Sveikata
Reabilitacija – investicija į geresnę gyvenimo kokybę
Tulžies pūslė – nedidelis, bet svarbus organas
Kūno tipas išduoda gresiančias ligas
Skanaus
Apsalti verčiantys desertai su medumi
Griliažiniai skanėstai – traškus malonumas
Traškūs ir sveiki rauginti kopūstai
HOROSKOPAS
Jeigu nesergate, užklups darbų pagausėjimas. Galbūt teks pavaduoti kolegą, rašyti ataskaitas, lakstyti su įvairiais reikalais ar pan. Galite gauti žinią ar dokumentą susijusį su darbo sandoriu, nuoma, verslo aktualijomis ar kt.
Išaugs kūrybinės ambicijos. Galima tikėtis neįprastų kontaktų, pasiūlymų ar pramogų. Tik per daug neprižadėkite mylimam žmogui, vaikams. Ir kiek apribokite savo viltis, jeigu jos pernelyg didelės.
Norite ar nenorite, teks skaitytis su artimos aplinkos žmonių nuomone, derinti planus. Tik taip galėsite išsivaduoti iš vidinės graužaties ir pagerinti mikroklimatą.
Regis, šiandien jums padės jūsų komunikaciniai sugebėjimai. Tikėtina, kad sulauksite artimų žmonių paramos, vertingų patarimų, pasiūlymų nuosavybės, verslo, reklamos klausimais. Galite gauti ar pateikti komercinį pasiūlymą.
Pasižymėsite nebloga komercine uosle. Piniginiai, prekiniai reikalai neturėtų nuvilti. Galite rasti norimą įsigyti daiktą, arba turėsite progą papildomai užsidirbti.
Nebloga diena. Galite tikėtis materialinės ir komercinės sėkmės. O jeigu sugebate bendrauti, esate diplomatiški, galite užmegzti ar atnaujinti reikšmingą pažintį. Svarbu rūpestingai pildyti dokumentus.
Žalios mėsos užkandžiai
Ar teko girdėti legendą, kaip ant gurmaniškų patiekalų stalo atsirado karpačas? Pasirodo vienam italų kulinarui teko nemenkas iššūkis… Vyras turėjo sugalvoti, kaip grafienei, kuriai gydytojai uždraudė valgyti apdorotą mėsą, ją patiekti taip, kad nereikėtų išbraukti iš valgiaraščio. Ir ką jūs manote, jam pavyko! Šiandien žalia mėsa yra ne tik karpačo, bet ir tartaro pagrindas. Be to, gurmanai jau seniai sukūrė daugiau receptų.
Klasikinis karpačas
100 g 260 kcal
Ruošti 1 val.
Jautieną suvynioti į maistinę plėvelę ir 45 min. palaikyti šaldiklyje. Mėsą išimti, supjaustyti labai plonais griežinėliais, kelis kartus išlyginti kočėlu. Sudėti į paruoštą ir atvėsintą indą. Apšlakstyti aliejumi ir pagardinti prieskoniais. Apibarstyti kedrinėmis pinijomis, smulkintu česnaku ir tarkuotu parmezanu. Patiekti su gražgarstėmis.
Etiopijos kitfas
100 g 300 kcal
Ruošti 45 min.
Sviestui:
- 120 g sviesto
- Kardamono, karčiojo kiečio pagal skonį
Mėsą supjaustyti 0,5 cm dydžio gabalėliais ir sudėti į paruoštą stiklinį indą. Uždengti maistine plėvele ir palikti kambario temperatūroje.
Sviestą kaitinti ant vidutinės ugnies, kol visiškai išsilydys. Pagardinti prieskoniais ir išmaišyti. Sumažinti ugnį. Troškinti apie 20 min. Nuimti nuo viryklės ir atvėsinti.
Česnaką ir svogūną nulupti bei susmulkinti. Sviestą su prieskoniais pašildyti. Suberti svogūnus ir kepti ant vidutinės ugnies apie 6 min. Suberti česnaką ir kepti apie 1 min. Paskaninti raugerškiu, pasūdyti ir nuimti nuo viryklės. Gauta mase aplieti jautieną ir išmaišyti. Galima patiekti su ryžiais, troškintomis daržovėmis ar tortilijomis.
Tailandietiškos salotos
100 g 340 kcal
Ruošti 30 min.
Padažui:
Salotoms:
Česnaką nulupti. Aitriąją papriką išvalyti ir sumaišyti su česnaku. Sutrinti iki vientisos masės. Supilti citrinos sultis, žuvų padažą, pagardinti cukrumi ir druska. Gerai išmaišyti ir atidėti.
Bulvytės kremiškame sūrio padaže
Jei mėgstate bulves ir švelnius, kremiškus padažus, tai šios bulvės tiesiog puikus pasirinkimas garnyrui prie vištienos ar kitų mėsos patiekalų arba tiesiog pietums, kai nesinori nieko kito, tik puikių bulvyčių. Paruošimas labai paprastas, o skonis toks puikus.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai