pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Saldyti Kibinai: Gaminimo Paslaptys ir Receptai

Geras kibinų receptas yra pradžių pradžia kiekvienai šeimininkei ar virėjai, kiekvienam šeimininkui ir virėjui. Tai lyg verslo planas verslininkui, nuo kurio viskas prasideda ir tęsiasi. Ne veltui sakoma: gera pradžia - pusė darbo. Tiesiog ypatingi kibinai.

Tešla - kone svarbiausia

Labai svarbu žinoti ir suprasti, kad kiekvienam pyragėliui jo savitą skonį užtikrina ne tik meistriškas gaminimo būdas ir įdarai, bet ir pati tešla. Kai kurios tešlos pagal nacionalinį ir geografinį paplitimą net priskiriamos tam tikrai tautai, pvz., visiems gerai žinoma prancūziška tešla. Aišku, geografinis paplitimas šiais laikais nebėra toks aktualus, kai pasaulis tapo toks globalus.

Tešlos receptai

  • Receptas Nr. 1: Į atsijotus miltus reikia pridėti sviesto, minkyti jį, pridėti grietinę, suplaktus kiaušinius ir nedaug druskos. Tada minkyti tešlą ir padėti ją 2 val. į šaldytuvą.
  • Receptas Nr. 2: Į persijotus miltus sudėti išlydytą sviestą, grietinę, kiaušinius, druską ir kapoti, kol bus vientisa tešla. Suminkyti ir 1 val. palaikyti šaldytuve.
  • Receptas Nr. 3: Paimkite 500 g aukščiausios rūšies miltų, įberkite žiupsnelį druskos (pakaks arbatinio šaukštelio), paimkite 250 g gero, kokybiško sviesto (riebumas ne mažiau 78 proc.), 200 g grietinės (40 proc.).

Įdaro gaminimo ypatumai

Tam, kad įdaras būtų švelnus ir sultingas, mėsą reikia išplauti ir nuvalyti servetėle. Mėsą geriau sukapoti, taip gaunasi skaniau, bet galima gaminti ir su faršu, irgi gaunasi labai skanūs pyragėliai.

Įdaro receptai

  • Mėsos įdaras: Mėsą reikia supjaustyti mažais kubeliais ir supjaustyti svogūnus mažais gabaliukais, pridėti druskos, pipirų ir kelis vandens šaukštus.
  • Faršo įdaras: Mėsos faršą reikia sumaišyti su svogūnais, vėliau pridėti druskos, pipirų, cukraus ir vandens.
  • Vištienos įdaras: Paimkite 600 g vištos filė ir ją peiliu sukapokite arba paprastesnis variantas , tiesiog paimkite viščiukų kulšelių mėsos faršą (pageidautina, kad būtų stambaus malimo). Paimkite 2 didelius naminius svogūnus, 1 didelį valgomąjį šaukštą sviesto, įpilkite 125 ml vandens arba natūraliai virto vištienos sultinio, galite įdėti natūralių prieskonių, Provanso žolelių, pagal skonį smulkintų jūros kopūstų arba tiesiog trečdalį-ketvirtadalį organinio ekologiško vištienos daržovių arba grybų sultinio pagal skonį. Aišku, nepamirškite žiupsnelio druskos, įdėkite 2 valgomuosius šaukštus grietinės, šviežiai maltų juodųjų pipirų arba pipirų mišinio, pageidautina sumalti tiesiai iš malūnėlio.

Kibinų formavimas ir kepimas

Vėliau atšaldytą tešlą būtina iškočioti ir supjaustyti lygiais gabalais (maždaug 24 vienetai). Padėti įdarą į centrą. Tešlos kraštus būtina sujungti ir užlipdyti. Kibinus reikia sudėti ant keptuvo, iškloto kepimo popieriumi, tam tikru atstumu vienas nuo kito. Kibinų tūris padidės. Sutepti kiaušiniu. Žirklėmis prapjauti dvi mažas skylutes, kad tešla nesprogtų ir neištekėtų sultys. Kibinus reikia pastatyti į orkaitę, įkaitintą iki 185 laipsnių, prieš tai sutepus tryniu. Apie 15 minučių kepti 180 laipsnių temperatūroje orkaitės viduryje, paskui įjungti šildymo viršuje režimą ir kepti apie 10 minučių. Po 25-30 minučių kibinai bus paruošti. Kibinus reikia kepti 30-35 minutes 190 C temperatūroje iki tol, kol gražiai apskrus. Jeigu kepate paprastoje orkaitėje, taip pat būtina prieš kepant išplakti kiaušinį su trupučiu vandens.

Sultiniai - puikus priedas prie kibinų

Sultinį galima gerti ir užkąsti kibinais. Tai dvigubas malonumas. Iš daržovių gaminamas sultinys pasižymi nuostabiu natūraliai sveiku aromatu, nepamirštamu skoniu ir maistingomis savybėmis. Jis puikiai tinkami žmonėms, kurie laikosi įvairių dietų, nori atsikratyti nereikalingų kilogramų ar turi virškinimo sistemos sutrikimų.

Sultinių rūšys

  • Vištienos sultinys idealiai tiks prie kibinų su vištiena.
  • Grybų sultinys puikiai tinka įvairiomis progomis ir gali būti naudojamas kitiems patiekalams gardinti: įvairioms sriuboms, troškiniams gaminti.
  • Jautienos sultinys puikiai tinka valgyti su kibinais, kurių įdaras jautiena, veršiena ar daržovės su grybais.

Kiti receptai

Taip pat galite pasigaminti desertui bananinius saldainius iš natūralių ingredientų. Jums tereikės: bananų, avižinių dribsnių ir riešutų sviesto. Pasitelkdami savo vaizduotę, su šiais produktais sumaišykite tai, ką labiausiai mėgsta Jūsų vaikas. Tai gali būti kakava, razinos, kokosų drožlės, saulėgrąžos. Suformuokite rutuliukus, apvoliokite juos kokoso drožlėmis, o paskui įdėkite pusvalandžiui į šaldiklį.

UAB ,,D. Gelombickienė ir partneriai"

Nuo 1992 -ųjų gamina šaldytą produkciją. Tai koldūnai, cepelinai, žemaičių blynai, kukuliai, čeburekai, balandėliai, kijevo kotletai ir kibinai. Jais prekiauja MAXIMOS, Norfos, RIMI, Grūstės, Aibės parduotuvės, Sanitex, produkcija taip pat eksportuojama į kitas šalis. Išlaikome laiko patikrintą receptūrą ir atidžiai prižiūrime gamybos procesą. Viskas tam, kad ant jūsų stalo atsidurtų kokybiški ir visos šeimos pamėgti patiekalai. Gaminame ir individualius užsakymus, pagal jūsų receptūrą, su jūsų pakuote ir prekiniu ženklu.