Traškūs Vaidos „Buffalo“ vištienos sparneliai – sukels euforiją nuo pirmo kąsnio
„Nedaug užkandžių gali konkuruoti su garsiaisiais 'Buffalo“ vištienos sparneliais ir aš jums drąsiai galiu pažadėti, kad tai bus patys skaniausi bei traškiausi, kokius tik kada yra tekę ragauti!“, – rašo Vaida Bernatavičienė, tinklaraščio „Karšta košė“ kūrėja.
Šaltinis:Traškūs „Buffalo“ vištienos sparneliai / Vaidos Bernatavičienės nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidą„Aplieti tirštu, lipniu klasikiniu „Buffalo“ padažu, traškūs iš išorės, bet sultingi viduje, patiekti su mėlynojo sūrio padažu ir kitais priedais jie ne tik, kad nepaliks abejingų – jie sukels euforiją nuo pirmo kąsnio. Žinau, kad skambiai aš čia pradėjau, bet nė kiek neperdedu ir kiekvienas žodis yra visiška tiesa.
Vaidos Bernatavičienės nuotr. /Traškūs „Buffalo“ vištienos sparneliaiSkaniausių Jums „Buffalo“ sparnelių!
Jums reikės:
„Buffalo“ padažui:
Mėlynojo sūrio padažui:
2. Vištienos sparnelius nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir labai (bet labai gerai!) gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Sparnelius ties sąnarių sujungimu supjaustykite į tris dalis. Pačią mažiausią dalį sudėkite į atskirą indelį ir galėsite vėliau panaudoti sultinio virimui (kepimui ji netinkama).
3. Jeigu sparnelius kepsite ne iš karto, tuomet sudėkite juos į popieriniu rankšluosčiu išklotą kepimo skardą ir neuždengtus laikykite šaldytuve (galite iki 8-10 valandų), kad geriau apdžiūtų odelė. Jeigu kepsite iš karto – šią dalį praleiskite.
6. Kol kepa sparneliai pasiruoškite padažus.
8. Iškeptus sparnelius sudėkite į didesnį dubenį, užpilkite karštu „Buffalo“ padažu ir gerai išmaišykite. Tiekite nedelsiant su mėlynojo sūrio padažu (arba be jo) ir salierų bei morkų lazdelėmis.
„Buffalo padažas“
1. Į nedidelį prikaistuvį įdėkite sviestą ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir kepkite keletą sekundžių, kol pasklis česnako aromatas (neapskrudinkite).
2. Į prikaistuvį sudėkite visus likusius produktus ir nuolat mašydami virkite apie 1,5-2 minutes, kol padažas sutirštės. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų. Prieš užpildami padažą ant sparnelių pašildykite jį, kad būtų karštas (užvirti nereikia).
Mėlynojo sūrio padažas
1. Dubenėlyje šakute sumaigykite mėlynąjį sūrį, sudėkite visus likusius ingredientus ir nuolat maigydami išsukite iki daugiau/ mažiau vientisos konsistencijos.
2. Jeigu padažas atrodo per tirštas – įpilkite papildomą šaukštą pieno. Paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų. Paruoštą padažą laikykite šaldytuve, kol prireiks.
Puikieji vištos sparneliai ir dviejų rūšių marinatas
Mano naudojamas medus kietokas, tai aš imu puodą, kabinu riebų šaukštą medaus, jį pašildau ant ugnies, kad pasileistų, ir ten sudedu visus kitus ingredientus, imbierą sutarkuoju, česnaką sutrinu.
Ir į tą šiltą marinatą merkiu vištos sparnelius, gerai pamasažuoju ir leidžiu pasimarinuoti – geriausiai per naktį, bet iš tiesų, užtenka ir poros valandų. Pagal health and safety, tai nei šilto marinato negalima pilti ant jų, nei laikyti lauke, bet aš taip darau ir niekas nenumirė… tfu tfu tfu, kaip sakant… Taigi, keletą valandų, jei ne šaldytuve ir bent keturias valandas, jei šaldytuve.
Marinatas skystokas, tai gali tekti pamaišyti keletą kartų jį, kad viskas gerai įsigertų.
Reklama41011Ir vienu, ir kitu būdu, kepame karštoje orkaitėje apie 40 minučių.
Kai jie jau truputį apkepę, tai tada dar marinatu palaistome, pabaigiame kepti.
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiAušra parašė:antrasis marinatas nieko ypatingo, man trūko aštrumo ir išvis skonio, gal viską reikia dvigubinti…? Labai šiaip sau.
Kristina parašė:Noriu paprieštarauti Aušrai 🙂 gaminau taip pat, buvo tikrai puikus skonis, nedėjau čiliuko, o tikrai buvo super super 10 balų.
Emilia Maria parašė:Antrasis marinatas jau xxx kartu namuose isbandytas ir beveik visi draugai sito stebuklo paragave prasyte praso recepto! Tik as dedu ne paprasta, o rukyta cesnaka, kurio ir kvapas ir skonis daug ypatingesnis…
Renata parašė:Aš taip pat gaminau su antruoju padažu, tiesiog tobulas receptas.Ačiū:)Inga parašė:Na, visi bando antraji recepta, o as pabandysiu pirmaji! Ziuresim vakare kaip gausis.
Aciu, Beata :*Audra parašė:o kokia temperatura kepimo ? 200 laipsniu ?Tigrera parašė:Pirmas marinatas super, vaišinau svečius, tai visi labai gyrė 🙂Justas parašė:Gaminau pagal 2 recepta, visai patiko, noreciau pamegint dar iskept ant lauzo 🙂Aistute parašė:
Na ka, Beatule ,bandysim ragausim ,Tavuosius sparniukus su medaus marinatu ir melynąjį dar sūrio padaza darysiu dabar,bet ar tiks ?:)) ir norejau paklausti kur sezamo seklu alieju perki? nes visa tesco perejau neradau..tai imaisiau sezamo seklu pakepinus o dabar pagalvojau,kad man sudegs jos per 40 minuciu 🙁
Jurgitos virtuvėlė
Iš šalia esančio kiniečių restorano nuolat užsisakydavome aštrių vištienos sparnelių. Skonis nerealus! Taigi mano brangusis šiandien nusprendė, kad reikia ir patiems pabandyti tokių išsikepti. Štai pabandėm, ir žinot ką? Ogi pasirodo paprasta ir nerealiai nuostabu! Kam užsisakinėti, kai pats už tą pačią sumą žymiai didesnį kiekį tų skanumynų gali prisikepti! Štai ir jums mielieji receptas, tikrai labai paprasta ir būtina išbandyti. Aš visko dėjau daugiau, nes sparnelių turėjau 2 kilogramus, bet jums sumažinau porciją iki 1 kilogramo. Nuostabus patiekalas ir šiaip pietums, ir svečiams pavaišinti.
Viską pasiruošus puode įkaitiname aliejų. Kol šis kaista, išplakame kiaušinius ir supilame ant vištienos sparnelių, išmaišome. Tada po truputį beriame miltus ir maišome, kad sparneliai pasidengtų tešla.
Į įkaitusį aliejų dedame sparnelius, tada sumažiname karštį ir verdame juos apie 10 minučių.
Ištrauktus sparnelius išdėliojame ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.
