pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Galima laikyti šaldytą mėsą - patarimai ir rekomendacijos

MĖSA

Virta ar kepta mėsa gali būti laikoma šaldytuve tris paras. Būkite atsargūs su broileriais, nes papildomai šildant jų baltyminės struktūros gali pakisti. Nešildykite jų mikrobangų krosnelėje. Tas pats galioja ir kiaušiniams.

Kepta ar virta žuvis gali būti laikoma šaldytuve iki dviejų parų. Ji lengvai genda, todėl reikėtų suvalgyti kuo greičiau. Dažniausiai šiuolaikiniuose šaldytuvuose šalčiausia vieta būna virš daržovių skyrelio, todėl ten rekomenduojama laikyti greitai gendančius produktus.

Produktai iš tešlos gali būti tinkami vartoti iki 4 dienų, su sąlyga, kad jie buvo gerai išvirti ir kruopščiai supakuoti prieš dedant į šaldytuvą.

Dėl didelio drėgmės kiekio sriubos ir troškiniai sudaro idealią terpę bakterijoms daugintis, todėl jų negalima laikyti ilgiau kaip dvi dienas.

Termiškai apdorotas daržoves galima laikyti ilgiausiai dvi paras.

Atkreipkite dėmesį į špinatus. Bakterijos gali juose esančius nitratus greitai paversti sveikatai pavojingais nitritais. Todėl išvirtus špinatus reikia labai greitai užšaldyti, jeigu ketinate juos laikyti šaldytuve. Atšildyti juos galima tik vieną kartą.

Visų rūšių grybams galioja taisyklė, kad jie turi būti suvalgyti vėliausiai kitą dieną.

Šaldant produktus svarbu laikytis tam tikrų taisyklių

Žalia mėsa ir jūros gėrybės – jei mėsos ir jūros gėrybių neketinate naudoti iš karto, svarbu šiuos produktus šaldytuve laikyti ne ilgiau kaip keturias dienas, kad jie neprarastų vitaminų ir kitų vertingų maistinių medžiagų, taip pat kad juose nesusidarytų kenksmingų bakterijų.

Kaip užšaldyti? Jei norite užšaldyti šviežią mėsą ar jūros gėrybes, rekomenduojama mėsą išimti iš pakuotės ir sudėti į sandarią plėvelę, kepimo popierių arba įdėti į specialų šaldymo maišelį. Taip mėsa šaldiklyje išliks sultinga ir ilgiau išsilaikys.

Laikymas. Šviežia, termiškai neapdorota jautiena šaldiklyje gali būti laikoma 3–4 mėnesius, termiškai neapdorota vištiena – 9–12 mėnesių, o termiškai neapdorotos jūros gėrybės – 3–12 mėnesių.

Jei mėsos ir jūros gėrybių neketinate naudoti iš karto, svarbu šiuos produktus šaldytuve laikyti ne ilgiau kaip keturias dienas. Victoria Shes/Unsplash nuotrauka

Produktų šaldymas ir atitirpinimas: kaip tai atlikti ir kiek laiko galima laikyti šaldiklyje

Maisto likučių, įvairių maisto produktų šaldymas yra bene geriausia išeitis, norint prailginti jų galiojimo laiką ir drauge kovoti su maisto švaistymu. Tačiau svarbu laikytis tam tikrų užšaldymo taisyklių, nes netinkamai užšaldant ar per ilgai laikant produktus, vėliau juos atitirpinus gali laukti nemaloni staigmena. „LG Electronics“ (LG) atskleidžia svarbius faktus apie produktų užšaldymą ir atitirpinimą, kurie turėtų padėti užtikrinti, kad net ir po kelių savaičių ar mėnesių iš šaldiklio ištrauktas maistas vis dar bus skanus ir tinkamas vartoti.

Pirmiausia, prieš pradėdami šaldyti šios vasaros produktus, įvertinkite, ar šaldiklyje yra vietos. Peržiūrėkite jame esančius produktus, kurie šaldiklyje užsibuvo per ilgai, būtų saugiau išmesti.

Kai norėsite pradėti šaldyti produktus, pasirūpinkite uždaromomis dėžutėmis, įvairių dydžių šaldymo maišeliais, stipria folija ir žymekliu, kad galėtumėte pažymėti, kada maistas buvo įdėtas į šaldiklį. Užrašydami datas išvengsite spėliojimų. Tai taip pat padeda laikytis taisyklės „ką pirmą įdedu, pirmą ir išimu“, kad pirmiausia sunaudotumėte senesnius maisto produktus.

Jei reikia greitai užšaldyti, pavyzdžiui, naminius ledus ar kitus produktus, įsitikinkite, kad šaldytuve yra „Express Freeze“ funkcija. Ją įjungus, šaldiklis užšaldo produktus per labai trumpą laiką.

Jei reikia greitai užšaldyti naminius ledus ar kitus produktus, įsitikinkite, kad šaldytuve yra „Express Freeze“ funkcija. Lindsay Moe/Unsplash nuotrauka

DESERTAI

Virti desertai (pudingai, obuolių tyrė, saldūs ryžiai, virtiniai ) gali būti laikomi porą dienų šaldytuve. Saldų ryžių pudingą prieš vartojimą reikėtų dar kartą pašildyti.

Ištraukę produktus, kurie buvo laikomi šaldytuve, būtinai apžiūrėkite juos, ar neatsirado pelėsių, ir pauostykite.

Jeigu maisto produktai ilgiau, nei rekomenduojama, buvo šaldytuve, pakito jų kvapas ar išvaizda, jokiu būdu nevartokite jų.