Ingredientai
1. Susmulkiname visas daržoves: pievagrybius, pomidoriukus, žalumynus.
2. Keptuvėje išlydome lydytą ghee sviestą ir trumpai pakepiname tortilijos lakštus iš abiejų pusių su žiupsniu druskos. Atidedame į lėkštę.
3. Vištieną nuplauname, nusausiname, pabarstome prieskoniais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame ant keptuvės aukštoje kaitroje po keletą minučių iš kiekvienos pusės, kol iki galo iškeps.
4. Kitoje keptuvėje ar prikaistuvyje su lydytu sviestu ghee pakepiname smulkintus pievagrybius, įberiame ir po žiupsnį druskos bei pipirų.
5. Ant kepinto tortilijos lakšto vidurio paskleidžiam šaukštą graikiško jogurto, salsos, dedame kepintą vištieną, pievagrybius, Chalapos paprikas, pomidorus, trupintą fetos sūrį, žalumynus, galiausiai salotas ir viską susukame arba užlenkiame iš vienos ir iš kitos pusės.
Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis
Tortilijos su kepta vištiena ir daržovėmis – fantastiškai skanios ir sočios; tikiu, kad patiks visiems! Mūsų šeimoje jos populiarios dar ir todėl, kad kiekvienas galim susisukti tokią tortiliją, kokios norisi. Aš visad būnu ta, kuri priedų nori visokių ir kuo daugiau, bet turim šeimoje ir veikėją, kuris valgo tik vištieną ir nieko daugiau (pirštais nerodysim, bet galit pabandyt atspėt), šypt.
Ar mėgstat tokius tortilijų suktinukus? Išbandykit! Pikantiška ir sultinga vištiena, kremiški avokadai, minkšti pomidoriukai, saldūs kukurūzai, gaivus graikiško jogurto padažas. Dera tobulai! (Pa)tiks ir savaitgalio pietums, ir draugų susibūrimui.
Mėgstat grilinti? Užsukit į „Lidl Lietuva“ – grilio sezono asortimentas čia šiemet kaip niekad gausus! Viskas šviežia ir kokybiška, o pagaminti labai paprasta – tereikia iškepti. Mūsų šeimos absoliutus „Grill&Fun“ favoritas jau keletą metų – vištienos filė kepsnelių žolelių marinate. Jos švelnios, minkštos, sultingos. Skanios vienos, bet puikiai tinka ir tortilijoms, salotoms, mėsainiams, sumuštiniams.
P.S. Nėra griliui blogo oro, bet jei netyčia pasitaikytų tikrai blogas, turiu patarimą iš asmeninės patirties – visada galima persikelti į virtuvę ir vištieną bei daržoves kepti orkaitėje. Net jei už lango šalta, vėjas ar liūtis, net jei pavasaris erzina – bus skanu be kalbų!

Pietų dėžutės - 3 greitos idėjos žingsnis po žingsnio
Turėti pietų dėžutę – tai būti tikriems, kad tikrai pavalgysime: kad nepamiršime ar nepritrūksime laiko; kad valgysime savo namuose pagamintą maistą, taigi, žinosime, ką tiksliai valgome; galėsime pasirūpinti, kad tai būtų maistingas valgis. Dėl to mums padėkos mūsų kūnas.
Dar daugiau, pietų dėžutės – puikus būdas nepalikti šaldytuvo kamputyje liūdėti gabalėlio sūrio, pusės agurko ar morkos. Išmoningai pasirinkę nesudėtingus receptus, ruošdami pietų dėžutes galime sumažinti švaistomo maisto kiekį – o už tai tikrai bus dėkinga mūsų planeta.
Apibendrintai ir labai paprastai, pasiruošę pietų dėžutes rytojaus dienai:
- valgysime reguliariai;
- valgysime maistingą, namuose pagamintą maistą;
- sutaupysime laiko rytojaus dieną, nes viskas jau bus paruošta;
- sutaupysime pinigų, nes dažnai naminis maistas yra ne tik skaniausias, bet ir pigiausias;
- išvengsime maisto švaistymo, į gaminamus patiekalus įtraukdami ir produktų likučius, ir kartais nutinkantį sezoninių daržovių perteklių (moliūgų, cukinijų, kt.).
VEGANIŠKA PIETŲ DĖŽUTĖ - SALOTOS SU GRIKIAIS, MOLIŪGAIS IR AVINŽIRNIAIS
Tai gardžios ir paprastai paruošiamos salotos – visai kitokios, nei maišomos vasarą, šios yra daug sotesnės, gali būti valgomos tiek šiltos, tiek šaltos. Grikiai salotoms puikiai tinka, net jei niekad apie tai nepagalvojote, o moliūgus rudens dienomis norėtųsi įtraukti į kone kiekvieną ruošiamą patiekalą – jei jų derlius šiemet ir vėl gausus, pats metas ruošti sezoniškas rudens salotas!
