Puikieji vištos sparneliai ir dviejų rūšių marinatas
Mano naudojamas medus kietokas, tai aš imu puodą, kabinu riebų šaukštą medaus, jį pašildau ant ugnies, kad pasileistų, ir ten sudedu visus kitus ingredientus, imbierą sutarkuoju, česnaką sutrinu.
Ir į tą šiltą marinatą merkiu vištos sparnelius, gerai pamasažuoju ir leidžiu pasimarinuoti – geriausiai per naktį, bet iš tiesų, užtenka ir poros valandų. Pagal health and safety, tai nei šilto marinato negalima pilti ant jų, nei laikyti lauke, bet aš taip darau ir niekas nenumirė… tfu tfu tfu, kaip sakant… Taigi, keletą valandų, jei ne šaldytuve ir bent keturias valandas, jei šaldytuve.
Marinatas skystokas, tai gali tekti pamaišyti keletą kartų jį, kad viskas gerai įsigertų.
Reklama41011Ir vienu, ir kitu būdu, kepame karštoje orkaitėje apie 40 minučių.
Kai jie jau truputį apkepę, tai tada dar marinatu palaistome, pabaigiame kepti.
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiAušra parašė:antrasis marinatas nieko ypatingo, man trūko aštrumo ir išvis skonio, gal viską reikia dvigubinti…? Labai šiaip sau.
Kristina parašė:Noriu paprieštarauti Aušrai 🙂 gaminau taip pat, buvo tikrai puikus skonis, nedėjau čiliuko, o tikrai buvo super super 10 balų.
Emilia Maria parašė:Antrasis marinatas jau xxx kartu namuose isbandytas ir beveik visi draugai sito stebuklo paragave prasyte praso recepto! Tik as dedu ne paprasta, o rukyta cesnaka, kurio ir kvapas ir skonis daug ypatingesnis…
Renata parašė:Aš taip pat gaminau su antruoju padažu, tiesiog tobulas receptas.Ačiū:)Inga parašė:Na, visi bando antraji recepta, o as pabandysiu pirmaji! Ziuresim vakare kaip gausis.
Aciu, Beata :*Audra parašė:o kokia temperatura kepimo ? 200 laipsniu ?Tigrera parašė:Pirmas marinatas super, vaišinau svečius, tai visi labai gyrė 🙂Justas parašė:Gaminau pagal 2 recepta, visai patiko, noreciau pamegint dar iskept ant lauzo 🙂Aistute parašė:
Na ka, Beatule ,bandysim ragausim ,Tavuosius sparniukus su medaus marinatu ir melynąjį dar sūrio padaza darysiu dabar,bet ar tiks ?:)) ir norejau paklausti kur sezamo seklu alieju perki? nes visa tesco perejau neradau..tai imaisiau sezamo seklu pakepinus o dabar pagalvojau,kad man sudegs jos per 40 minuciu 🙁
Sekite AML
ANT MEDINĖS LENTELĖS KNYGOS
- All Post
- AML BABY
- AML KALBA
- AML ŠVENTINIAI MENIU
- ANT METALINIŲ GROTELIŲ
- AUGALINĖS KILMĖS | VEGAN
- BE GLIUTENO
- BE KARVĖS PIENO
- BE KIAUŠINIŲ
- GREITA | IKI 30 MIN
- PASAULIO SKONIAI
- PAUKŠTIENA | MĖSA
- PIETŲ DĖŽUTĖ
- PUSRYČIAI
- RIMTI PATIEKALAI
- SALDU
- SALOTOS
- SAVAITĖS PARUOŠTUKAI
- SRIUBOS
- Uncategorised
- UŽKANDŽIAI
- VEGETARIŠKA
- ŽUVIS | JŪRA

Saldziarugsciai vistienos sparneliai
Lipnūs azijietiški sparneliai - traškūs, saldūs, lipnūs - tokie, kuriuos ragaujat norisi apsilaižyti pirštus! Šie sparneliai jau kuris laikas mūsų šeimoje yra vienas mėgstamiausių savaitgalio užkandžių - jie itin neįnoringi, paprastai pagaminami, tikrai labai skanūs ir tokie, kurie net niūriausią dieną nušviečia saulėtais azijietiškais skoniais.
⠀
INGREDIENTAI:
1.Sparnelius dedame į dubenį, beriame aitriosios paprikos dribsnius, įtarkuojame česnaką, įmušame kiaušinius, pilame šiek tiek sojos padažo, beriame bulvių krakmolą ir įpilame šiek tiek gazuoto vandens. Viską išmaišome.
2.Sparnelius apvoliojame miltuose ir dedame į kepimo indą. Paruoštus sparnelius kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 20 - 30 min, kol lengvai apskrus ir taps lengvai traškūs.
3.Kai sparneliai baigs kepti, pasiruošiame padažą - į įkaitintą nedidelį puodą dedame sviestą, įtarkuojame česnaką, pilame sojos padažą, dedame medų, beriame bulvių krakmolą ir maišant sutrištiname jį ant nedidelės kaitros. Kai padažas sutirštėja, pilame jį ant iškeptų sparnelių.
4.Paruoštus sparnelius pagardiname smulkintomis paprikomis, svogūnų laiškais bei sezamo sėklų.
⠀Reklama | Kikkoman
Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai
Tokie sparneliai man yra lyg čipsai ar siemkos – vadinti galima kaip tik norisi, bet esmė ta pati: norisi dar ir dar, nes taip skanu, kad sustoti tiesiog neįmanoma. Gal būtent dėl šios priežasties geriausia juos kepti draugų ar šeimos susibūrimams; nes dalintis yra gera, o kai pasidalini, tikėtina, kad dar ir desertui pilve vietos lieka, šypt.
Apie desertus kitąkart, o šįkart – apie dangiško gardumo lipnius česnakinius vištienos sparnelius. Jie minkšti ir sultingi, krentantys nuo kauliukų, pilni sodraus skonio ar aromato.
Savaitgaliui artėjant, dalijuosi receptu ir raginu – išsikepkit! Bus labai, labai skanu!
Traškūs vištienos sparneliai su saldžiarūgščiu žemės riešutų padažu
Sutikite, po pasaulį keliauti galima net ir neturint laiko nei lėšų tolimoms kelionėms. Pakanka mėgti sukinėtis virtuvėje, ir įvairių šalių skonius išragauti gaminant paprastus patiekalus. Šįkart siūlau išsiruošti į Kambodžą. Paprasčiausi vištienos sparneliai gali tapti smagiu užkandžiu, jei juos pateiksite su šiuo egzotišku padažu, kuriam pagaminti prireiks vos keleto azijietiškų ingredientų.
clock clock iconcutlery cutlery icon
folder folder icon
instagram instagram icon
pinterest pinterest icon
print print icon
squares squares icon
heart heart icon
heart solid heart solid icon