pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Rūgščios Padažų Idėjos prie Mėsos Patiekalų

Greito aštraus padažo paruošimas prie mėsos

Šis aštrus padažas puikiai tiks prie įvairių mėsos patiekalų, suteikdamas jiems sodraus skonio ir aromato. Padažas ruošiamas iš šviežių pomidorų, prieskoninių žolelių bei daržovių, o derinant šiuos ingredientus gaunamas unikalus skonis, kuris praturtins jūsų mėsos patiekalus. Padažas puikiai laikosi žiemai, todėl jį galima konservuoti ir naudoti bet kuriuo metų laiku.

Ingredientai:

2,5 kg pomidorų
700 g svogūnų
3 česnako galvutės
1 puchas krapų
1 puchas petražolių
1 puchas kalendrų
1 puchas bazilikų
2 valg. šaukštai druskos (be viršaus)
120-150 g cukraus
3-4 valg. šaukštai 9% acto
1 pakuotė maltų juodųjų pipirų (20 g)
Apie 100 g augalinio aliejaus kepimui

Pomidorų paruošimas

Nuplaukite pomidorus ir sumalkite juos per mėsmalę, kad gautumėte vientisą masę. Gautą masę supilkite į didelį puodą ir virkite apie 20 minučių ant vidutinės ugnies. Pomidorų sultys turėtų šiek tiek sutirštėti, o skystis sumažėti.

Svogūnų apkepimas

Svogūnus nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite apie 100 g augalinio aliejaus ir kepkite svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos. Svogūnai turėtų tapti minkšti ir kvepiantys, o jų skonis suteiks pomidorų padažui sodraus skonio. Apkepintus svogūnus sudėkite į puodą su pomidorais ir toliau virkite dar 20 minučių.

Prieskoninių žolelių ir česnako paruošimas

Smulkiai supjaustykite krapus, petražoles, kalendras ir bazilikus. Česnakus nulupkite ir taip pat sumalkite per mėsmalę arba smulkiai sukapokite. Prieskoninės žolelės kartu su česnaku suteiks padažui gaivumo ir intensyvaus aromato.

Prieskonių ir kitų ingredientų pridėjimas

Į puodą su pomidorais ir svogūnais sudėkite smulkintas žoleles, česnakus, druską, cukrų, actą ir maltus juoduosius pipirus. Kruopščiai viską išmaišykite ir virkite dar apie 10 minučių. Šiuo metu padažas turėtų įgauti sodrų skonį, kurį subalansuoja šiek tiek aštrumo nuo pipirų ir saldumo nuo cukraus.

Konservavimas

Skanaus!

Šis aštrus pomidorų padažas puikiai tinka tiek prie keptos mėsos, tiek prie įvairių troškinių.

Skanaus

Apsalti verčiantys desertai su medumi
Griliažiniai skanėstai – traškus malonumas
Traškūs ir sveiki rauginti kopūstai

HOROSKOPAS

Jeigu nesergate, užklups darbų pagausėjimas. Galbūt teks pavaduoti kolegą, rašyti ataskaitas, lakstyti su įvairiais reikalais ar pan. Galite gauti žinią ar dokumentą susijusį su darbo sandoriu, nuoma, verslo aktualijomis ar kt.

Išaugs kūrybinės ambicijos. Galima tikėtis neįprastų kontaktų, pasiūlymų ar pramogų. Tik per daug neprižadėkite mylimam žmogui, vaikams. Ir kiek apribokite savo viltis, jeigu jos pernelyg didelės.

Norite ar nenorite, teks skaitytis su artimos aplinkos žmonių nuomone, derinti planus. Tik taip galėsite išsivaduoti iš vidinės graužaties ir pagerinti mikroklimatą.

Regis, šiandien jums padės jūsų komunikaciniai sugebėjimai. Tikėtina, kad sulauksite artimų žmonių paramos, vertingų patarimų, pasiūlymų nuosavybės, verslo, reklamos klausimais. Galite gauti ar pateikti komercinį pasiūlymą.

Pasižymėsite nebloga komercine uosle. Piniginiai, prekiniai reikalai neturėtų nuvilti. Galite rasti norimą įsigyti daiktą, arba turėsite progą papildomai užsidirbti.

Nebloga diena. Galite tikėtis materialinės ir komercinės sėkmės. O jeigu sugebate bendrauti, esate diplomatiški, galite užmegzti ar atnaujinti reikšmingą pažintį. Svarbu rūpestingai pildyti dokumentus.