Salotas galite pagardinti ir dosniu šaukštu humuso (jo receptą rasite šiek tiek žemiau, prie tortilijų), tiek trupintu fetos sūriu ar gabalėliais supjaustyta orkaitėje kepta vištiena, tik pietūs tuomet jau nebebus veganiški.
Padažą laikykite atskirame indelyje ir ant salotų supilkite bei išmaišykite prieš patiekiant.
2 porcijoms salotų mums reikės:
Paruošite per 40 min.
- 0.5 vnt sviestinio moliūgo (arba apie 500g muskatinio moliūgo)
- 1 skardinės (240 g) konservuotų virtų avinžirnių
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- po žiupsnį: druskos, pipirų, rūkytos paprikos, džiovintų česnakų, prieskoninių itališkų žolelių
- 100 g grikių kruopų
- 200 g vyšninių pomidoriukų
- 2 trumpavaisių arba ½ ilgavaisio agurko
- ¼ raudonojo svogūno
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite vištieną . Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio). Vištienos krūtinėlę įtrinkite alyvuogių aliejumi ir prieskonių mišiniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Galite patikrinti termometru – vidinė iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 ᵒC. Jei norite, kad vištiena būtų labiau apskrudusi, paskutinėms porai kepimo minučių įjunkite grilio funkciją. Leiskite vištienai kelias minutes atvėsti, tuomet – supjaustykite riekelėmis ar gabalėliais.
2. Paruoškite humusą . Avinžirnius nukoškite (nukoštą avinžirnių skystį išsaugokite puodelyje!), jų odeles nulukštenkite, kad sutrintas humusas būtų švelniausios tekstūros.
3. Sudėkite į smulkintuvą visus humusui skirtus ingredientus. Sutrinkite iki vientisos masės. Papildomai įpilkite išsaugoto avinžirnių skysčio tiek, kad humusas būtų norimo tirštumo (gali prireikti kelių valgomųjų šaukštų).
4. Paruoštą humusą sandariame indelyje šaldytuve galite laikyti iki savaitės.
5. Paruoškite tortilijas . Tortilijas aptepkite humusu, apiberkite smulkiai tarkuotu kietuoju fermentiniu sūriu ir smulkiai tarkuotomis šviežiomis morkomis. Išdėliokite perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus, raudonąsias pupeles ir vištienos gabalėlius. Galiausiai uždėkite po saują špinatų ir susukite tortilijas į suktinukus.
6. Tortilijų suktinukus tvirtai įtaisykite pietų dėžutėse.
Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.
Reikalingi ingredientai:
Tortilija2 vntGrietinė100 mililitrų (padažas)KečupasAštri česnako druskapagal skonį (padažas)Vištienos filė250 gramųAugalinis aliejus1 valgomasis šaukštas (vištienos kepimui)Salotų lapai1 krūvaPomidorai2~3 vntSaldžiosios paprikos1 vntDruskapagal skonįMalti juodieji pipiraipagal skonįReklamaGaminimo eiga
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.Reklama3. Vištieną apkepkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės, pagal skonį pasūdykite ir papipiriuokite.
4. Paruoškite padažą: sumaišykite grietinę, kečupą, druską. Įdėjau česnako druskos, kurią galima pakeisti įprasta druska ir trupučiu šviežio arba džiovinto česnako.
Reklama6. Tortilijos vidurį aptepkite padažu, o vienu kraštu išdėliokite nuplautus ir nusausintus salotų lapus.
Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis
Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 40 min.Vištienai:
300 g vištos krūtinėlės
1-2 valg. š. alyvuogių aliejaus
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovinto malto česnako
½ arb. š. rūkytos paprikos
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
Tortilijoms:
2 tortilijų
4-6 valg. š. humuso
4 valg. š. tarkuoto kietojo sūrio
1 morkos
poros saujų vyšninių pomidoriukų
½ skardinės raudonųjų pupelių
poros saujų špinatų (ar kitų žalių salotų)
Tortilija su vištiena ir daržovėmis
Tortiliją galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba pasiimti su savimi kaip skanų ir sveiką užkandį. Tai taip pat puikūs, skanūs ir sotūs pusryčiai, kuriuos galima paruošti per kelias minutes. Labai skanus patiekalas – pusryčiai, pietūs ar net lengva vakarienė. O geriausia, kad tai padaryti užtrunka tik pusvalandį. Tai skanu, sotu ir sveika!
Paskirtis: Receptai pusryčiamsReceptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # DaržovėsReklama