Moliūginiai zefyrai 10 asm.
Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai.
Žymės: moliūgas, desertas, zefyraiVengriškas guliašas
1. Mėsą supjaustykite 2,5 cm dydžio kubeliais ir keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite maždaug 10 min. Sudėkite sukapotą svogūną ir kepkite dar 5 min.
2. Supilkiite pomidorų sultis, įberkite maltos saldžiosios paprikos, uždenkite ir troškinkite1 val.
3. Sudėkite nuskustas bulves, vėl uždenkite ir dar 30 min. palaikykite ant ugnies.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Vengrų

Vengriškas guliašas
Vengriškas guliašas yra tobulas pavyzdys, kaip iš paprastų, nebrangių ir lengvai prienamų produktų galima paruošti šventę. Burnoje tirpstanti mėsytė, fantastiškai skanus, sodraus skonio padažas ir šildantys aromatai, tai yra būtent tai, ko mums reikia šaltais rudens ar žiemos vakarais.
Tradicinis vengriškas guliašas yra tarpinis variantas tarp sriubos ir troškinio. Šiame recepte pateikiu mūsų šeimos mėgstamiausią, tirštesnę versiją, bet koreguodami sultinio kiekį galėsite patys nuspręsti, kas Jums arčiau širdies-sriuba ar troškinys. Kaip ir visų tradicinių patiekalų, taip ir vengriško guliašo recepto variacijų yra begalės: vieni nesutaria dėl kmynų sėklų, kiti dėl bulvių ar grietinės, nepajudinami lieka tik jautiena ir malta vengriška paprika (nors ginčai kyla ir dėl jos kiekio:).
Taigi, labai kviečiu išbandyti vieną pačių skaniausių troškinių ir džiaugtis šiluma savo namuose.
Adaptuota pagal: www.jamieoliver.com

Vengriškas guliašas
Puode įkaitinti aliejų, jame apkepinti jautieną, pagardinti malta rūkyta paprika. Užpilti nedideliu kiekiu vandens. Troškinti apie 40 minučių.
Sudėti smulkintus svogūnus, paprikas, pomidorų pastą. Troškinti dar 20 minučių.Gardinti druska ir troškinti dar 15 minučių.AUTORIUS: RenataRašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Greitas "balandėlių" troškinysVištiena keptuvėje kreminiame morkų ir porų padažeSotus vištienos ir daržovių troškinysTobulas jautienos ir daržovių troškinysKomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibųReceptai su brokoliais - 38 skanios idėjos!