pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Varškėčiai ir sūrio pyragai: receptai jūsų virtuvei

Varškėčiai ir sūrio pyragai - tai patiekalai, kurie džiugina savo skoniu ir paprastumu. Šiame straipsnyje rasite receptų, kaip pasigaminti šiuos skanėstus namuose.

Varškėčiai iš varškės: klasikinis receptas

Varškės sūreliai iš varškės yra senovinis rusų virtuvės patiekalas. Jį paprasta paruošti, todėl jis labai populiarus. Receptas yra klasikinis, tačiau kartu sūreliai visada būna skanūs.

Ingredientai:

  • Varškė
  • Cukrus
  • Druska
  • Kiaušinis
  • Miltai
  • Kepimo milteliai
  • Aliejus (kepimui)

Paruošimas:

  1. Paruoškite reikiamus produktus. Paimkite gilų dubenį.
  2. Į išsuktą varškę įberkite cukraus, druskos ir įmuškite kiaušinį. Viską gerai išmaišykite.
  3. Tada sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir palaipsniui įmaišykite į gautą masę. Priklausomai nuo varškės konsistencijos, gali prireikti daugiau arba mažiau miltų, stebėkite konsistenciją.
  4. Pabarstykite stalą miltais ir susukite mišinį į maždaug 5-6 cm skersmens dešrą. Dešrą supjaustykite skersai 1-2 cm storio apskritimais.
  5. Paimkite keptuvę, supilkite į ją aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Palaukite, kol aliejus įkais, ir pradėkite dėti sūrio pyragėlius.
  6. Kepkite juos iš kiekvienos pusės po 3-4 minutes. Stebėkite, kad sūrio pyragėliai nesudegtų ir išliktų šiek tiek auksinės spalvos. Sūrio pyragėlius taip pat galima kepti keptuvėje be aliejaus.
  7. Iškeptus sūrio pyragėlius išdėliokite piramidėmis.

Sūrio pyragas: klasikinis desertas

Sūrio pyragas - tai vienas populiariausių ir mėgstamiausių desertų visame pasaulyje. Jis žavi savo švelniu, kreminiu skoniu ir nesaldžiu pagrindu, kuris puikiai dera su įvairiausiais įdarais.

Ingredientai:

  • Sausainiai
  • Lydytas sviestas
  • Cukrus
  • Kreminis varškės sūris
  • Vanilinis cukrus
  • Grietinė (nebūtina)

Paruošimas:

  1. Pirmiausia susmulkinkite sausainius. Susmulkintus sausainius sumaišykite su lydytu sviestu ir cukrumi.
  2. Paruoštą sausainių masę supilkite į 22-24 cm skersmens pyrago formą. Suformuokite pagrindą, paspausdami sausainių masę į dugną.
  3. Kreminį varškės sūrį sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Jei norite, galite įdėti šaukštą grietinės, kad pyragas būtų švelnesnis ir kreminesnis.
  4. Pyragą kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 160°C temperatūroje apie 50-60 minučių.
  5. Galite papuošti sūrio pyragą šviežiais vaisiais, uogiene, šokoladu ar net riešutais.

Pikantiškas sūrio pyragas su artišokais

Sūrio pyragai gali būti ne tik saldūs, bet ir sūrūs, pikantiški ir labai daržovingi. Lengvai pagaminamas sūrio pyragas su artišokais maloniai nustebins.

Ingredientai:

  • Sausainiai
  • Sviestas
  • Artišokai
  • Saulėje džiovinti pomidorai
  • Alyvuogės
  • Žalumynai
  • Sūriai
  • Česnakų milteliai
  • Pipirai

Paruošimas:

  1. Paruoškite plutelės trupinius: maisto smulkintuvu sutrinkite sausainius su sviestu. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai spausdami padenkite trupinių sluoksniu.
  2. Maisto smulkintuvu sutrinkite artišokus, saulėje džiovintus pomidorus, alyvuoges ir žalumynus. Įmaišykite sūrius ir dar kartą pertrinkite. Pagardinkite česnakų milteliais ir pipirais.
  3. Sūrių masę supilkite ant trupinių ir kepkite iki 175 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Išėmę gerai atvėsinkite ir atšaldykite šaldytuve.

Pikantiškas varškės apkepas su sūriu pagal Alfo receptą

Jeigu mėgstate varškės apkepus, būtinai išbandykite šį greitai pagaminamą, pikantiško skonio varškės apkepą su sūriu pagal Alfo receptą.

Ingredientai:

  • 2 pakeliai ŽEMAITIJOS liesos varškės
  • 3 kiaušiniai
  • Žiupsnelis KOTANYI ketverių pipirų mišinio
  • 1 stiklinė ŽEMAITIJOS natūralaus kefyro
  • 1 ryšulėlis mėgstamų prieskoninių žolelių lapelių (bazilikų, gelsvių, kalendrų, petražolių)
  • 8 vidutinių tortilijų
  • 240 g GERMANTO sūrio „Tilsit“
  • Žiupsnelis KOTANYI druskos
  • GUBERNIJA tamsios ruginės duonos gira (patiekimui)

Paruošimas:

  1. Į puodą sudėkite ŽEMAITIJOS liesą varškę, įmuškite kiaušinius, berkite KOTANYI ketverių pipirų mišinio, pilkite šiek tiek ŽEMAITIJOS natūralaus kefyro. Viską sutrinkite ZYLE trintuvu iki vientisos masės. Pilkite dar kefyro, berkite KOTANYI druskos ir šaukštu viską išmaišykite.
  2. Žoleles sukapokite peiliu.
  3. Formelę išklokite kepimo popieriumi, dugną padenkite 2 tortilijomis, dėkite dalį varškės masės, šiek tiek žolelių ir GERMANTO sūrio „Tilsit“. Tada dėkite plėšytą tortiliją, varškės masės, žolelių, tarkuoto sūrio ir sluoksniuokite iki formelės viršaus. Paskutinis sluoksnis turėtų būti varškės masės.
  4. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 35 min.
  5. Galite patiekti su GUBERNIJA tamsia rugine duonos gira.

Patarimai:

  • Apkepą valgykite atvėsusį, taip visi ingredientai bus labiau susigulėję.
  • Galite paskaninti citrinos žievele arba į varškę įtarkuoti česnako.

Varškės apkepas su sūriu ir žolelėmis

Ingredientai:

  • Šiek tiek bazilikų (smulkintas)
  • 3 česnakai
  • Šiek tiek petražolių (smulkintos)
  • 3 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • 0.5 stiklinės pieno (arba grietinėlės)
  • 100 gramų sūris (tarkuotas)
  • 400 gramų varškės
  • Šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto (arba margarinas)
  • 2 saujos svogūnų laiškų (smulkinti)

Paruošimo būdas:

  1. 300 g varškės sutrinama su minkštu sviestu, šiek tiek druskos bei miltais ir gauta tešla išklojama sviestu patepta kepimo forma.
  2. Likę 100 g varškės sumaišoma su 2 kiaušinių tryniais, tarkuotu sūriu, pienu, susmulkintu česnaku, baziliku, svogūnų laiškais, petražolėmis ir šiek tiek druskos.
  3. Gauta masė sudedama į kepimo formą ant tešlos ir viskas aptepama plaktu 1 kiaušinio tryniu.
  4. Kepama apie 30-40 min. 180 laipsnių temperatūroje.