pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Pasigaminti Skanų Vištienos Apkepą?

Kremiškas vištienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis

Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos riekelė. Vištiena jam tinka tiek šviežia, tiek galite panaudoti virtos, keptos ar rūkytos likučius arba ją pakeisti kita mėsa ar kumpio gabalėliais.

Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Makaronai su vištiena ir citrininiu padažu

Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Beje, jei grietinėlės po ranka neturite, ją galite keisti pienu. Tokiu atveju padažui sviesto naudokite šiek tiek daugiau (idealu, dvigubai daugiau). Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.

Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Vieno indo vištiena keptuvėje su pievagrybiais ir grietinėlės padažu

Puikus pasirinkimas, kai norisi vakarienę pagaminti greitai, paprastai ir labai skaniai. Ant stalo tokį patiekalą galite patiekti iškart su keptuve – lai kiekvienas į savo dubenėlį deda po porą šaukštų bulvių košės ir po vištienos kepsnį, kurį galima aplieti tiek padažo, kiek tik norisi.

Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

ŽUVIES IR BULVIŲ APKEPAS

Mes valgome per mažai žuvies, o kai valgome – dažnai renkamės tuos pačius gaminimo būdus. Ar kada kepėte žuvies apkepą? Paprastas, greitai paruošiamas, jaukus – tiesiog subalansuotas vėsesniems rudens orams.

Giliame kepimo inde susluoksniuokite plonomis riekelėmis pjaustytas bulves, prieskoniais pagardintą baltos žuvies filė, kremišką bešamelio padažą ir mėgstamą fermentinį sūrį. Kepkite orkaitėje, kol bulvės suminkštės, o tuomet patiekite ant stalo. Kabinkite dideliu šaukštu, dalinkite į dubenėlius ir ragaukite. Galbūt į savo mėgstamų valgių meniu įtrauksite naują žuvies patiekalą?

Žuvies ir bulvių apkepas – švelnaus skonio, ypatingai minkštas, kremiškas, su daug tąsaus sūrio. Tikrai patiks jaukių ir sočių naminių valgių mėgėjams.

4-6 porcijos
Paruošite per 30 min.
Kepsite 65 min.

Žuvies ir bulvių apkepas

Apkepui:

  • 500 g baltos žuvies filė (pavyzdžiui, menkės, jūros lydekos, jūrinio ešerio, pan.)
  • ½ arb. š. druskos
  • ½ arb. š. grūstų pipirų
  • ½ arb. š. džiovintų česnakų granulių
  • 1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
  • 500 g bulvių
  • 250 g tarkuoto fermentinio sūrio


Bešamelio padažui:

  • 50 g sviesto
  • ½ stiklinės (70 g) kvietinių miltų
  • 1 stiklinės (250 g) pieno
  • 2 stiklinių (500 g) riebios grietinėlės
  • 1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

1. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

2. Paruoškite žuvį ir bulves. Žuvį supjaustykite gabalėliais. Pagardinkite druska, pipirais, česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis. Išmaišykite ir atidėkite į šalį.

2. Bulves nuskuskite ir supjaustykite labai plonomis riekelėmis. Atidėkite į šalį.