius ir špinatų lapelius. Sutvirtinti mediniais pagaliukais kraštus, kad sandariau laikytųsi.

Į keptuvę (kurią galima naudoti kepimui orkaitėje, bet jei neturite tokios, kepkite paprastoje, o tuomet perdėkite į kepimo indą, kurį naudojate kepant orkaitėje) įpilti aliejaus, įkaitinti, dėti vištienos krūtinėles ir kepti iš kiekvienos pusės po 2 minutes ant stiprios ugnies iki kol gražiai apskrus.

Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių, kol vištiena iškeps.

Vištienos krūtinėlė įdaryta sūriu, saulėje džiovintais pomidorais ir špinatais

Autorius apie receptą: Vištienos krūtinėlės gardintos itališku padažu, įdaryta sūriu, saulėje džiovintais pomidorais. Iškepa minkšta ir sultinga. Vištienos krūtinėlės gardintos itališku padažu, įdaryta sūriu, saulėje džiovintais pomidorais. Iškepa minkšta ir sultinga. Dalia

AKCIJOS:

Rodyti akcijas

TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 3

Vištienos file įdaryta saulėje džiovintais pomidorais ir sūriu

Share

Kartais artėjančioms šventėms prisigalvoji visokių mandriausių patiekalų, bet dažnai užtenka kažką pakeisti įprastuose, ir jie taps šiek tiek kitokie. Tai čia, sakyčiau, paprasta vištienos file (mano visada būna ūkininko, tai ji dažniausiai būna didesnė nei parduotuvinė ir kepa ilgiau), bet pažiūrėkim į ją ‘prabangiau’ 🙂 Pamarinuokime su mėgstamomis žolelėmis, pipirais, druska ir aliejumi bent jau per naktį. Tuomet file įpjauname per vidurį, kiek galime daugiau, ir dedame pasiruošto įdaro. Žodžiu, iš vienos krūtinėlės file galime kepti du kepsniukus, o jeigu file nemaži gabalai, galime juos išdalinti mažesniais arba pjaustyti, kam kiek norisi jau iškepus.

200 laipsnių orkaitėje kepame pusvalandį, po to sudedame pomidoriukus, juos papurškiame aliejumi, padruskiname ir viską kepame dar 15 minučių. Patiekiame pagal norą ir turimų kepsniukų dydį: gal po visą kepsniuką, gal pjaustome, o gal dedame kepimo indą ant stalo, ir kiekvienas atsipjauna ir įsideda, kiek ko nori.

  • ‘Parduotuvinė’ vištiena turbūt iškeps greičiau nei nemaži file gabalai iš ūkininko, bet bulvėms vis tiek reikės bent jau pusvalandžio.
  • Orkaitėje galite kepti tik vištieną, o garnyrui patiekti mėgstamų šviežių salotų, karštų bolivinės balandos salotų ar bet ko kito, kas jums atrodo skanu.

The best things in life are free. The second best are very, very expensive. /Coco Chanel/

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Žymės: maltinukai, maltiniai, kotletai, veršiena, kotletukai, malta mėsa, malta veršiena

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Žymės: gėrimas, prieskoniai, kalėdinis, punšas, kalėdinis receptas