pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip paruošti skanius šaldytus vištienos kepsnelius?

Vištienos ir mocarelos kepsneliai

Prikelkime antram gyvenimui senus gerus vištienos kepsnelius! Aha, tuos pačius, nuo senų laikų kepamus su majonezu ir krakmolu, tik šįkart – trupučiuką kitaip.

Dar skanesni, dar sultingesni, su dar daugiau daržovių ir žalumynų, o tas išsilydęs mocarelos sūris… Valgydama nesilioviau kartoti „kaip skanu, kaip skanu!”, nes taip ir buvo. Tikrai kepsiu dar daug kartų – kepkite ir jūs!

Kepsneliai tokie sultingi, kad man prie jų nesinorėjo visiškai jokio padažo. Valgiau su aštrokais mažais konservuotais agurkėliais, bet kaip garnyras tiktų bet kokios mėgstamos daržovės.

Vištienos ir mocarelos kepsneliai

Atsispausdinti

Porcijos: 2-3 porcijos (15 kepsnelių) Paruošimo laikas: 45 min.

½ vištos krūtinėlės (250 g)
½ svogūno
ryšelio krapų
5-6 svogūnų laiškų
1 morkos
1 rutuliuko (125 g) mocarelos
1 kiaušinio
2 valg. š. majonezo
½ stiklinės (70 g) miltų
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

alyvuogių aliejaus (kepimui)

MR TORES vištienos kepsneliai ,,NUGGETS”, 500g

100g produkto maistinė vertė: energinė vertė 1065kJ/255kcal, riebalai 15g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 2.6g, angliavandeniai 14g, iš kurių cukrų 1.2g, baltymai 14g, druska 1.3g.

Pristatymo sąlygos

Internetinės parduotuvės prekyba vykdoma ir prekės pristatomos visoje Lietuvos teritorijoje, išskyrus Kuršių Neriją, pirmadieniais – penktadieniais 7:00 – 17:00. Šeštadieniais, sekmadieniais bei švenčių dienomis užsakymai nepristatomi.

Apie Premia

AB „Premia KPC” – viena valgomųjų ledų ir šaldytų produktų rinkos lyderių Lietuvoje. Mūsų šaknys siekia dar 1937- uosios, kuomet buvo įkurta privati įmonė „Kauno pieno centras”. Tuo metu tai buvo viena didžiausių pieno produktų perdirbimo bendrovių Lietuvoje, gaminusi pieną, varškę, sūrius, sviestą bei, žinoma, valgomuosius ledus.

Receptai
Receptų nėra.

Sudėtis

Vištiena (46%), džiūvėsėliai (kvietiniai miltai, manų kruopos iš kviečių, kukurūzų krakmolas, kviečių glitimas, rapsų aliejus, mielės, druska, kviečių krakmolas, prieskoniai) vanduo, rapsų aliejus, sojos baltymų koncentratas, druska, žirnių skaidulos, modifikuotas kukurūzų krakmolas, stabilizatorius: E451, dekstrozė, svogūnai, česnakai, prieskoniai, maltodekstrinas, mielių ekstraktas. Produkte gali būti pieno, salierų, garstyčių ir kiaušinių pėdsakų.

Svoris 500 g
Fasuotė/vnt dėžėje 10 vnt
Prekės kodas 154179

Kapotos vištienos kepsneliai (be majonezo)

Tuomet į dubenį su vištiena įberti krakmolą, sūrį. Išmaišyti.

Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti. Dėti paruoštos masės ir formuoti kepsnelius. Kepti po kelias minutes iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus ir iškeps.

Labai tinka tiekti su daržovių salotomis, bulvių koše ar kitu mėgstamu garnyru.Skaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Greitas čili troškinysMakaronai su malta mėsa ir sūriuPati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojamaPaprasta lazanijaKomentarai (3)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Gerda2021-03-28 22:28O grietine kur naudoti? ATSAKYTILialia2021-03-30 01:05Salotoms greiciausiai:D ATSAKYTIGintarė2021-03-30 11:48Tešlai, kaip ir aprašyta pirmame žingsnyje :) ATSAKYTIRomantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!

Vištienos kepsneliai su gardžiuoju marinatu

Dubenėlyje sumaišykite farino cukrų, actą ir garstyčias.

Įspauskite česnaką. Galite ir susmulkinkite jį peiliu ar naudoti česnako granules.

Suberkite prieskonius, pilkite aliejų ir gerai išmaišykite.

Reklama41011

Ištepkite šia mase mėsą. Leiskite jai pasibūti bent pusvalandį ar geriausiai -pernakt.

Kepame ant griliaus:

Kepkite ant karšto griliaus apie 15-30 min. vis pavartant, kad mėsa gražiai apskrustų. Kepimo laikas priklauso ir nuo gabalėlių dydžio.

IngredientaiPatarimas

Būtinai pasitikrinkite ar mėsa iškepusi. Tai yra labai svarbu. Iš jos turi bėgti skaidrus skystis, jei jis balzganas – mėsa dar neiškepusi. Iškepusi vištiena yra tik Raudona ar rausva gali būti tik jautiena, ar ėriena. Kiauliena – vos vos rausva.

Alternatyva

Jei jūsų grilius yra tiesiog terasoje, užtikrintas būdas, kurį rekomenduoju, viską pradėti kepti 200 laipsnių orkaitėje, kol beveik iškeps, apie 20 min., o pabaigtuves su paskrudinimu perkelti ant griliaus. Galima pradžioje mėsą įvynioti į foliją ir pakepti ant griliaus, o vėliau išvynioti ir tik skaniai apskrudinti.

Beata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiGintarė parašė:

Aš taip kepu vištytę – labai geras receptukas 🙂 O rudąjį cukrų drąsiai galite pakeisti medumi, tik tuomet reikia labai saugoti kepsniukus, nes labai greitai svyla 🙂 Skanaus 🙂

Simona parašė:Na ką, šį savaitgalį tortilijos, taigi pravers šis marinafas vištytei. 🙂vilma parašė:

Geras marinatas, reilkes pabandyti, juo labaiu kad turiu to cukraus. O su medum tikrai labai svyla, nepatiko…

Ingrida parašė:

Beata, sakykit, o kuo būtų galima pakeisti šį cukrų, nes parduotuvėje jo neradau, bet receptą labai norisi išbandyti?

vika parašė:Ingrida, jei esate Vilnietė paieškokite Asorti parduotuvėje.ulrika parašė:Aciu uz lux marinato varianta. Jau isbandziau per savaitgali. Visiems labai patiko.Beata Nicholson parašė:

Farino cukraus yra beveik visose maisto prekių parduotuvusė. Žinoma, gal aš čia tik už Vilnių kalbu, bet tikrai esu pirkusi ir kitur.