Šios rusiškos bulvių salotos yra vienas iš populiariausių ir skaniausių patiekalų, puikiai tinkantis tiek kasdieniam maistui, tiek šventinėms progoms. Jas pagaminti nesudėtinga, tačiau šių salotų skonis sujungia tiek paprastus, tiek šiek tiek egzotiškesnius ingredientus. Tai puikus patiekalas kiekvienai dienai ir šventiniam stalui. Norėčiau su jumis pasidalinti savo versija.
Klasikinis Rusiškų Salotų Receptas su Silke
Jūsų dėmesiui pristatau klasikinį, visiškai nesudėtingą, bet ne mažiau šaunų būdą rusiškai paruošti salotas su silke. Šis patiekalas turi daug skirtingų pavadinimų ir receptų variantų, tačiau vienas dalykas išlieka nepakitęs: daugelis žmonių jį mėgsta ir gamina.
Ingredientai
- Silkė
- Bulvės
- Morkos
- Obuoliai
- Burokėliai
- Kiaušiniai
- Majonezas
- Druska
Paruošimas
- Pirmasis etapas yra paruošiamasis. Daržoves nuplaukite ir išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Išrinkite visus silkės kaulus, filė atsargiai atskirkite, supjaustykite kubeliais. Kietai išvirkite kiaušinius.
- Kiaušinius nulupkite, baltymus atskirkite nuo trynių. Pirmąją sutarkuokite, o antrąją kol kas atidėkite į šalį.
- Pusę silkės filė dėkite ant serviravimo indo dugno (šiuo atveju - du).
- Ant viršaus uždėkite pusę bulvių. Druska šiek tiek pagal skonį.
- Tą patį padarykite su morkomis.
- Morkas paskleiskite lygiu sluoksniu. Truputį pasūdykite.
- Obuolius nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite.
- Atskirai sutarkuokite burokėlius.
- Ir tada pakartokite sluoksnius. Išdėliokite likusią silkę.
- Išlyginkite kaip reikiant, pasūdykite ir pagardinkite majonezu.
- Burokėlius sumaišykite su nedideliu kiekiu majonezo.
- Uždėkite ant viršaus.
- Ištepkite salotų viršų.
- Padėkite salotas porai valandų į šaldytuvą, kad susigertų. O prieš patiekiant pabarstyti tryniu. Gero apetito!
Rusiškų Bulvių Salotų Nauda Sveikatai
- Bulvės - puikus šaltinis angliavandenių ir vitaminų, ypač vitamino C, kuris padeda stiprinti imuninę sistemą ir kovoti su laisvaisiais radikalais.
- Morkos - jose gausu beta-karoteno (vitamino A), kuris yra svarbus akių sveikatai ir padeda kovoti su uždegimais.
- Šparaginės pupelės - tai puikus baltymų šaltinis, taip pat jose yra daug skaidulų, kurie padeda geram virškinimui ir gali prisidėti prie širdies sveikatos.
- Žirneliai - jie turi daug baltymų, vitamino C ir skaidulų, todėl puikiai tinka organizmo stiprinimui ir bendram sveikatos palaikymui.
- Kiaušiniai - gausus baltymų, vitaminų D ir B12 šaltinis, kurie padeda raumenų augimui ir audinių atsinaujinimui.
- Kaparėliai - jų unikalus skonis suteikia ne tik ypatingą skonio poskonių prisilietimą, bet ir yra turtingi antioksidantais.
- Majonezas ir baltasis vyno actas - suteikia salotoms kremiškumo ir šiek tiek rūgštumo, o kartu prideda papildomos energijos.
Kiti Rusiškų Salotų Receptai
Rusiška virtuvė siūlo daugybę įvairių salotų, kurių kiekviena turi savitą skonį ir ingredientų derinį.
Ingredientai
- Bulvės: 500 gramų
- Šparaginės pupelės: 150 gramų (šviežių arba šaldytų)
- Žirneliai: 150 gramų (šviežių arba šaldytų)
- Morkos: 2
- Paprikos: 1 (raudona arba geltona)
- Marinuotų kaparėlių: 3 valgomųjų šaukštų
- Majonezo: 150 gramų
- Baltojo vyno acto: 3 valgomųjų šaukštų
- Druskos
- Juodųjų pipirų
- Kiaušinių: 2
Paruošimas
- Iš pradžių bulves bei morkas nulupkite, supjaustykite maždaug 1,5 centimetro dydžio kubeliais.
- Panašaus dydžio gabaliukais supjaustykite paprikas.
- Tuomet dideliame puode užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite morkas bei pupeles, pavirkite apie 5 minutes. Sudėkite bulves, dar po 2 minučių - žirnelius bei dar pavirkite maždaug keletą minučių.
- Daržoves išverskite į kiaurasamtį, perliekite su šaltu vandeniu, sudėkite į dubenį bei paliekame atvėsti.
- Tada atskirai išsivirkite kiaušinius.
- Kaparėlius sudėkite į daržoves, tris šaukštus kaparėlių marinato sumaišykite su majonezu ir baltojo vyno actu, pagardinkite druska ir pipirais. Išplakite bei išmaišykite su salotomis.
- Dar pagardinkite, jei norisi, pipirais bei papuoškite virtų kiaušinių ketvirčiais.
Prince Salotos su Jautiena
„Prince“ salotos su jautiena - tai skanus patiekalas, išsiskiriantis ne tik darniu ingredientų deriniu, bet ir elegantiška išvaizda, todėl tai tikra puošmena bet kuriam stalui. Šios salotos sulaukė didelio populiarumo dėl savo universalumo ir lengvo paruošimo, todėl jas lengva priderinti prie skirtingų skonių ir pageidavimų. Pavadinimas „Princas“ pabrėžia šių salotų, kurios gali nustebinti savo skoniu ir pateikimu, rafinuotumą ir patrauklumą. Salotų pagrindas - jautiena, kuri dažnai naudojama įvairiuose kulinariniuose receptuose. Šio patiekalo kilmę galima sieti su rusiškos virtuvės tradicijomis, kur salotos vaidino svarbų vaidmenį ant stalų, ypač per šventes ir šeimos šventes.
Ingredientai:
- Virta jautiena - 400 g
- Majonezas - 100 g
- Grietinė - 100 g
- Citrinų sultys - 1/2 šaukštelio
- Garstyčios - 1/2 šaukštelio
- Druska - žiupsnelis
- Marinuoti agurkai - 200 g
- Kietasis sūris - 200 g
- Kiaušiniai - 4 vnt.
- Graikiniai riešutai - 100 g
Paruošimas:
- Virtą jautieną supjaustykite mažais gabalėliais.
- Majonezą sumaišykite su grietine, citrinos sultimis, garstyčiomis ir druska.
- Sudėkite ingredientus į jautieną ir gerai išmaišykite.
- Įdėkite jautieną į kepimo žiedą ir sutankinkite.
- Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir dėkite ant mėsos sluoksnio, aptepkite padažu.
- Raugintus agurkus smulkiai supjaustykite ir dėkite ant sūrio sluoksnio, aptepkite padažu.
- Toliau virtus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka ir taip pat sudėkite ant agurkų sluoksnio.
