Troskiniai su vistienos file
- Autorius: Eva Jarmo
- Komentarai: 0
Vištienos troškiniai
Troškiniai su vištiena ir daržovėmis bei prieskoniais. Lengvi, sotūs patiekalia ir dar labiau suminkštinta vištienos mėsa. Vištiena tampa sultingesnė ir kvapnesnė. Troškiniui rinkites gerai prinokusias, šviežias, sultingas ir kvapnias daržoves. Gan savita patiekalų ypatybė yra ta, kad rekomenduojame daržoves ir mėsą apkepinti atskirose keptuvėse, taip pavyks išsaugoti mėsos ir daržovių šviežią skonį ir sultingumą.
Šie lengvi vištienos troškinių receptai yra ypač universalūs, nes galite pakeisti vištieną į maltą jautieną, kiaulieną ar dešrą ir kt, taip pat galite pakeisti arba pridėti daugiau mėgstamų daržovių.
Vištienos troškinys
Šio vištienos troškinio recepto ingredientai yra paprasti, nebrangūs ir tikriausiai juos turite po ranka. Šis valgis taip pat gali būti pagamintas su bet kokia vištiena, kurią turite po ranka - nuo vištienos šlaunų iki vištienos krūtinėlės.
3 – 4 porcijoms reikės:
- 500 g vištienos filė
- 3 vnt morkos
- 3 vnt svogūnai
- 250 g grietinė
- Vištienos prieskonių
- Miltų
- Paprikos prieskonių
- Druskos ir pipirų
- Alyvuogių aliejaus
Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais ir apiberti vištienos prieskoniais ir bent 30 min palikti šaldytuve, kas pasimarinuotų.
Vėliau vištienos gabaliukus apvolioti miltuose ir aliejuje išteptoje keptuvėje apkepti ant vidutinės ugnies.
Atskiroje keptuvėje pakepinti smulkintus svogūnus, vėliau suberkite smulkintus česnakus ir dar apkepti 3 min. ant mažos ugnies. Tuomet sudėkite supjaustytas šiaudeliais morkas ir užpilkite šlakelį aliejaus, viską gražiai išmaišyti ir dar šiek tiek pakepinti.
Kai daržovės bus paruoštos sudėkite vištieną ir supilkite grietinę bei paprikos prieskonių, druską, pipirus ir galite apiberti normais prieskoniais. Taip troškinti viską 5-7 min. Tuo pat metu ipilkite šiek tiek vandens.
Pakaitinkite viską kol padažas sutirštės.
Kremiškas vištienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis
Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos riekelė. Vištiena jam tinka tiek šviežia, tiek galite panaudoti virtos, keptos ar rūkytos likučius arba ją pakeisti kita mėsa ar kumpio gabalėliais.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištiena Cacciatore arba labai greitas itališkas vištienos troškinys
Galite viską apkepti atskirai keptuvėje arba viename puode. Greičiau bus, jei atskirai keptuvėje apskrudinsite vištienos gabaliukus. Vištieną pasūdome ir pabarstome pipirais. Į keptuvę pilame šiek tiek aliejaus ir apskrudiname vištienos gabaliukus iš visų pusių.
Supjaustome svogūnus, morkas, česnaką susmulkiname. Į puodą, kuriame viską troškinsime, pilame aliejų, dedame svogūnus ir lengvai juos pakepiname. Lengvai apskrudusią vištieną taip pat dedame į šį puodą. Dabar tik suberiame ant viršaus morkas, cukijinas, sudedame česnako gabaliukus. Pilame padažą „Tikras italas” ir dar papildomai vandens. Dedame į puodą lauro lapą ir supjaustytas bulves (ant viršaus).
Uždengiame puodą ir viską troškiname ant silpnos ugnies apie valandą arba dedame į orkaitę (160C) ir troškiname ten 1,5 valandos. Pabaigai papildomo aromato ir grožio suteiks sauja smulkiai supjaustytų petražolių ir baziliko.
Reklama41011IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003Komentarairima parašė:Dingo cukinijos eigoje 😉 Ar nuo manęs tik pasislėpė?Vilma parašė:Gerb. Beata o kodėl neprekiaujate savo el. parduotuvėje šiais padažais? kaip būtu patogu……..Vida parašė:O Mazeikiuose, ar prekiaus kas nors Beatos padazais? Taip knieti isbandyti.Jurgia parašė:O cukiniją reikia apkepti ar ne? Ar ją tiesiog su visomis sviežiomis daržovėmis sudedame?Ingrida parašė:Sveiki, Beata. Norėjau paklausti ką galima naudoti vietoje padažo, nes deja nėra galimybės jo įsigyti, nes gyvename ne Lietuvoje?
Zivile parašė:Sveiki, as taip pat noreciau suzinoti kaip butu galima padaza pakeisti nes deja ne Lietuvoje gyvename? Gal yra kas panasaus UK? ACIUKAS
ausra parašė:Indre parašė:Miela Beata, Kodel neprekiaujate siais nuostabiais padazais ir kituose prekybos centruose? Norisi dazniau isigyti, bet gyvename labai toli nuo visu cia isvardintu IKI 🙁
irma parašė:Man nuotrauka sukele itarimu. Ar patroskinus 1.5 val orkaiteje mes turesime taip atrodancias cukinijas? Cia nuotraukoje jos atrodo kad patroskintos 5 min…

Vištienos troškinys su daržovėm
Reklama:- Milda 2016-05-02 15:44
Labai skanus troskinukas. Antra syky darau ir dar neesu nusivylus. Nuo siol jis mano megstamiausias patiekalas. Vien tas kvapas pakelia nuotaika o paragavus. nuostabus receptukas ;) - Kriste 2012-05-07 18:54
Na taip, bandziau ir as, toks nieko visai :-) :geda: - EG 2011-01-31 19:33
nu jo 500 vnt tai nedaug kai sveciu lauki :-D ten vienam receptui padaziukui reikejo 750gr cukraus. kazkaip rasytojams su tais nuliais ir gramais sunku susigaudyti - Lauryta 2010-03-28 15:33
Aš nesuprantu koks yra skirtumas kaip jis parašytas jei jūs suprantat kiek visko dėti.Juk gaminti tai netrugdo ir jūsų patiekalas nuo to skanesnis nepasidarys jei jis bus be klaidų . Ir komentaruose patiekalą reikia komentuoti o ne recepto klaidas. O šis troškinys labai skanus dar pridėjau savo įvarių prieskonių ir buvo puiku :super: - minde 2010-03-20 13:50
pirma ismokit komentuoti be klaidu,ir kritikuoti kitus.beviltiski jus.parasius teksta paskaitykit 10 kartu :-D - jurgita 2009-11-04 04:46
d ir petrazoles tik keios ne kelio o keios sakeles. nu isvis jau pasipiktinau kas rase sita skelbima :bloga: - jurgita 2009-11-04 04:45
nezinau kas suklydo ar as ar kas idejo sita skelbima. aisku kad ne 500 vnt. o gramu. aisku kad ir ne kg. ju reiks buti neveikam kad sitoki kieki keptum. labai noreciau kad butu pataisytas sitas receptas n ne vienetus rasiau o g. nu geras. - Jolanta 2009-11-03 13:58
Vištų blauzdelių 500 VIENETŲ . :-D - jurgita 2009-10-13 05:39
zinokit isties skanu, mano seimai labai patinka.
