siulyciau skaityt ismokt bei skaiciuoti 😉 o nuotraukeles kiekvienam komiksu konkurse tas pacias kelia 😃
27. Feb 2010, 16:49cia turbut supermenas ruosiasi miegoti 😃
27. Feb 2010, 15:42isitaisau ne saonu o sapnu
27. Feb 2010, 15:41juk komiksu konkursas vadinasi saonu salies beieskant,tai reikia kad vaikiukas miegotu,ir komiksus galima ikelti tik 5,o ne 8 😀sorrry bet tokios taisykles
17. Feb 2010, 21:5731. Jan 2010, 02:0824. Jan 2010, 14:1519. Jan 2010, 00:12http://www.maddonnasnashville.com/levitra.php">levitra [url http://www.maddonnasnashville.com/levitra.php" rel="nofollow">http://www.maddonnasnashville.com/levitra.php"]levitra[/url] http://www.maddonnasnashville.com/levitra.php 8D http://www.maddonnasnashville.com/acomplia.php">acomplia [url http://www.maddonnasnashville.com/acomplia.php" rel="nofollow">http://www.maddonnasnashville.com/acomplia.php"]acomplia[/url] http://www.maddonnasnashville.com/acomplia.php 290221 http://www.islandmanrockallexpedition2009.com/meridia.html">meridia [url http://www.islandmanrockallexpedition2009.com/meridia.html" rel="nofollow">http://www.islandmanrockallexpedition2009.com/meridia.html"]meridia[/url] http://www.islandmanrockallexpedition2009.com/meridia.html brxkbp
14. Jan 2010, 03:53http://www.newblueboy.com/tramadol.html">tramadol [url http://www.newblueboy.com/tramadol.html" rel="nofollow">http://www.newblueboy.com/tramadol.html"]tramadol[/url] http://www.newblueboy.com/tramadol.html wcm http://www.bowlinginlubbock.com/Levitra_Prices.htm">levitra [url http://www.bowlinginlubbock.com/Levitra_Prices.htm" rel="nofollow">http://www.bowlinginlubbock.com/Levitra_Prices.htm"]levitra[/url] http://www.bowlinginlubbock.com/Levitra_Prices.htm tjsz http://www.bowlinginlubbock.com/Prednisone_Prices.htm">prednisone [url http://www.bowlinginlubbock.com/Prednisone_Prices.htm" rel="nofollow">http://www.bowlinginlubbock.com/Prednisone_Prices.htm"]prednisone[/url] http://www.bowlinginlubbock.com/Prednisone_Prices.htm =-)) http://www.bowlinginlubbock.com/Accutane_Prices.htm">accutane [url http://www.bowlinginlubbock.com/Accutane_Prices.htm" rel="nofollow">http://www.bowlinginlubbock.com/Accutane_Prices.htm"]accutane[/url] http://www.bowlinginlubbock.com/Accutane_Prices.htm >☹( http://www.newblueboy.com/accutane.html">accutane [url http://www.newblueboy.com/accutane.html" rel="nofollow">http://www.newblueboy.com/accutane.html"]accutane[/url] http://www.newblueboy.com/accutane.html inqnz http://www.newblueboy.com/xanax.html">xanax [url http://www.newblueboy.com/xanax.html" rel="nofollow">http://www.newblueboy.com/xanax.html"]xanax[/url] http://www.newblueboy.com/xanax.html ulogvm
Virtas vistienos vyniotinis
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “virtas vistienos vyniotinis” rasta receptų 1000Vištienos vyniotinis su riešutais ir džiovintais vaisiaisNamininis vištienos ketvirčių vyniotinis orkaitėjeVirtas kiaulienos vyniotinis
Klasikinis užkandžių vakarienės ar šventiniam stalui receptas – naminis kiaulienos vyniotinis. Vyniotinis gali būti ruošiamas įvairiai: orkaitėje, įdarytas arba virtas, kaip čia. Puikus užkandis šventėms. Kad parduotuvėje nepirktumėte virtos mėsos, tai galima padaryti per porą valandų. Jei pageidaujama, kiauliena gali būti įdaryta, tačiau gryna ji ne ką prastesnė. Vyniotinis verdamas apie 2 valandas (priklauso nuo dydžio), valandą atvėsta ir galima patiekti.
Paskirtis: Užkandžių receptaiReceptai pagal ingredientus: # MėsaReklamaNaminis mėsos vyniotinis
Noriu pasiūlyti pasigaminti mėsos vyniotinį. Mes savo vaikučiams duodame iš parduotuves pirktas dešras, kurių sudėtyje yra nežinia kas. O čia – naminis vyniotinis. Tikrai žinai, ką įdėjai ir vaikui gali drąsiai duoti. Be to, labai skanu.