- Kiaušinių sluoksnį aptepkite padažu ir pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
Rezultatas - paprastos ir skanios „Prince“ salotos. Paruošimas: 10 min Porcijos: 6
Burokėlių Salotos su Raugintais Kopūstais
Šios burokėlių salotos su raugintais kopūstais - tai ne tik puikus patiekalas, bet ir sveikatos šaltinis. Burokėliai, pagrindinė šio recepto sudedamoji dalis, yra turtingi antioksidantais, geležimi, folio rūgštimi ir vitaminais C bei B6. Šie mikroelementai prisideda prie kraujo valymo, gerina imuninės sistemos veiklą ir mažina uždegimą. Paruošimas: 15 min Porcijos: 2
Salotos su Keptomis Vištienos Kepenėlėmis
Be proto gardu, gaivu, sotu ir net kiek egzotiška. Tokias salotas su keptomis vištienos kepenėlėmis gaminau pirmą kartą. Ir galiu Jus drąsiai patikinti, kad mane itin nustebino jų turtingas skonis. Salotos suskambėjo visai naujais akordais. O pats pagaminimo procesas visiškai paprastas. Paruošimas: 10 min Porcijos: 4
Raudongūžių ir Žiedinių Kopūstų Salotos su Porais
Šios raudongūžių ir žiedinių kopūstų salotos su porais gali būti tiek nuostabus užkandis, patiektos vienos arba gali būti tobulas garnyras prie kokio mėsos ar žuvies kepsnio. Jas galima paskaninti sveikesniam variantui alyvuogių aliejumi, o jeigu norisi sotesnių salotų - keliais šaukštais majonezo. Šių salotų receptas atsirado visai netikėtai. Gamindama pietus į darbą, netikėtai, tiesiog dėdama tą ką tuo metu turiu šaldytuve sukūriau stebuklą! Žinokit neperdedu nei kiek, gavosi tobula salotų kombinacija kurią tikrai verta išbandyti.
Salotos su Tunu ir Humusu
Niekada nemaniau, kad tunas taip puikiai dera su humusu. Į šias salotas dar labai tiktų ir alyvuogės.
Grybų Salotos
Grybų mėgėjams patiks ši vegetariška tradicinių salotų versija. Čia grybai kepami kartu su svogūnais ir sumaišomi su įprastais baltos mišrainės ingredientais. Salotas taip pat galite aptepti liesu majonezu (tada netiks kūčių stalui). Agurkus galima imti sūdytus, marinuotus arba šviežius. Ir kiekvieną kartą gauni skirtingą skonį. Dažniausiai naudoju naminius sūdytus.
Pavasariška Silkė
Kol dar nesibaigė pavasaris ir daržuose niekas neauga, bet jau turguose galima rasti šviežių ridikėlių, svogūnų laiškų, krapų, o iš miškų lapinių česnakų, kodėl gi nepagaminti labai pavasariškos silkutės? Tokios, kurios norisi kiekvieną pavasarį pakartoti ir nesvarbu, kad šios gėrybės dar ne iš tavojo daržo.
Rusiškos Korėjietiškos Morkų Salotos
Tiesiai nuo mūsų vakarienės stalo - Morkų salotos. Ir ne šiaip sau morkų, bet rusiškos korėjietiškos salotos. Taip taip, nors juokingai man toks pavadinimas skamba, bet tokį radau beieškodama recepto.
Salotos su Vištiena ir Spanguolėmis
Noriu pasidalinti su jumis puikių salotų su vištiena ir spanguolėmis receptu. Jogurtinio užpilo dėka jis išlieka dietinis ir nekaloringas. O jei ruošiate salotas vaikams, tuomet tereikia išimti svogūnus! Šios salotos man kvepia ateinančiu rudeniu. Maistingos ir išraiškingo skonio tikrai nepaliks jūsų abėjingų!
Salotos su Gervuogėmis ir Nektarinais
Gervuogės ir traškūs nektarinai čia suteikia labai gerą skonį, feta su trintų krapų padažu suteikia balansą tarp saldumo ir sūrumo ! Šis derinys yra labai populiarus JK kai prasideda gervuogių sezonas! Kviečiu ir jus išbandyti ir pasidalinti - ar patiko!
Salotos su Raudonuoju Kopūstu ir Žuvimi
Raudonasis kopūstas tinka į įvairiausias salotas - tuo įsitikinau šią vasarą, nes pirmi metai, kai jo pas mane užderėjo labai gausiai. Šis salotų derinys su žuvimi tikras atradimas! Tunas puikiai dera su fetos sūriu, raudonasis kopūstas duoda taip reikiamo traškumo salotoms! Aš šias salotas gardinau alyvuogių aliejumi ir prieskoniais, toks paprastas padažas joms tiko tobulai.
Salotos su Makaronais ir Rūkyta Vištiena
Šios salotos su makaronais ir rūkyta vištiena pakeis pagrindinį pietų ar vakarienės patiekalą. Galima patiekti šiltas arba šaltas - abu variantai savaip geri. Tačiau makaronus rinkitės griežtai iš kietųjų veislių, kad jie nepervirtų ir nesuliptų.
