pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pasakiškas obuolių pyrago receptas

Atsikėlus ryte, kai už lango niūrus oras, norisi šiltų sriubų, kvapnių pyragų, karštų arbatų ir geros knygos. Todėl šiam vakarui puikiai tiks obuolių pyragas, pagardintas įvairiais prieskoniais. Atraskite įvairių obuolių pyragų receptų, kurie praturtins Jūsų desertų stalą.

Paprastas obuolių pyragas

Šis paprastas obuolių pyragas yra greitai ir lengvai pagaminamas. Jis galima sakyti yra gaminamas su viena ranka - užtenka tik plakimo šluotelės, ingredientų irgi nedaug. Garantuoju, kad jis greitai dings nuo stalo! Šį rudenį obuolių pyragus kepiau ne vieną kartą.

Vis išbandydavau kokį naują receptą, bet nelikdavau patenkinta rezultatu. O šis pyragas yra būtent toks, koks man patinka: purus, minkštas, valgant jaučiasi ir obuoliai, ir tešla. Obuolius naudojau „Antaninius“. Geriausia rinktis rūgštesnius, kietesnius obuolius, kurie kepant per daug nesuminkštėtų. Tešla turėtų būti grietinės tirštumo. Svarbu jos nepermaišyti. Obuolių pyragas buvo vidutiniškai saldus.

Kadangi naudojau grietinę, į tešlą dėjau ir sodos, ir kepimo miltelių. Naudojant vien tik kepimo miltelius, pyragas turbūt nebus toks purus. Man patinka naudoti jų abiejų derinį. Šis paprastas obuolių pyragas turėtų būti beveik kaip šviežias ir kitą dieną.

Ingredientai:

  • Obuoliai - 5 vnt.
  • Kiaušiniai - 4 vnt.
  • Razinos - 2 saujos
  • Cukrus - 160 g
  • Grietinė - 150 g
  • Cinamonas - žiupsnelis
  • Vanilinis cukrus - 1 šaukštelis
  • Kepimo milteliai - 1 šaukštelis
  • Miltai - šaukštas
  • Sviestas - 100 g

Gaminimas:

  1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. Razinas išmirkykite.
  3. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, cinamonu, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais.
  4. Sudėkite grietinę, kiaušinius. Gerai išmaišykite.
  5. Maišant suberkite miltus.
  6. Suberkite obuolius ir razinas. Gerai išmaišykite.
  7. Supilkite tešlą į sviestu išteptą pyrago formą.
  8. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
  9. Patiekiant apibarstykite cukraus pudra. Galite papuošti uogomis ar vaisiais.

Norvegiškas obuolių pyragas

Obuolius nulupame, perpjauname perpus, išimame sėkleles ir supjaustome plonom juostelėm. Sudedame juos į formą su išimamu dugnu, išklotą pergamentiniu popieriumi ir išteptą sviestu. Dubenyje išplakam kiaušinius, išsukam su cukrum ir vanilija, supilam pieną ir aliejų. Birius produktus sumaišom tarpusavy: miltus, druską, kepimo miltelius, prieskonius.

Tešlą supilam ant supjaustytų obuolių (neišsigąskit, kad obuolių bus daug, palyginus su tešla - dėl to pyragas bus minkštas, gaivus, neriebus). Pašauname į orkaitę apie 40 minučių, kol viršus paruduoja ir vidus iškepa (patikrinam su mediniu smeigtuku). Išėmę kiek atvėsiname, peiliu švelniai apipjaustome šonus, jei jie prilipę prie formos, nuimame formos šonus.

Tada ant pyrago viršaus uždedam didelę lėkštę ir apvertus aukštyn kojom, viršuje gaunam iškepusio pyrago apačią. Nuimame pergamentinį popierių ir dar kartą apverčiam pyragą teisinga puse ant padėklo ar didelės lėkštės serviravimui. Skaniausia - šiltas, su ledais arba plakta grietinėle!

