pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiek Laiko Virti Vištienos Šlauneles: Patarimai ir Gudrybės

Vištiena yra populiarus maistas visame pasaulyje, vertinamas dėl savo universalumo, maistinės vertės ir lengvo paruošimo. Vištienos mėsoje yra daug baltymų, vitaminų A, B1, B2, nikotino rūgšties ir daug naudingų mineralų. Vištienos nauda buvo žinoma nuo senų senovės. Vištiena, kaip ir žuvis, pupelės ir riešutai, yra sveikas baltymų šaltinis. Kartu su šia mėsa į organizmą patenka nepakeičiamos aminorūgštys, įskaitant triptofaną. Jis sintetina serotoniną, kuris vadinamas natūraliu džiaugsmo ar malonumo hormonu. Iš paukštienos ruošiami pirmieji ir antrieji patiekalai, užkandžiai ir salotos. Puikiai dera su daržovėmis. Tikriausiai kiekvieni namai turi savo receptą, kaip gaminti vištieną. Tačiau tai taip pat turi savų subtilybių.

Šiame straipsnyje aptarsime, kiek laiko reikia virti vištienos šlauneles, kad jos būtų sultingos, skanios ir saugios valgyti.

Vištienos Šlaunelių Paruošimas Virimui

Prieš verdant vištienos šlauneles, svarbu jas tinkamai paruošti:

  • Vištienos šlauneles atšildykite, jei reikia, nuimkite odą ir riebalus. Mėsą gerai nuplaukite.
  • Nuplaukite šias skerdenos dalis ir, jei reikia, pašalinkite odą ir plunksnas.
  • Jei namuose turite tik šaldytą vištieną, prieš gamindami ją turėtumėte visiškai atitirpinti šaltame vandenyje arba šaldytuve. Vietoj šaldytos mėsos geriau naudoti atšaldytą. Jis turi sultingesnį skonį. Sušaldyta mėsa praranda drėgmę ir po atšildymo tampa blyškesnė.

Kiek Laiko Virti Vištienos Šlauneles?

Virimo laikas priklauso nuo šlaunelių dydžio ir ar jos su kaulu, ar be jo:

  • Šlaunelės su kaulu ir su oda verdami apie 30 min.
  • Šlaunelių filė - 10-15 minučių mažiau.

Palaukite, kol vanduo keptuvėje užvirs, pasūdykite ir įdėkite vištieną. Atminkite, kad skystis išvirs, todėl jis turi visiškai padengti kojas. Atšildytą arba atvėsusią, nuplautą mėsą dėkite į verdantį vandenį ir virkite ant silpnos ugnies. Mėsą gerai nuplaukite. Puode užvirinkite vandenį ir įberkite druskos. Ten padėkite mėsą ir kepkite ant silpnos ugnies. Virkite 20 minučių, kol mėsa pradės kristi nuo kaulo.

Kaip Nustatyti, Ar Vištienos Šlaunelės Išvirusios?

Ar vištiena išvirusi lengva nustatyti taip: jei mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų arba filė lengvai pradurti šakute - vištiena paruošta.

Patarimai ir Gudrybės

  • Naudokite prieskonius. Jei nenorite valgyti švelnios vištienos, naudokite prieskonius. Virimo metu į vandenį įberkite prieskonių pagal skonį.
  • Nepervirkite mėsos. Svarbiausia neperkepti mėsos, nes tai gali prarasti skonį ir tekstūrą.
  • Norėdami paruošti dietinį ar kūdikių maistą, galite naudoti dvigubą katilą arba multiviryklę. Taip pasieksite greitų rezultatų ir sutaupysite maistinių medžiagų.
  • Jei reikia sotaus vištienos sultinio, mėsą įmeskite į šaltą vandenį - išskirs savo skonį ir aromatą. Virimo metu būtina pašalinti putas.

Ką Daryti Su Virta Vištiena?

Virta vištiena gali būti patiekiama patiekiama arba, tinkamai paruošta, pagerina kitų skanėstų skonį. Pavyzdžiui, prie šių patiekalų geriausiai tinka filė. Be to, vištienos mėsą galima valgyti kaip savarankišką patiekalą arba derinti su įvairiais garnyrais ir padažais.

Maistinė Ir Energetinė Vertė

100 g vištienos yra:

  • baltymų - 23,6 g;
  • riebalai - 1,9 g;
  • angliavandeniai - 0,4 g;
  • Kalorijų kiekis - 113 kcal

Vištienos Nauda

  • Vištienoje esančios riebalų rūgštys padeda išvengti širdies ligų ir insulto.
  • B grupės vitaminai normalizuoja medžiagų apykaitą, stiprina plaukus ir nagus.
  • Didelis baltymų kiekis padeda virškinti maistą.

Atsargumo Priemonės

Vištienos mėsoje ir kiaušiniuose gali būti salmonelių bakterijų, kurios gali sukelti žarnyno infekciją.