Sveikuoliškos Salotos su Tunu
Viena iš geriausių tuno savybių, tai didelis baltymų kiekis jame. 100 gramų tuno yra apie 27 gramai baltymų. Jei ieškote gero baltymų šaltinio išlaikyti stiprius raumenis, tai tunas yra būtent tas šaltinis. Baltymai taip pat naudingi kraujui, odai, plaukams ir nagams. Labai skanios sveikuoliškos salotos: Štai receptas!
Šiltos Nicos Salotos
Šiltos Nicos salotos yra tikra klasika mano virtuvėje. Ne tik skanu - bet ir labai sotu! Ypač vasaros metu, kai prasideda šviežios bulvytės ir pupelės. Šias salotas gaminu su paprastais kiaušiniais - bet skaniausia su putpelės, kai jų turiu visada pagalvoju apie šias salotas.
Salotos su Rūkytu Česnakiniu Varškės Sūriu ir Vištiena
Šis salotų derinys - tai vasaros atradimas! Anksčiau rinkdavausi įprastą varškės sūrį arba keptą, bet šį kartą pabandžiau paekspermentuoti su rūkytu, česnakiniu varškės sūriu - ir nenusivyliau! Jai puikiai dera su vištiena, o duonos traškučiai prideda traškumo!
Salotos su Baklažanais
Vakar kažkaip visai atsitiktinai radau dar prieš du metus gamintų salotų receptą Halumi sūrio su baklažanais. Ir tikrai prisiminiau kokios jos buvo gardžios. Kadangi halumi sūris nebuvo mano šios savaitės pirkinių saraše, tai teko gaminti be jo. Na aš ir šiaip nesu per daug ‘sūrio’ žmogus, tai man nėra bėda.
Vištienos Salotos
Labai skanios ir nekaloringos vištienos salotos: Štai receptas! Iš viso apie: 490 kcal (20 g riebalų, 46 g baltymų, 31.5 g angliavandenių).
Reikės:
- 200 gramų vištienos filė
- 160 gramų besėklių vynuogių
- 25 gramų graikiškų riešutų
- Mėgstamų salotos lapų
- Vieno nedideio svogūno
Lęšių Salotos su Veganišku Dzadzikiu
Manau pasikartosiu jau kokį penkioliktą kartą, bet - aš dievinu lęšius. Tai toks universalus produktas, kuris tinka daugelyje patiekalų. Salotose, troškiniuose, sriubose ir t.t. Kaip įrodymas, šiandien jūsų dėmesiui - lęšių salotos su veganišku dzadzikiu. Dzadzikis yra bene populiariausias ir ypač lengvai pagaminamas graikiškas padažas.
Veganiškos Burgerių Salotos
Na ką, grįžau iš trumpų atostogų. Pavadinkime jas kūrybinėmis, nes viskas, ką pavadini kūrybinėmis iškart skamba solidžiau, ar ne? Šios salotos - dažnas madingų burgerinių svečias. Dažniausiai jas dosniai gardinamos paprastu majonezų, todėl veganai automatiškai jų atsisako. Tačiau mes taip paprastai nepasiduosime! Velniškai skanias salotas gali tapti dar skanesnės jei mes jas padarysime veganiškai įmaišydami naminiu, veganišku majonezu. Būtinai paragaukite!
Salotos su Bolivinėmis Balandomis, Lapiniu Kopūstu ir Spanguolėmis
Šios salotos su bolivinėmis balandomis (Kinva), lapiniu kopūstu (kale) ir spanguolėmis nuneš jums stogą! Bolivinė balanda sumaišyta su spanguolėmis, graikiniais riešutais ir kale salotomis čia sužiba visiškai kitomis spalvomis. Tai itin greitai pagaminamos ir labai maistingos salotos, puikiai tiksiančios į jūsų pietų dėžutę.