Obuolių ir varškės pyragas

Ingredientai:

  • Sviestas - 200 g
  • Cukrus - 0.5 stiklinės
  • Kiaušiniai - 2 vnt.
  • Miltai - 2 stiklinės
  • Kepimo milteliai - 1 šaukštelis
  • Varškė - 500 g
  • Grietinėlė - stiklinė
  • Kiaušiniai - 4 vnt.
  • Vanilinis cukrus - 3 šaukšteliai
  • Migdolai - 1 stiklinė
  • Obuoliai - 5 vnt.
  • Rudasis cukrus - 0.5 stiklinės
  • Cinamonas - 1 šaukštelis

Gaminimas:

  1. Išsukti sviestą su cukrumi.
  2. Sudėti kiaušinius ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
  3. Išmaišyti, kad tešla taptų vientisa, ir paskleisti ant kepamuoju popieriumi išklotos orkaitės skardos.
  4. Sumaišyti varškę su grietinėle. Sudėti kiaušinius, vanilinį cukrų ir kapotus migdolus.
  5. Varškės maišinį užpilti ant papločio.
  6. Obuolius nulupti, supjaustyti skiltimis ir išdėlioti ant varškės masės.
  7. Apibarstyti ruduoju cukrumi ir cinamonu.
  8. Kepti 175 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą.

Dangiško skonio obuolių pyragas be pieno produktų

Ingredientai:

  • Obuoliai - 6 vnt.
  • Kiaušiniai - 4 vnt.
  • Jūsų mėgstamų miltų - 1 stiklinė
  • Migdolų riešutų - 200 g
  • Aliejaus - 0.5 stiklinės
  • Medaus - 5 v. š.
  • Šaltalankių sulčių (galima keisti citrinos ar apelsinų sultimis) - 2 v. š.
  • Kepimo miltelių - 2 a. š.
  • Cinamono - 3 a. š.
  • Druskos - žiupsnelis

Gaminimas:

  1. Obuolius nulupkite, išvalykite, supjaustykite griežinėliais ir sumaišykite su cinamonu ir 1 v. š. medaus.
  2. Migdolų riešutus maistiniu smulkintuvu sumalkite iki miltų masės.
  3. Kiaušinius, aliejų, medų, druską ir šaltalankių sultis išplakite iki vientisos masės.
  4. Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais bei migdolų miltais. Pamažu sausą masę įmaišykite į drėgną masę.
  5. Obuolius berkite į tešlą ir gerai išmaišykite. Tešlą pilkite į popieriumi išklotą kepimo formą.
  6. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.

Pasakiškai skanus obuolių ir morkų pyragas

Ingredientai:

  • Sviestas - 120 g
  • Kiaušiniai - 4 vnt.
  • Rudasis cukrus - 200 g
  • Migdolų miltai - 140 g
  • Obuoliai - 2 vnt.
  • Morkos - 2 vnt.
  • Miltai - 200 g
  • Džiovintos spanguolės - 100 g
  • Kepimo milteliai - 2 šaukšteliai
  • Cinamonas - 1 šaukštelis
  • Muskato riešutai - žiupsnelis
  • Džiovinto imbiero milteliai - 0.5 šaukštelio
  • Druska - žiupsnelis
  • Cukraus pudra - 1 šaukštas

Gaminimas:

