pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip angliškai vadinama jautienos išpjova?

Tirštas išpjovos troškinys su pievagrybiais ir spalvinga bulvių koše

Sotus ir kvapnus išpjovos ir grybų troškinys pasotins išalkusį ir pamalonins mėgstantį skaniai pavalgyti. Greitai ir lengvai pagaminamą patiekalą spėsite paruošti ir vakare po darbo.

Kiaulienos troškinys / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

Garnyrui:

  • Bulvių košės su žirneliais ir morkomis.

Gaminimas:

  1. Mėsą supjaustykite apie 2 cm storio griežinėliais.
  2. Įkaitinkite keptuvę, aliejų ir apkepkite mėsos gabaliukus iš visų pusių.
  3. Išimkite mėsą, pabarstykite druska, pipirais ir padėkite šiltai suvynioję į foliją.
  4. Keptuvėje apkepkite svogūną, kai jis įgaus auksinį atspalvį, sudėkite česnaką ir dar trumpai pakepkite.
  5. Ant svogūnų ir česnakų užpilkite grietinėlę ir sudėkite mėsą. Patroškinkite apie 10 min.
  6. Sudėkite supjaustytus pievagrybius ir troškinkite apie 5 min.
  7. Į keptuvę sudėkite miltus ir apkepinkite – tai sutirština padažą.
  8. Dar patroškinkite, kol mėsą iki galo iškeps.
  9. Pabaigoje sudėkite supjaustytas petražoles.
  10. Į puodą įpilkite vandens, sudėkite kelias pusiau perpjautas bulves, 1 į kelias dalis perpjautą morką. Kai išvirs, vandenį nupilkite, įpilkite šlakelį šilto pieno, gabaliuką sviesto ir sutrinkite košę. Pabaigoje sudėkite konservuotų žirnelių ir dar kartą lengvai permaišykite.
  11. Mėsą patiekite kartu su spalvinga – oranžine bulvių koše su žaliais žirneliais.

Svarbiausia – mėsos kokybė ir šviežumas

Pasak „Norfos“ prekybos tinklo vyr. mėsininko Dainiaus Bartošiaus, pirkėjams visada tiekiama šviežia kiauliena. Į parduotuves mėsa atkeliauja iš „Rivonos“ mėsinės Šilalės rajone. Mėsos cechas modernizuotas, mėsa apdorojama greičiau nei anksčiau. Dabar per valandą „Rivonoje“ paskerdžiama 150, o per mėnesį – 18 tūkst. kiaulių.

Įmonės technologės Daivos Vaišvilienės teigimu, modernizavus įrangą, įdiegtas ir staigus mėsos atšaldymas, leidžiantis greitai ir saugiai atvėsinti skerdenas per 6 valandas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius

Tos pačios dienos vakare skerdienos puselės išvežiojama po parduotuves, kurių mėsinėse mėsa supjaustoma ir nuo pat ryto pirkėjai gali įsigyti šviežios kiaulienos. „Kiaulienos kokybę mes garantuojame“, – tvirtina D.Bartošius.

Receptai pagal tipą

  • Apkepai
  • Blynai, sklindžiai
  • Desertai, saldumynai
  • Gėrimai alkoholiniai
  • Gėrimai nealkoholiniai
  • Karšti patiekalai
  • Kepiniai
  • Konservai
  • Košės, tyrės
  • Padažai, marinatai
  • Picos
  • Salotos, garnyrai
  • Sriubos
  • Troškiniai
  • Užkandžiai
  • Vaikams
  • Vegetariški
  • Airijos virtuvė
  • Amerikos virtuvė
  • Anglijos virtuvė
  • Baltarusijos virtuvė
  • Brazilijos virtuvė
  • Bulgariška virtuvė
  • Danijos virtuvė
  • Graikijos virtuvė
  • Indijos virtuvė
  • Ispanijos virtuvė
  • Italijos virtuvė
  • Japonijos virtuvė
  • Kinijos virtuvė
  • Korėjiečių virtuvė
  • Lenkijos virtuvė
  • Lietuvos virtuvė
  • Meksikos virtuvė
  • Norvegiška virtuvė
  • Olandijos virtuvė
  • Prancūzijos virtuvė
  • Rusijos virtuvė
  • Slovakijos virtuvė
  • Suomių virtuvė
  • Švedijos virtuvė
  • Tailando virtuvė
  • Turkijos virtuvė
  • Ukrainos virtuvė
  • Vengrijos virtuvė
  • Vokietijos virtuvė

