pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kotletai su sūriu ir kiaušiniais: neįprastas receptas jūsų stalui

Jeigu norite paįvairinti savo šeimos stalą, pasigaminkite kitokius kotletus - su sūrio ir kiaušinių įdaru. Šį puikų receptą mums atsiuntė skaitytoja Loreta Grigalevičienė.

Kotletai su įdaru

Reikės:

  • 500 g mėsos faršo
  • 1 svogūno
  • 1 kiaušinio
  • 1-2 skiltelių česnako
  • Druskos
  • Pipirų
  • Batono pagal skonį (pvz., 2-3 riekelės)
  • Pieno batonui mirkyti

Į faršą dėti smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, berti pipirus, druską, įmušti kiaušinį, dėti batoną (prieš tai išmirkytą piene ir nuspaustą), viską išmaišyti.

Įdarui reikės:

  • 2 kietai virtų kiaušinių
  • 100-150 g fermentinio sūrio
  • 2 v. š. sviesto
  • Žalumynų

Kiaušinius, sūrį sutarkuoti smulkia trintuve, įdėti sviestą (kambario temperatūros), žalumynus, išmaišyti.

Formuoti kotletukus, į kiekvieną įdėti įdaro, užspausti kraštus.

Šiandien noriu parodyti kaip gaminu jautienos kukulius su sūriu arba tiesiog pačius skaniausius kotletukus kreminiame padaže. Man tai toks skanus, jaukus, šildantis naminis maistas.

Jautienos kukuliai kreminiame padaže

Reikės:

  • Smulkintos jautienos
  • Džiūvesėlių
  • Pieno
  • Svogūno
  • Kiaušinio
  • Česnako
  • Parmezano
  • Druskos
  • Pipirų
  • Petražolių
  • Sūrio

Padažui reikės:

  • Sviesto
  • Miltų
  • Garstyčių
  • Sultinio
  • Grietinėlės
  • Druskos
  • Pipirų

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį dedame džiūvesėlius, užpilame pienu, išmaišome.
  2. Dedame smulkia tarka tarkuotą svogūną, smulkintą jautieną, kiaušinį, įtarkuojame česnaką, parmezaną, beriame druską, pipirus, smulkintas petražoles.
  3. Masę gerai išmaišome.
  4. Rankomis formuojame plokčius apskritimus, į vidurį įspaudžiame sūrio gabalėlį ir susukame kukulius.
  5. Kukulius apskrudiname keptuvėje po porą minučių iš visų pusių, atidedame.
  6. Pašaliname riebalus ir ruošiame padažą: keptuvėje išlydome sviestą, beriame miltus, išmaišome.
  7. Įmaišome garstyčias.
  8. Tuomet visą laiką maišydami lėtai supilame sultinį, grietinėlę, beriame druskos, pipirų ir pakaitiname kelias minutes.
  9. Apskrudintus kukulius dedame į keptuvę su padažu, uždengiame dangčiu ir troškiname ant nedidelės kaitros 10 min.

Rekomenduoju patiekti su bulvių koše arba makaronais bei mėgstamomis daržovių salotomis.

Be to, mano sesuo davė labai gerą patarimą, kad kotletams svarbiausia pirkti gryną kiaulieną (nemaišytą su jautiena) ir kad reikia pirkti brangesnę. Kotletai gavosi tikrai labai skanūs.

Pirmiausia tai noriu pasidžiaugti itin gera naujiena ir pasidalinti produktu, kurio parduotuvėse pasigendu, tikiu, tikrai ne aš viena - tai kokybiška jautiena, o ypatingai - smulkinta jautiena. Agaras - tai jums ko gero jau puikiai pažįstamos itin kokybiškos brandintos “Feel the Beef” jautienos broliukas - ta pati mėsa, tik ne brandinta, todėl ir kaina prieinamesnė. Kad būtų dar paprasčiau, nuo šiol kokybiškos jautienos įsigyti galite tiesiog internetu.