Padaryti nėra taip sunku, kaip atrodo!
Reikės:
1 kg kiaulienos kumpio;
0,5 kg kiaulienos faršo (gali buti maišytas su jautiena);
Kiaulienos kumpį supjaustome išilgai plonais gabalais – panašiai kaip kepsniams. Mėsa pamušame. Apibarstome druska. Aš vieną pusę apibarstau česnaku ir lauro lapeliais, o kitą – pipirais.
Kepimo rankovę perkerpame išilgai. Dedame ant jos pamuštos mėsos gabalus formuodami vyniotinį.
Į mėsos faršą dedame norimus prieskonius. Įmušame vieną kiaušinį. Likusius 2 kiaušinius išplakame ir iškepame keptuvėje. Ant kiaulienos kumpio dedame iškeptą kiaušinienę, o ant viršaus sudedame faršą. Atsargiai susukame, suvyniojame į kepimo rankovę. Užrišame virvele vyniotinio galus ir tada tvirtai perrišame patį vyniotinį.
Galima virti dviem būdais: virti dideliame puode vandenyje arba jeigu turite – garpuodyje. Tiek viename, tiek kitame reikia virti 2 val. Man skanesnis vyniotinis, virtas garpuodyje.
Išvirusį vyniotinį reikia suslėgti. Aš jį dedu į kepimo skardą ir ant viršaus uždedu sunkią skrynią. Taip reikia palaikyti per naktį.
Gintarė Poškienė
Virtas vistienos vyniotinis
Pranešimai
Pranešimai
Komentarai
Komentarai
Kaip pagaminti skanų naminį mėsos vyniotinį?
Mėsos vyniotinai - lietuvių mėgstamas produktas, kuris būtinai puošia šventinį stalą, o taip pat ir naudojamas kasdieniams sumuštiniams. Parduotuvėse galima įsigyti daugybės rūšių mėsos vyniotinių, tačiau namuose juos paruošite tikrai paprastai, greitai, gerokai pigiau ir būsite tikri dėl jų sudėties. Dalinamės patarimais ir receptais!
1. Mėsa. Tiek virtus, tiek ir keptus vyniotinius galima gaminti iš įvairios mėsos ir paukštienos, tačiau svarbu, kad pasirinkta mėsa būtų truputį riebesnė, tuomet vyniotinis bus švelnaus skonio, lengvai kramtomas, nesausas ir nesprangus. Taip pat vertėtų pasirinkti gabaliukus su oda, joje yra daug kolageno, kuris gamybos metu suskyla ir virsta želatina, tad vyniotiniai sustings gražesni, juos bus lengviau pjaustyti, jie nebus birūs.
Gamindami vyniotinius galite derinti įvairias mėsos ir paukštienos rūšis, tuomet puikiai subalansuosite gaminio riebumą, jis atrodys dailiau. Pavyzdžiui, vištienos vyniotinius gaminkite iš riebesnių, tamsesnės spalvos ketvirčių ir liesos, baltos filė, paruoštas vyniotinis bus sultingas, tačiau neriebus, marmurinės spalvos. Galite derinti ir kiaulieną bei paukštieną, gamindami vyniotinius iš karkos ir vištienos ketvirčių.
Jautienos vyniotiniai gaminami rečiau, nes ši mėsa sausoka, kietesnė, tinkamesnė troškiniams, guliašams ar trumpai keptiems kepsniams. Jeigu, vis tik, nusprendėte gaminti jautienos vyniotinį, tai negailėkite drėgnumo suteiksiančių priedų, įvairių daržovių, džiovintų vaisių arba vyniotinį tiekite su padažu.
Keptų vyniotinių gamybai tiks ne tik mėsos gabaliukai, bet ir faršas. Jis, siekiant suteikti standumo ir „sulipinti“ masę, sumaišomas su piene pamirkytu batonu, kiaušiniais. Ant kepimo popieriumi užklotos skardos suformuojamas faršo stačiakampis, dedamas omleto, troškintų daržovių, išmirkytų džiovintų vaisių ar kitoks įdaras ir susukamas kuo standesnis vyniotinis, kuris kepamas orkaitėje. Žinoma, faršo vyniotinis gerokai skiriasi nuo įprastinių mėsos ar paukštienos vyniotinių, tačiau taip pat yra skanus bei dailus.
Nuotraukos šaltinis Shutterstock