Receptai su Konservuotais Žirneliais
Konservuoti žirneliai yra populiarus ingredientas įvairiose salotose. Pateikiame keletą receptų, kuriuose naudojami konservuoti žirneliai:
Salotos su Menkių Kepenėlėmis ir Konservuotais Žirneliais
Ingredientai:
- Agurkai
- Vyšninių pomidorų
- Ridikėlių
- Salotų (aisbergo)
- Menkių (kepenėlės, aliejuje)
- Svogūnų laiškų
- Konservuotų žirnelių
- Druskos
- Pipirai
Paruošimas:
- Agurkus, pomidorus, ridikėlius, salotas, svogūno laiškus supjaustyti ir sudėti į dubenį.
Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6
Salotos su Virtomis Daržovėmis ir Konservuotais Žirneliais
Ingredientai:
- Bulvės (virtos)
- Juodųjų pipirų (malti)
- Morkos (virtos)
- Kiaušiniai (kietai virti)
- Majonezo
- Marinuotų agurkų
- Konservuotų žirnelių
- Druskos
Paruošimas:
- Supjaustykite kubeliais išvirtas morkas bei bulves, agurkus ir kietai virtus kiaušinius.
Užkandėlė su Jautienos Liežuviu ir Konservuotais Žirneliais
Ingredientai:
- Jautienos liežuvio (virtas)
- Majonezo
- Konservuotų žirnelių
Paruošimas:
- Liežuvį supjaustykime, įdekime žirnelių ir šalia majonezo.
Ši užkandėlė labai tinka prie raudono vyno taurės ar šalto alaus su kepta duonyte!
Želė su Konservuotomis Daržovėmis ir Kumpiu
Ingredientai:
- Krapų
- Morkų (konservuotos)
- Majonezo
- Konservuotų žirnelių
- Konservuotų kukurūzų
- Želatinos
- Kumpio
- Sulčių
Paruošimas:
- Želatiną išbrinkinti šlakelyje sultinio ir ištirpinti.
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Salotos su Silke ir Konservuotais Žirneliais
Ingredientai:
- Bulvių (virtos)
- Svogūnų
- Kiaulienos kumpio (rūkytas)
- Silkių
- Majonezo
- Raugintų agurkų
- Konservuotų žirnelių
- Druskos
Paruošimas:
- Išmirkyta silkė nuvaloma ir, išrinkus kaulus, supjaustoma kubiukais.
- Kumpis ir visos daržovės supjaustoma kubiukais, pasūdoma ir, užpylus majonezu, sumaišoma.
Sumuštiniai su Rūkyta Lydeka ir Konservuotais Žirneliais
Ingredientai:
- Lydekų (jūros, rūkyta)
- Majonezo
- Konservuotų žirnelių
- Svogūnų laiškų
- Duonos (sumuštinių)
Paruošimas:
- Sumuštinių duoną iškočioti ir sudėti į keksiuko formeles, suformuojant krepšelius.
- Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir paskrudinti apie 10 min.
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Dešrelės su Konservuotais Žirneliais
Ingredientai:
- Paprikų (raudona)
- Kvietinių miltų
- Konservuotų žirnelių (mažuose indeliuose)
- Dešros (Biovela, griežinėliai)
- Aliejaus
- Sviesto
Paruošimas:
- Žirnelius nusunkite.
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Salotos su Vištiena, Pekino Kopūstais ir Konservuotais Žirneliais
Ingredientai:
- Juodųjų pipirų
- Porų (smulkintas)
- Vištos filė (kepta orkaitėje)
- Majonezo
- Konservuotų žirnelių
- Druskos
- Pekino kopūstų
Paruošimas:
- Vištieną supjaustykite kubeliais.
- Pekino kopūstą bei porą susmulkinkite.
- Viską sudėkite į salotinę, suberkite žirnelius, prieskonius ir pagardinkite majonezu.
Kiaušinienė su Dešra ir Konservuotais Žirneliais
Ingredientai:
- Kiaušinių
- Dešros (Biovela)
- Paprikų (pjaustyta)
- Pomidorų pastos (pjaustytas)
- Sūris (smulkintas)
- Kvietinių miltų
- Konservuotų žirnelių
- Sodos
- Druskos
- Aliejaus
- Svogūnų laiškų
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Ryžių Salotos su Lašiša ir Konservuotais Žirneliais
Ingredientai:
- Ryžių
- Lašišų (rūkyta, filė)
- Konservuotų žirnelių
- Kiaušinių
- Citrinų
- Majonezo
Paruošimas:
- Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje, nusunkti, atvėsinti.
- Žirnelius nuvarvinti.
- Kiaušinius išviti, atvėsinti, nulupti ir sukapoti.
- Lašišą supjaustyti mažais kubeliais.
Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4
Salotos su Rūkyta Žuvimi ir Konservuotais Žirneliais
Ingredientai:
- Pomidorų pastos
- Svogūnų
- Konservuotų žirnelių
- Aliejaus
- Žuvies (karšto rūkymo)
Paruošimas:
- Svogūną supjaustyti plonais žiedais, pomidorus - skiltelėmis, žuvį - juostelėmis.
- Viską sumaišyti su žirneliais ir aliejumi.
Vištienos Salotos su Konservuotais Žirneliais
Ingredientai:
- Morkų
- Porų
- Vištos filė
- Konservuotų žirnelių
- Prieskonių
- Žiedinių kopūstų
- Sparaginių pupelių
Paruošimas:
- Daržoves susmulkinti.
- Po to vištienos krūtinėlės dalis įpjauti, kad į jas būtų galima dėti daržoves.
Salotos su Rūkyta Skumbre, Obuoliais ir Konservuotais Žirneliais
Ingredientai:
- Obuolių
- Kiaušinių
- Skumbrių (rūkyta)
- Majonezo
- Konservuotų žirnelių
- Žalumynų
Paruošimas:
- Susmulkinkite žuvį (be kaulų).
- Išvirkite ir nulupkite kiaušinius. Po to supjaustykite kubeliais.
- Obuolį nulupkite ir sutarkuokite.
- Žalumynus sukapokite.
- Viską sumaišykite su majonezu.
Baltos Mišrainės Salotos su Konservuotais Žirneliais
Ingredientai:
- Bulvių (su lupenomis)
- Morkų (virtos)
- Marinuotų agurkų
- Kiaušinių (virti)
- Konservuotų žirnelių
- Majonezo
- Aliejaus
Paruošimas:
- Išvirtas su lupenomis bulves ataušinti, nulupti ir supjaustyti kubeliais.
- Morkas, kiaušinius, agurkus taip pat supjaustyti kubeliais.
Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10
Dešros Salotos su Konservuotais Žirneliais
Ingredientai:
- Juodųjų pipirų (malti)
- Svogūnų
- Kiaušinių (virti)
- Majonezo
- Marinuotų agurkų
- Konservuotų žirnelių
- Dešros (virta)
- Druskos
Paruošimas:
- Dešrą, agurkus bei kietai išvirtus kiaušinius supjaustyti kubeliais, svogūną smulkiai sukapoti ir sudėti viską kartu su žirneliais į vieną dubenį.
Burokėlių Salotos su Konservuotais Žirneliais
Ingredientai:
- Bulvių (virtos)
- Krapų
- Morkų (virtos)
- Saulėgrąžų aliejaus (nerafinuotas)
- Konservuotų žirnelių
- Druskos
- Burokėlių (virti)
Paruošimas:
- Daržoves supjaustyti kubeliais, sumaišyti su žirneliais, pasūdyti ir sumaišyti su aliejumi.
Sumuštiniai su Kiaulienos Kumpiu, Sūriu ir Konservuotais Žirneliais
Ingredientai:
- Batono
- Svogūnų
- Pomidorų pastos
- Karštai rūkyto kiaulienos kumpio
- Sūrio
- Konservuotų žirnelių
Paruošimas:
- Batono riekeles supjaustykite per pusę.
- Dėkite ant skardos, išklotos folija.
Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 10
Įdaryti Kiaušiniai su Konservuotais Žirneliais
Ingredientai:
- Juodųjų pipirų
- Krapų
- Konservuotų žirnelių
- Kiaulienos kumpio
-