pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Pasigaminti Pyragą Su Mėsa?

Totoriškas mėsos pyragas

0,5 kg miltų,
250 g pieno arba vandens,
20-25 g mielių,
1 kiaušinio,
50 g cukraus,
50 g sviesto,
0,5-0,7 kg mėsos (geriausia aviena, tačiau tinka kiauliena ar jautiena),
3 svogūnų,
prieskonių.

GAMINIMAS:


Mieles ištirpinkite šiltame piene arba vandenyje, įmuškite kiaušinį, supilkite ištirpintą sviestą, dėkite cukrų, miltus ir išminkykite tešlą. Dubenį su tešla apdenkite rankšluoštuku ir valandą palikite šiltoje vietoje pakilti. Per tą laiką pasiruoškite mėsą: ją stambiai sumalkite, dėkite smulkiai pjaustytų arba sumaltų svogūnų, berkite druskos, juodųjų pipirų, prieskonių mėsos faršui.

Tešlą ir faršą padalykite į tris arba keturias dalis. Iš tešlos iškočiokite tris arba keturis blynus ir juos sluoksniuokite su mėsa: ant blyno paskiratykite faršą, ant viršaus dėkite dar vieną tešlos blyną, vėl faršą ir t. t. Galiausiai susluoksniuotą tešlą susukite į ritinį, o galus tvirtai užlenkite, kad kepant neišbėgtų sultys.

Kepimo skardoje patieskite kepimo popierių, jį pabarstykite miltais, dėkite pyragą ir pašaukite į orkaitę. Iš pradžių kepkite 50 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį, kad pyragas tolygiai pakiltų, tuomet temperatūrą padidinkite iki 200 laipsnių ir pyragą palikite kepti dar 40 min. Šis totoriškas pyragas valgomas karštas su natūraliu vištienos arba jautienos sultiniu.

Lankytojams

Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.

Svetainės draugaiReceptų: 11668
  • Valgių receptai
  • Pasaulio virtuvės
  • Gėrimų receptai
  • Receptų rinkiniai
  • Konservavimas
  • Valgymo menas
  • Sveika mityba

Pyragas su mesa

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “pyrageliai su mesa” rasta receptų 1000Mini pyragėliai su mėsaBulvių pyragėliai su mėsa (Jūratės)

Kutabai - skanieji čeburėkų pusbroliai iš Azerbaidžano

Siūlome susipažinti su Azerbaidžane kepamais kutabais. Plonytės tešlos pyragėliai kepami su įvairiais mėsos, žalumynų, sūrio, daržovių įdarais ir patiekiami su gaiviais padažais. Kepimui nenaudojama ar naudojama tik vos vos riebalų, tad kutabai yra sveikesni nei čeburekai, o skoniu jiems tikrai nenusileidžia. Kviečiame įsitikinti!

Tortilijų pyragėliai su vištiena

Šie tortilijų pyragėliai - greita ir labai gardi idėja, kai vakarienės norisi lengvai ir nenuobodžiai. Tex-Mex virtuvėje jie žinomi pavadinimu čimičangos ir gali būti ruošiami su pačiais įvairiausiais įdarais nuo sūrių iki saldžių. Šiame recepte pateikėme mūsų mėgiamą įdaro variaciją, bet drąsiai eksperimentuokite, nes griežtų taisyklių čia nėra - vietoje pupelių galite naudoti virtus ryžius ar įdėti daugiau daržovių ar vištienos, papildomai galite įpjaustyti jelapenų, įspausti žaliųjų citrinų sulčių, įdėti konservuotų kukurūzų ar ko tik sugalvosite.

Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Plikyti pyragėliai su kremu ir traškiu viršumi "Choux au Craquelin"

Šie puikūs prancūziški pyragėliai yra tikras meno kūrinys, kurį gali padaryti kiekvienas, nes tai tikrai nesudėtinga. Subtili išvaizda, traškus viršus, vanilinis plikyto kremo įdaras - tiesiog burnoje sutirpstantis palaimos debesėlis, ne kitaio. Nenuostabu kodėl, šie pyragėliai tapo vienu iš pasaulyje mėgstamiausių prancūziškos konditerijos gaminių! O geriausia, kad šį gardumyną nesudėtingai paruošite savo namų virtuvėje iš visiškai paprastų ingredientų.

Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Gruziniškas chačiapuris

Chačiapuris - tikras Gruzijos virtuvės simbolis. Tai minkštos tešlos, labai soti, sūriu pripildyta duonelė, kurios įvairios variacijos kepamos skirtingose Gruzijos dalyse. Siūlome išmokti kepti Imeruli chačiapurį, vieną iš žinomiausių ir labiausiai mėgstamų chačiapurių, kurio skonis tikrai nukels į vaišingąjį Kaukazą.