  1. Įjunkite orkaitę - temperatūra 190 °C.
  2. Minkštą sviestą pradėkite plakti elektriniu plakikliu nedideliu greičiu, suberkite pusę cukraus ir gerai išplakite.
  3. Tada po vieną įmuškite kiaušinius, po pirmo kiaušinio suberkite likusį cukrų ir toliau plakite, kol po truputį suplaksite visus kiaušinius.
  4. Įberkite šaukštelį miltų ir vėl plakite.
  5. Miltus sumaišykite su druska, prieskoniais, kepimo milteliais.
  6. Morkas ir obuolius sutarkuokite smulkia burokine tarka.
  7. Į kiaušinių ir sviesto masę suberkite migdolų miltus ir pusę tarkuotų obuolių su morkomis, taip pat visus miltus, išmaišykite ir supilkite likusius obuolius su morkomis, mirkytas spanguoles. Tešla bus vidutinio tirštumo.
  8. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai patepkite sviestu.
  9. Šaukite pyragą į iki orkaitę ir kepkite apie 45 minutes. Patikrinkite, ar iškepė, besdami medinį pagaliuką. Jei jis sausas - pyragas iškepęs.
  10. Leiskite pyragui atvėsti ir tik tada išimkite iš formos.
  11. Apibarstykite cukraus pudra.

Šiltas, rudeniškas ir tirpstantis burnoje: pyragas-siurprizas

Ingredientai:

  • Tešlai:
    • Šalto sviesto - 280 g
    • Cukraus - 260 g
    • Druskos - 1 a. š.
    • Kiaušinių tryniai - 6 vnt.
    • Miltų - 360 g
    • Kepimo miltelių - 2 a. š.
  • Įdarui:
    • Obuoliai - vnt.
    • Marcipano - 130 g
    • Kambario temperatūros sviesto - 60 g
    • Kiaušiniai - 2 vnt.
    • Grietinėlės - 70 g
    • Kukurūzų krakmolo - 2 a. š.

Gaminimas:

  1. Į elektrinį smulkintuvą sudėti šaltą sviestą ir suberti cukrų. Sumalti iki vientisos masės. Įberti druskos, sudėti kiaušinių trynius ir vėl viską permalti. Tada suberti miltus ir kepimo miltelius. Permalti iki vientisos masės. Gautą tešlą padėti kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų. Geriausia pasiruošti iš vakaro.
  2. Obuolius nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais.
  3. Tada į elektrinį smulkintuvą sudėti marcipaną, kukurūzų krakmolą, kambario temperatūros sviestą, įmušti kiaušinius ir sumalti iki vientisos kreminės masės. Iš lėto supilti grietinėlę ir nuolat plakti iki vientisos masės.
  4. Sustingusią tešlą padalinti į dvi dalis ir iškočioti 5 mm storio apskritimus. Pirmuoju apskritimu iškloti kepimo formos dugną. Paliekant po 3 cm nuo krašto ant apskritimo vidurio sudėti marcipano kremą, o ant jo viršaus - obuolius. Viršų uždengti antruoju tešlos apskritimu ir sandariai užspausti tešlos kraštus.
  5. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Karamelizuotų obuolių pyragas - turbūt skaniausias pasaulyje

Ingredientai:

  • Miltai - 140 g
  • Sviestas - 140 g
  • Druska - 1 šaukštelis
  • Vanduo - 50 ml
  • Obuoliai - 9 vnt.
  • Cukrus - šaukštas
  • Cinamonas - žiupsnelis
  • Gvazdikėliai malti - žiupsnelis
  • Sviestas - 6 šaukštai
  • Citrinų sultys - 4 šaukšteliai

Gaminimas:

  1. Pirmiausiai paruošiama tešla. Miltai sumaišomi su druska (geriausiai, kad būtų smulki) ir persijojami. Į miltus įdedami pjaustyti sviesto gabaliukai (sviestas neturi būti nei ištižęs, nei suakmenėjęs nuo šalčio).
  2. Masė išmaišoma ir tuomet rankomis sviestas gabalėliai rankomis minkomi į miltus. Galiausiai turėtų susidaryti daug mažų tešlos gumuliukų. Į tešlą supilamas vanduo ir iš atskirų tešlos gumuliukų sulipdomas vienas apvalus tešlos gabalas. Jį reikia apdengti maistine plėvele ir bent pusvalandžiui pastatyti į šaldytuvą.
  3. Atvėsinta tešla iškočiojama ant lengvai miltais pabarstyto stalo / lentos. Kočiojama tik į vieną pusę ir stengiamasi išlaikyti tvarkingo tešlos stačiakampio formą. Išgavus taisyklingą stačiakampį, sulenkite tešlą per maždaug trečdalį jos ilgio ir tada ant viršaus užlenkite likusią trečdalį. Gautą sluoksnainį sulenkite dar perpus ir dar sykelį iškočiokite, geriausiai į vieną pusę, kad vėl išeitų panašus lygus tešlos stačiakampis.
  4. Tešlą dar kartelį taip pat sulankstykite ir apdengę maisto plėvele dar apie pusvalandį palaikykite šaldytuve prieš kočiojant tešlą kepimui. Tada paruoškite obuolius. Juos reikia nuplauti, nusausinti, išimti sėklides ir supjaustyti į keturias dalis (jei obuoliai labai dideli, galima pjaustyti į 6 ar 8 dalis). Indo (indų), kuriuose kepsite pyragus, dugną ir šonus reikia gerai įtrinti 2/3 sviesto.
  5. Cukrų sumaišykite su cinamonu ir gvazdikėliais ir tolygiai paskirstykite ant indo dugno ir šonų (palikite 1-2 val. šaukštus pabarstyti ant obuolių). Tolygiai apšlakstykite cukrų citrinos sultimis. Į indą tvarkingai sudėkite obuolius (nepamirškite - pyrago apačia bus jo viršus, todėl svarbu, kaip dedami obuoliai atrodys iš apačios).
  6. Ant obuolių paberkite likusį cukrų ir sudėkite mažais gabalėliais pjaustytą sviestą. Pastatykite indą ant nedidelės ugnies ir leiskite obuoliams kepti apie 20 minučių. Iš pradžių, obuolius galima pridengti, tačiau vėliau papildomos drėgmės reikėtų vengti, kad prasidėtų jų karamelizacija.
  7. Įkaitinkite orkaitė iki 200 laipsnių C.
  8. Iškočiokite atvėsintą tešlą. Norimos formos tešlos gabalėliu uždenkite obuolius, tešlos kraštus pakiškite po obuoliais. Pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes, kol tešla apskrus.
  9. Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti, kad karamele kiek labiau sustingtų. Tuomet paimkite pyrago dydžio lėkštę ir gerąja pusę uždenkite pyragą. Tvirtai laikydami lėkštę, apverskite pyragą ir nuimkite dugną. Jei karamelė labai tiršta, nuimant galima šiek pakaitinti dugno apačią. Pyragas tiekiamas į stalą dar šiltas, skaniausias su ledais.

Amerikietiškas čederio ir obuolių pyragas

Ingredientai:

  • Miltų - 300 g
  • Druskos - 1 a. š.
  • Cukraus - 2 v. š.
  • Smulkiai tarkuoto čederio - 100 g
  • Šalto ekologiško sviesto - 220 g
  • Ledinio vandens - v. š.
  • Įdarui:
    • Nuluptų, plonai pjaustytų obuolių - 750 g
    • Cukraus - 100 g
    • Tarkuotos citrinos žievelės - 1 a. š.
    • Citrinos sulčių - 2 v. š.
    • Maltų kvapiųjų pipirų - 0.5 a. š.
    • Cinamono - 1 a. š.
    • Džiovintų gvazdikėlių - 0.5 a. š.
    • Kukurūzų krakmolo - 1 v. š.
    • Smulkiai tarkuoto čederio - 30 g
    • Kiaušinio plakinio - 1 vnt.

Gaminimas:

  1. Į didelį dubenį suberkite miltus, druską, cukrų bei čederio sūrį ir viską gerai išmaišykite. Burokine tarka į birius ingredientus įtarkuokite šaltą sviestą. Pirštų galiukais sviesto gabalėlius įtrinkite į miltus, kol masė taps lyg šlapias smėlis.
  2. Į tešlą įpilkite kelis šaukštus ledinio vandens, išmaišykite ir rankomis formuokite vientisą tešlą ją slėgdami. Paruoštą tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ar kepimo popierių ir šaldykite šaldytuve ne trumpiau nei pusvalandį.
  3. Į dubenį sudėkite pjaustytus obuolius, cukrų, citrinos žievelę, sultis, prieskonius, krakmolą ir tarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
  4. Iš šaldytuvo ištrauktą tešlą padalinkite į dvi nelygias dalis: trečdalį ir du trečdalius tešlos. Du trečdalius tešlos dėkite ant miltais pabarstyto stalviršio. Kočiokite tešlą iki 1-2 mm storio blyno ir juo tolygiai išklokite apvalią 20 cm skardą, kad padengtų ir dugną, ir kraštus.
  5. Į paruoštą formą berkite obuolius. Likusį trečdalį tešlos iškočiokite į tokio paties storio stačiakampį, jį supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis. Juosteles išklokite ant obuolių įstrižai arba supinkite dėdami jas skersai viena kitos.
  6. Pyragą kepkite 50-60 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, pyragą ištraukite, tešlos kraštelius aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite likusias kelias minutes.
  7. Pjaukite tik gerai atvėsintą.

Obuolių ir slyvų štrudelis su migdolais

Ingredientai:

  • Šaldyta sluoksniuota tešla - 1 pakelis
  • Sviestas - 50 g
  • Cukrus - 2 šaukštai
  • Obuoliai - 3 vnt.
  • Džiovintos slyvos - 10 vnt.
  • Migdolai - 1 sauja
  • Medus (skystas) - 2 šaukštai
  • Migdolų esencija - 0.5 šaukštelio

Gaminimas:

  1. Tešlą atšildykite ir gana plonai iškočiokite.
  2. Sviestą išlydykite ir išsukite su cukrumi. Mišiniu aptepkite lakštą.
  3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais gabaliukais.
  4. Slyvas užpilkite karštu vandeniu, palaukite kol atvės, nuvarvinkite ir smulkiai supjaustykite.
  5. Slyvas sumaišykite su obuoliais, kapotais migdolais, medumi ir migdolų esencija.
  6. Gauta mase padenkite pusę lakšto ir suvyniokite taip, kad įdaras liktų giliausiuose sluoksniuose.
  7. Aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Trupininis obuolių pyragas - šį receptą vertą išsisaugoti

Ingredientai:

  • Obuoliai - 1 kg
  • Razinos - stiklinė
  • Sviestas - 85 g
  • Rudasis cukrus - 100 g
  • Avižiniai dribsniai - 50 g
  • Graikiniai riešutai - 2 vnt.
  • Apelsino žievelė - 1 vnt.
  • Apelsinų sultys - 1 vnt.
  • Miltai - 3 šaukštai
  • Cinamonas - šaukštelis
  • Druska - 1 žiupsnelis

Gaminimas:

  1. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumaišykite obuolius su apelsino sultimis, tarkuota žievele, razinomis, cinamonu ir 2 šaukštais rudojo cukraus.
  2. Įkaitinkite keptuvę su 15 g sviesto, suberkite obuolių masę, pamaišydami kepkite 10 - 15 min., kol suminkštės obuoliai.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Likusį sviestą supjaustykite kubeliais.
  4. Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos, suberkite cukrų, sudėkite sviestą. Pirštai sutrinkite masę į trupinius, sumaišykite su avižiniais dribsniais ir smulkintais graikiniais riešutais.
  5. Sudėkite obuolių masę į molinį kepimo indą. Ant viršaus užberkite trupinius. Kepkite orkaitėje 25 - 30 min., kol paviršius pagels. Ištraukite trupininį pyragą iš orkaitės, palikite pravėsti. Patiekite šiltą su ledais arba karameliniu sirupu.

Obuolių pyragas - sultingas ir ypač šlapias, niekaip neatsivalgysite

Ingredientai:

  • Tešlai:
    • Margarino „Kepiniams su sviestu“ - 0.5 stiklinės
    • Cukraus - 2 v. š.
    • Acto - 1 v. š.
    • Ekologiško kefyro - 0.5 stiklinės
    • Miltų - 1.5 stiklinės
    • Druskos - 1 a. š.
  • Įdarui:
    • Vidutinio dydžio obuolių - 6 vnt.
    • Cinamono lazdelių - 5 vnt.
    • Citrinos - 1 vnt.
    • Tarkuoto muskato riešuto - žiupsnelis
    • Cukraus marmeladams - 0.5 stiklinės
    • Apelsinų džemo - 3 v. š.
    • Vanilės esencijos - 1 a. š.
    • Kukurūzų krakmolo - 2 v. š.
    • Natūralaus mineralinio vandens (negazuoto) - 0.5 stiklinės
    • Bazilikų lapelių - 1 sauja
    • Juodojo šokolado su apelsinais ir migdolais - 100 g
    • Sausainių su spanguolėmis - 60 g
    • Cukraus miltelių - 1 a. š.
    • Mėtų - 1 sauja

Gaminimas:

  1. Margariną, druską, cukrų, actą, ekologišką kefyrą ir miltus sumaišykite ir išminkykite tešlą, uždenkite ir laikykite šaldytuve apie 1 val.
  2. Tešlą iškočiokite šiek tiek didesnės formos nei kepimo skarda, sudėkite ją į vidų, kad kepant neiškiltų tešla, uždenkite sviestiniu popieriumi, berkite kruopų ar kepimo rutuliukų ir kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 20-25 min. tuomet išimkite svorį ir dar padžiovinkite padą apie 10-15 min.
  3. Obuoliams pašalinkite luobelę, sėklas ir supjaustykite kubeliais.
  4. Į įkaitintą keptuvę suberkite obuolius, dėkite cinamono lazdeles, įtarkuokite citrinos žievelės ir įspauskite citrinos sulčių, berkite muskato riešuto ir dėkite cukraus marmeladams. Karamelizuokite apie 5 min.
  5. Dėkite apelsinų džemo, vanilės esencijos ir troškinkite apie 5 min.
  6. Kukurūzų krakmolą sumaišytą su natūraliu mineraliniu vandeniu, supilkite į obuolių masę ir gerai išmaišius troškinkite apie 2 min., kol masė sutirštės. Sudėkite smulkintus bazilikus.
  7. Gautą obuolių masę sudėkite į iškepusį tešlos padą ir įsmeikite stambiai laužyto juodojo šokolado su apelsinais ir migdolais. Kepkite apie 30 min.
  8. Iškepusį obuolių pyragą atvėsinkite, užberkite smulkintų sausainių su spanguolėmis, cukraus miltelių ir papuoškite mėtų lapeliais.

Ingredientai tešlai:

  • Kvietinių miltų - 240 g
  • Sviesto - 140 g
  • Kiaušinių tryniai - 2 vnt.
  • Šalto vandens - 4 v. š.
  • Druskos - žiupsnelis

Ingredientai įdarui:

  • Obuolių - 2 kg
  • Rudojo cukraus - 200 g
  • Druskos - šaukšt...

Nulupti obuolius. Inde šluotele išplakti kiaušinius ir cukrų, vaniliną. Supilti grietinę, atvėsintą sviestą. Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską. Juos suberti į drėgnų ingredientų masę. Šluotele išmaišyti iki vientisos tešlos. Tešlą sumaišyti su 3 obuolių skiltelėmis. Į 22 cm kepimo formos apačią įdėti kepimo popierių, šonus patepti sviestu. Sukrėsti tešlą. Sumaišyti šaukštą cukraus ir cinamoną. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. -1 val.

Štai keletas receptų, kurie padės Jums atrasti tobulą obuolių pyragą!