Sotūs pusryčiai alkanai šeimai
Savaitgalio pusryčiams pasigaminkite ypatingą kiaušinienę, kurios užteks didelei šeimai.
Shutterstock nuotr./KiaušinienėReikės:
- 0,5 kg maltos „Norfos“ kiaulienos;
- ½ valg.š. druskos;
- ¼ valg.š. pipirų;
- 1 puodelis pjaustytų riekelėmis bulvių;
- 1 puodelio pjaustytų riekelėmis pievagrybių;
- 1 vnt. šiaudeliais pjaustytos paprikos;
- 1 vnt. svogūno;
- 2 puodelių špinatų;
- 6 vnt. kiaušinių;
- 1/2 puodelio pieno.
Gaminimas:
Kiaulieną pasūdykite, papipirinkite ir apkepkite keptuvėje nuolat maišydami apie 7 min.
Į verdantį vandenį sudėkite supjaustytas bulves, virkite 4 min., sudėkite papriką, grybus, svogūną ir apvirkite 3 min., sudėkite špinatus ir dar virkite 1 min.
Mėsą sumaišykite su daržovėmis ir sudėkite į kepimo plokščią kepimo indą.
Atskirame inde suplakite kiaušinius, supilkite pieną ir užpilkite ant mėsos.
Kepkite orkaitėje 30–40 min., kol gražiai apskrus. Patiekite iš karto.
Tiršta pievagrybių ir ryžių sriuba
Kas gali sušildyti rudens popietes geriau, nei puiki, tiršta, soti sriuba? Ši sriuba soti, švelnaus puikaus skonio, tiesiog jaukumas lėkštėje. Jos receptas įkvėpta samerikietiškos klasikos „mushroom wild rice soup“, tik vietoje laukinių ryžių rinkomės prieinamesnius ruduosius ryžius, bet, žinoma, galite naudoti ir ilgagrūdžius baltus, tada virti pakaks trumpiau.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijaiSezamo-imbiero makaronai
Kitas lengvas patiekalas su keliais pasirinkimais, kad ingredientai būtų maišomi ir derinami pagal jūsų skonį.
Norėdami papildomai pagerinti maistingumą, galite naudoti daržovių makaronus ir įdėti įvairių sėklų, migdolų, avokadų.
Ant viršaus pridėkite lengvai keptą vištieną, tofu ar kepsnį, kad pasisotintumėte baltymų, ir jūs jau galite eiti!
Pietums – kiaulienos ramenas
Išbandykite japoniškos sriubos receptą su kiauliena ir rameno makaronais – pagaminti paprasta.
Shutterstock nuotr./RamenasReikės:
Gaminimas:
Rameno pagrindas – kokybiškas, namuose virtas sultinys, kuriam reikia daug laiko, todėl geriausia išsivirti iš vakaro. Kiaulienos gabalą pasūdykite, pabarstykite pipirais ir padėkite į šaldytuvą kelias valandas pasimarinuoti. Po to apkepkite keptuvėje iš visų pusių.
Į puodą sudėkite sprandinę, užpilkite vandeniu ir užvirkite. Sudėkite svogūną, morką, imbierą, supilkite sojos padažą. Virkite kelias valandas, kol mėsa suminkštės.
Kietai išvirkite kiaušinius, nulupkite ir perpjaukite pusiau.
Išvirkite rameno makaronus, perliekite šaltu vandeniu ir leiskite nuvarvėti.
Ant viršaus dėkite kiaušinio puselę, pabarstykite svogūno laiškais, pupelių daigų, špinatų. Pagardinkite ryžių actu, sezamo aliejumi.
Vakarienei – kiaulienos ragu su moliūgu
Kiauliena su daržovėmis – ne tik skanu, sotu, bet ir lengviau suvirškinti.
Shutterstock nuotr./Kiaulienos troškinys su moliūgaisReikės:
Padažui:
- 25 g sviesto;
- 1 valg. š. miltų;
- 50 g. kietojo sūrio;
- Makaronų lakštinių.
Gaminimas:
Kiaulieną supjaustykite gabaliukais, pagardinkite druska ir pipirais.
Supilkite į puodą sultinį, sudėkite kiaulieną, griežinėliais pjaustytą morką, gabaliukais moliūgą, papriką, smulkintą svogūną. Sudėkite šalavijus, čiobrelius, prieskonius, pomidorų padažą.
Puodą uždengite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 1,5 val.
Keptuvėje pakepkite sviestą su miltais, kai patamsės, įpilkite šiek tiek raudonojo vyno ar vaisių sulčių.
Pakeptus miltus sudėkite į troškinį. Sudėkite tarkuotą kietąjį sūrį. Patroškinkite dar, kol ragu sutirštės.
Pietvakarių vištienos įvyniojimas
Įvyniojimai yra puikūs variantai įtemptai dienai. Juos lengva pagaminti, laikyti ir valgyti kelyje, tuo pačiu suteikiant pakankamai degalų, kad pavyktų įveikti jūsų tvarkaraštį.
Norėdamas gauti tikrai gaivaus skonio, norėčiau nusipirkti jūsų kukurūzų ir pipirų ūkininko rinkoje. Bet jei reikia, šaldytos daržovės veikia puikiai!
Galite patraukti virtą vištienos vištieną, kad ir jums būtų dar lengviau! Veganai gali mėgautis tuo pačiu patiekalu su kreminiu česnako ir migdolų kremu padažu ir alternatyviu sūriu.
Aštrūs tuno sumuštiniai
Norint užbaigti šį greitą mišinį per 15 minučių, reikia tik kelių ingredientų.
Tunas yra geras baltymų ir nepakeičiamų riebalų rūgščių šaltinis. Šis receptas padidina baltymų varomas pupeles ir šiek tiek šilumos.
Belieka išsirinkti mėgstamą duoną ar hoagie (rekomenduojama neskaldyti grūdai). Viršuje įdėkite šviežių pomidorų, avokadų ir net šoninės, kad šis kasdienis sumuštinis būtų viršun.