Vištienos kepenėlių paštetas
Iš karto įspėjame, kad norėdami pagaminti paštetą, turite turėti maišytuvą. Jei jo nėra, galite naudoti mėsmalę, tačiau tada rezultatas nebus toks vientisas.
Jums reikės:
- 500 g vištienos kepenėlių
- 200 g grietinėlės
- 100 g sviesto
- 150 g svogūnų
- druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Pirmiausia turite lengvai nuplauti kepenėles ir nusausinti jas popieriniais rankšluosčiais. Tada jums reikia mėsą supjaustyti į mažus gabalėlius.
Po to smulkiai supjaustykite svogūną.
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir kepkite kepenėles keletą minučių. Kai kepenėlės jau bus apkepę, jos taps rudos spalvos.
Kai kepenėlės apkeps, sudėkite svogūną. Toliau viską kepkite dar 5 minutes ant didelės ugnies.
Po to sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite apie 15 minučių, kol svogūnai visiškai iškeps. Retkarčiais pamaišykite.
Dabar pagardinkite druska ir pipirais, supilkite grietinėlę. Dar 5 minutes troškinkite mėsą grietinėlėje. Per šį laiką grietinėlė turėtų šiek tiek sutirštėti.
Visą keptuvės turinį perkelkite į maišytuvo dubenį ir įdėkite 50 g sviesto. Viską malkite, kol gausite vienalytę masę.
Paruoštą paštetą sudėkite į indą, kuriame jį laikysite.
Likusius 50 g sviesto ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Ant pašteto viršaus užpilkite sviestą. Ir įdėkite viską į šaldytuvą kelioms valandoms.
Dėl sviesto viršutinis pašteto sluoksnis nesioksiduoja ir nepajuoduoja. Ir tai tik pagerina skonį. Bet jei planuojate jį suvalgyti per dieną ar dvi, šį žingsnį galite praleisti. Tada suvartosite mažiau riebalų.
Norėdami gauti daugiau informacijos, galite pažiūrėti žemiau esantį vaizdo įrašą. Skanaus!
Paprastas ir skanus vištos kepenėlių paštetas
Šiam užkandžiui tereikia vos kelių sudedamųjų dalių ir dar šiek tiek atidumo. Pradėkime nuo paprasto, bet labai gardaus vištų kepenėlių pašteto.

Reikalingi ingredientai:
Kepenys800 gramųMorkos2 vntSvogūnas1 vntSviestas40 gramųDruska ir prieskoniaipagal skonįReklamaGaminimo eiga
1. Kaip žinia, kepenys – ne tik labai sveikas produktas, bet ir gausu cholesterolio. Štai kodėl riebalų į jį geriau nedėti. Galite naudoti bet kokias kepenėles, bet norėdami greičiau paruošti patiekalą, galite naudoti vištieną.
2. Kepenėles supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite virti. Tai užtruks ne ilgiau kaip 25 minutes.

Vištienos kepenėlių paštetas
Svogūną supjaustyti smulkiausiai įmanomai, pakepti ant sviesto.
Taip pat smulkiai supjaustyti salierą, porą morkų ir viską ant nedidelės ugnelės troškinti, kol suminkštės.
Grybus užpilti karštu vandeniu, kai suminkštės, supjaustyti ir dėti kartu prie daržovių troškintis.
Dabar eilė kiaulienai. Maltą kiaulieną iškepti gerokai, ant stiprokos ugnies pačirškinti, kad ji truputį apskrustų gražiai, pasūdyti, įdėti pipirų, čiobrelių lapelių. Kai kiauliena iškeps, jau visas darbas beveik padarytas.
Dabar reikia sumalti kepenėles su mėsa smulkiai. Aš tai darau gerbiamam virtuviniam kombaine, nes mėsos malimo mašinėlė nesusmulkins visko, kaip kombainas. Šiaip dar malimui, jei labai sausa, gali reikėti įpilti grybų vandens šaukštą vieną kitą.
Dabar kepenėlių masę permaišyti su daržovėmis ir dėti į indelius arba vieną indą, kuriame paštetas stings. Tai tiek to mokslo…
IngredientaiAlternatyvaJei norisi greičiau, tai galima panašiai ir tik pvz. su rūkyta šonine. Daržoves pakepinti iki minkštumo keptuvėje ant sviesto ant mažutės ugnies, pridėti prieskonių. Kepenėles pakepinti kitoje keptuvėje, kad iškeptų gerai ant sviesto. Tada viską sudėti į vieną keptuvę, užpilti saldaus vyno truputį (aš marsalą naudoju), vynas tas truputį saldumo ir minkštumo visam reikalui duoda… Tada vėlgi – viską į kombainą, sumalam iki košelės, į formeles ir į šaldytuvą… Daržovių būna maždaug tiek pat, kiek ir kepenėlių…. O rūkyta šoninė, kuri riebesnė, visai puikiai tinka. Arba galima netgi su rūkytais lašinukais…
Beata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003Komentaraiskanumėlis parašė:Nuostabus paštetas, dabar niekada jau nebepirksiu iš parduotuvės. O ir pašteto jose paštetu nepavadinsi kažkoks balzganas mišinukas keistos spalvos … nesuprasi, ko primalta ragų, nagų… odelių. O čia grynuolis toks, skanuolis .. o kvepia 🙂 Čiobreliai nuostabiai tinka, pakvimpa visas butas. Praeitą kartą badžiau paštetą gamintis be baravykų buvo skanu, nu bet ne taiiiip. Nors ir brangus dalykas, bet skonį priduoda pasakišką. Tik man dar to skystimuko liko.. ne visą supyliau.
Reiks dabar atėjus grybų sezonui, nepatingėti ir prisirinkti baravykiukų žiemai pasidžiovinti, užsišaldyti.
10 balų. Ačiū Tau. Šis buvo paskutinis receptas kurio dar nebuvau išbadžiusi iš Tavo knygos. 😉