Receptai

Varškės tešlos pyragėliai yra puikus pasirinkimas, kai norisi gardžių, lengvai paruošiamų kepinių. Šio recepto pagrindas – švelni varškės tešla, o įdaras, sudarytas iš kietojo sūrio, žaliojo svogūno ir virtų kiaušinių, suteikia pyragėliams subtilų skonį. Šie pyragėliai išlieka minkšti net ir kitą dieną, todėl jie idealiai tinka tiek šeimos pusryčiams, tiek vaišėms.

Reikalingi ingredientai

Tešlai:

Įdarui:

150 g kietojo sūrio
Žaliojo svogūno
4 virti kiaušiniai
Žingsnis po žingsnio tešlos paruošimas

Tešlos ruošimas

Pirmiausia dubenyje sumaišome varškę su grietine, soda ir žiupsneliu druskos. Soda šiuo atveju bus puikiai užgesinta grietine, todėl papildomo acto naudoti nereikia.

Ingredientų sujungimas

Į varškės masę įmušame kiaušinius ir įberiame cukraus. Viską plakame mikseriu kelias minutes, kol masė taps vientisa ir šiek tiek puri.

Miltų įmaišymas

Į gautą mišinį po truputį sijojame miltus. Greitai, bet atsargiai išmaišome tešlą, kol ji tampa minkšta, bet nelimpa prie rankų.

Tešlos atidėjimas

Paruoštą tešlą uždengiame ir paliekame trumpam pastovėti kambario temperatūroje, kol ruošiame įdarą.

Įdaro paruošimas

Produktų paruošimas

Virtus kiaušinius ir kietąjį sūrį sutarkuojame stambia tarka. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustome.

Sumaišymas

Tarkuotus kiaušinius, sūrį ir svogūnus sumaišome dubenyje. Pagardiname druska pagal skonį. Įdaras paruoštas!

Pyragėlių formavimas ir kepimas

Tešlos formavimas

Tešlą susukame į ilgą virvelę (ritinėlį) ir supjaustome į vienodo dydžio dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiojame į nedidelį apskritimą.

Įdaro dėjimas

Į kiekvieno apskritimo centrą dedame šaukštą paruošto įdaro, kraštus užlenkiame ir gerai užspaudžiame, kad pyragėliai nesiskleistų kepant.

Kepimas

Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų ir kepame pyragėlius iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir įgaus auksinį atspalvį.

Patarimai ir įvairovė

Šie pyragėliai puikiai išlaiko minkštumą net ir kitą dieną, todėl juos galima drąsiai ruošti iš anksto. Įdarą galima pritaikyti pagal savo skonį – vietoje sūrio ir kiaušinių naudokite grybus, mėsą ar bulvių košę.

Miltus pakepiname svieste. Maišant miltus pamažu supilame vandenį. Įgautą padažą įspaudžiame citrinos sultis, pasūdome, įberiame pipirų ir tarkuoto muskato riešuto. Nukaitę supilkite išplaktus kiaušinio trynius. Padažas labiausiai tinka prie žuvies patiekalų.

1 kiaušinio trynys
150 g aliejaus
70 g kieto fermentinio sūrio
druskos
maltų pipirų
citrinos sulčių

Trynys ištrinamas su druska ir į jį po truputį pilamas aliejus. Paskui į gaminamą majonezą įberiama pipirų, įpilama citrinos sulčių, o į gatavą įmaišoma tarkuoto sūrio. Tiekiama su balta mėsa, žuvies patiekalais

*100 g varškės
*0,2-0,75 stiklinės pieno arba sultinio
*2-3 šaukštai aliejaus
*druskos, garstyčių, pipirų
*acto arba rūgščių sulčių
*aštraus padažo

Varškę trinti, kol pasidarys vientisa masė, į ją sudėti prieskonius, įpilti skysčio, aliejaus ir viską gerai išplakti. Jei varškė riebi arba padažas duodamas prie riebios mėsos, vietoj aliejaus pilti sultinio.
Tinka prie kiaulienos, avienos, žąsienos ir antienos valgių.

  • 1 Aš žinau labai gerą: ketčupas Anonimas
  • 1 as dazniausiai darau grybu padaza,pakepinu svieste pievagrybius supjaustytus,supilu grietinele druskytes,patroskinu,ir greita ir skanu:) sandritute
  • 1 as zinau baltaji padaza..pakepini lasinukus su svogunais,idedi druskos..pakepini miltus ir ipeli pieno,,bet as dar visokiu morku,kecupo dedu.. nade
  • 1 Zinau pora:) musu seima labai megsta: