pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sluoksniuotos Tešlos Pyragėliai su Kumpiu ir Sūriu - Tobulas Receptas

Vieno kąsnio užkandžiai

  • Parašė Maisto mėgėja
  • gruodžio‎‎‎‏‏‎ ‎4, 2024

Prenumeruokite maisto patiekalų naujienlaiškį

Pažymėdami šį laukelį patvirtinate, kad perskaitėte ir sutinkate su mūsų privatumo politika dėl šioje formoje pateiktų duomenų saugojimo.

Mes naudojame slapukus, kad užtikrintume Jums geriausią naudojimosi svetaine patirtį. Paspaudę „Sutinku“ išreiškiate sutikimą su visų slapukų naudojimu. Daugiau informacijos rasite mūsų privatumo politikoje.

Manage consent
Privacy Overview
NecessaryAlways Enabled
CookieDurationDescription
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
FunctionalPerformanceAnalyticsAdvertisementOthers

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Kaip gaminti:

Iš šaldiklio išimu ir atitirpinu sluoksniuotos tešlos. Mano sluoksniuota tešla 500g – 4 lakštai. Jei turite vieną didelį tešlos lakštą, bus dar paprasčiau 😉.

Burokine tarka sutarkuoju 100g fermentinio sūrio ir 100g karšto rūkymo kumpio.

Tarkuotą sūrį ir kumpį dedu į dubenį.

2 šaukštai smulkintų svogūnų laiškų keliauja į bendrą dubenį prie kitų ingredientų.

Viską sumaišau – įdaras paruoštas.

Atitirpintus 4 sluoksniuotos tešlos lakštus pakočioju – išploninu.

Ant vieno lakšto dedu pusę įdaro. Įdarą tolygiai paskirstau ant viso lakšto.

Tuomet ant viršaus dedu kitą tešlos lapą ir kočioju kočėlu, kad tešlos sluoksniai susijungtų ir suplonėtų.

Taip pat paruošiu kitus du tešlos lakštus.

Bus du nemaži tešlos lakštai su įdaru.

Mažame dubenėlyje suplaku kiaušinį.

Pabarstau sezamo sėklomis.

Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~25min, viršus apačia be vėjelio.

Iškepusius “raitūziukus” kuo greičiau nešu ant stalo 😉.

Ir kodėl nepasigaminti tokių ale bandelių savaitgalio pusryčiams? Viskas greitai ir super paprastai, o svarbiausia labai skaniai.

Įdaras suktinukams gali būti ir visai kitoks: varškės, sūrio, uogienės, viskas priklauso nuo fantazijos…

KATEGORIJA:
Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą
Peržiūrėti visus komentarus (0)
Taip pat gali patikti
  • 47,1K views
  • 1 m. skaitymo

GAMINIMO EIGA

1. Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais į 20 maždaug lygių dalių.
2. Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės ir įtrinkite vištos gabalėlius. Palaikykite šaldytuve porą valandų ir leiskite išsimarinuoti.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.
4. Atšildytos sluoksniuotos tešlos lapelius perpjaukite per pusę, kad gautumėte maždaug 10×10 cm dydžio kvadratinius tešlos gabalėlius.
5. Mocarelos ir kietąjį fermentinį sūrį sutarkuokite.
6. Ant kiekvieno tešlos kvadratėlio dėkite po šaukštą tarkuotų sūrių ir gabalėlį marinuotos vištienos. Pabarstykite džiovintomis žolelėmis. Perlenkite, suformuodami trikampį pyragėlį, kraštus gerai užspauskite pirštais ir šakute.
7. Suformuotus pyragėlius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite trupučiu tarkuoto kietojo fermentinio sūrio ir žiupsneliu džiovintų itališkų žolelių.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol pyragėliai išsipūs, gražiai apskrus, o vištiena viduje bus pilnai iškepusi. Patiekite dar šiltus arba atvėsusius.

* galite naudoti mėgstamą šaldytą sluoksniuotą tešlą arba, jei turite laiko ir mėgstate iššūkius virtuvėje, – pasigaminti ją namuose.

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir sūriu

Pakalbėkime šiandien taip labai moteriškai. Apie kūno linkius, figūrą ir svarstykles-melages. Man visada labai žavu girdėti moteris, kurios dėl to visiškai nesirūpina ir apie tai visai negalvoja, bet lygiai taip pat man labai sunku jomis patikėti. Ar tikrai daug mūsų tokių yra? Apsidairiusi aplink, kur kas daugiau matau nuostabių merginų ir moterų, kurios apie savo kūno formas tikrai galvoja, o kartais galvoja net labai daug. Ir, žinote, tai visiškai nepriklauso nuo to, kokios mes esame – per plonos, per storos, neproporcingos, per daug proporcingos. Kad ir kokia ta figūra bebūtų, atsiras į ką durti pirštu ir pareikšti, kad šitą tai jau tikrai reikėtų pataisyti.

Man jau beveik trisdešimt ir štai ką aš šiandien puikiai suprantu: moters kūnas keičiasi. Betekant metams, besikeičiant gyvenimo aplinkybėms ir gyvenimo būdui, laukiant vaikų ir juos pagimdžius. Aš pati buvau visokia: nuo trisdešimt du kilogramus sveriančios perkarusios jaunos merginos, pravardžiuojamos vaiduokliu, iki dvigubai daugiau sveriančios mamos. Kažkur tarp šių kraštutinumų buvau pasiekusi ir beveik tobulą figūrą, džiaugiausi tvirtu ir raumeningu kūnu, parduotuvėje rinkdavausi gražius drabužius (o ne tuos, kurie nestorina) ir nuotraukoms pozuodavau visomis pozomis (o ne tik tomis, kurios plonina). Tai buvo labai trumpa akimirka. Mano svoris nuolat didėdavo ir mažėdavo, drabužiai siaurėdavo ir platėdavo, bet galiausiai, praėjus metams, matydavau, kad turiu dar porą papildomų putlių kilogramų. Žinoma, kad puldavau į savo naujametinių pažadų sąrašą įtraukti siekį atsikratyti ne tik jų, bet ir tų, likusių dar nuo praeitų ir užpraeitų metų. Žinoma, kad to pažado neišpildydavau.

Labiausiai požiūrį į savo kūną mane privertė pakeisti du gyvenimo momentai. Pirmasis buvo valgymo sutrikimai (anoreksija, bulimija, pastovūs persivalgymai) – jie manyje sužadino pyktį savo kūnui, nepasitenkinimą ir nuolatinę graužatį dėl kilogramų, dėl centimetrų. Tuomet supratau: nesvarbu, kad didelėmis valios pastangomis gali išsigydyti fizinius šių sutrikimų požymius; kur kas svarbesni yra tie emociniai išgyvenimai ir randai, kurie lieka viduje, kuriuos skauda.

Nuo tada mano santykis su maistu visada bangavo, nešdamas tai džiaugsmą, tai neviltį, o aš pati, pavargusi nuo nuolatinės kovos su savo vidiniais demonais, vis pagaudavau save vėl galvojančią apie kūną, kuriame gyvenu. Per didelį, nerangų, negražų, per minkštą, subliuškusį. Tai buvo etapai, potvyniai ir atoslūgiai. Jie mane taip vargino…