Išpjovos kepsnys su gaiviu obuolių padažu

Švelnų kiaulienos skonį paryškina gaivus obuolių padažas su karamelizuotais svogūnais. Išpjovos kepsneliai su pomidorų griežinėliais tinka pietums ar vakarienei.

Kiaulienos išpjovos kepsnys / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 1 NORFOS kiaulienos išpjovos,
  • 1 svogūno,
  • 2 obuolių,
  • 250 ml vištienos sultinio,
  • kelių šakelių čiobrelių,
  • pipirų, druskos.

Garnyrui:

Gaminimas:

  1. Kiaulienos išpjovą nusausinkite, nupjaukite plėvelę ir įtrinkite druska bei pipirais.
  2. Keptuvę įkaitinkite, įpilkite aliejaus ir apkepkite mėsą.
  3. Supjaustykite kubeliais obuolius, susmulkinkite svogūnus.
  4. Išimkite iškeptą mėsą, jei reikia dar įpilkite šlakelį aliejaus ir sudėkite svogūnus. Kai svogūnai apkeps iki geltonumo, sudėkite obuolius ir dar pakepkite, kol jie suminkštės.
  5. Ant svogūnų ir obuolių supilkite vištienos sultinį, kai užvirs, ant viršaus uždėkite kiaulienos išpjovą.
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  7. Jei keptuvė tinkama naudoti orkaitėje, mėsą uždenkite foliją ir pašaukite. Jei ne, perdėkite mėsą į kepimo indą.
  8. Kepkite apie 20 min.
  9. Išimkite mėsą, pridenkite folija ir palaikykite šiltai apie 10 min.
  10. Supjaustykite išpjovą riekelėmis ir apipilkite svogūnų bei obuolių padažu.
  11. Patiekite su virtais ryžiais ir pomidorų griežinėliais.

SEGEBUTĖS UŽRAŠAI

Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.

Filė minjon jautienos kepsnys

Vidutiniškai iškepusi jautiena.

"Filė minjon" - tai jautienos skaniausia išpjova. Prancūzų kalboje "Filet mignon" reiškia "gardi mėsytė". Kitaip ir nepavadinsi, nes tikrai ši dalis yra pati sultingiausia, nors neriebi, minkštutė ir kupina skonio. Ruošiant šią išpjovą virėjui pagrindinis reikalavimas - jos neperkepti. Labai populiarūs yra "Filė minjon medaljonai" arba maži kepsniukai. Bet kartais ši išpjova būna nedidukė ir nesinori jos dar smulkinti. Be to, geriausiai mėsos sultys išsilaiko "Filė minjon" išpjovos nepjaustant, bet kepant trumpai labai karštoje orkaitėje, kaip ir darysim čia pateiktame recepte: "Filet Mignon Roast" - angl.

http://en.wikipedia.org/wiki/Filet_mignon

Recepto šaltinis "Recipleased", tačiau pagal šį receptą mėsytė išeina pilnai iškepusi, be ružavo viduriuko. Aš savo eksperimentais kiek pakeičiau receptą, tiksliau tik pakoregavau kepimo laiką.
Kepimui reikia turėti glazūruotą špižinę keptuvę, arba blėkutę, tinkančią kepimui orkaitėje, kulinarinį termometrą.

Išeiga 4-5 porcijos.

  • 0,8-1,0 kg jautienos išpjova "Filet mignon"
  • 2 Valg. Š. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 arb. š. rūpios druskos
  • 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1-2 arb. š. čiobrelio lapelių - nebūtinai
  • 1-2 arb. š. steiko prieskonių mišinio (garstyčių sėklos+kalendrų grūdeliai+čili krisleliai+česnakas) - nebūtinai