pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Gardus Pyragas su Mėsa ir Daržovėmis - Receptas ir Paruošimo Patarimai

Pyragas su mesa ir darzovemis

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “pyragas su mesa ir darzovemis” rasta receptų 1000Pyragėliai su mėsos ir sūrio įdaruKepti pyragėliai su mėsa ir daržovėmis

Pyragas su mesa ir darzovemis

  • SVEIKAS GYVENIMAS
  • ŠEIMOS SVEIKATA
  • BRANDŽIOS MOTERS SVEIKATA
  • GROŽIS IR SVEIKATA
  • DAUGIAU
    • LIGŲ KATALOGAS

Pyragai – vienas tų patiekalų, kuriuos norisi skanauti ir gaminti namuose, o ypač žvarbiais žiemos vakarais, kai norisi šilto ir jaukaus maisto. Visgi, šis nepaprastai gardus kepinys gali dar maloniau nustebinti, jei įprastus ingredientus pakeisite netikėtomis alternatyvomis – sveikesniais miltais, o vietoje saldžių priedų naudosite daržoves. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairiausių daržovių pardavimai nemažėja ir žiemą. O jos tinka ne tik į sriubas ir troškinius, bet ir pyragams.

Puikus būdas į racioną įtraukti daržovių

„Daržovės populiarios išlieka ištisus metus. Ir nors žiemą išauga raugintų daržovių paklausa, tinklo pirkėjai ne mažiau perka ir šviežių daržovių. Platų jų asortimentą užtikriname ištisus metus. Pastebime, kad pirkėjai išbando egzotiškesnių, įmantresnių daržovių, tačiau vis dėlto išlieka ištikimi tradicinėms: bulvėms, kopūstams, morkoms, svogūnams, pomidorams“, – teigia V. Budrienė.

Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, sako, kad pyragai – vienas tų kepinių, kuris populiarus visame pasaulyje. O sausio 23-ąją, Amerikoje netgi švenčiama nacionalinė pyragų diena. Ir nors pyragais dažniausiai asocijuojasi su saldėsiais, šie kepiniai nebūtinai turi būti saldūs. Jeigu mėgstate pikantiškesnius skonius – verta išbandyti ir burnoje tirpstančių pyragų su daržovėmis receptus.

Sakoma, kad pirmieji pyragai atsirado dar senovės Graikijoje. O, pavyzdžiui, senovės Romoje pyragams naudojami buvo ne tik saldūs, bet ir pikantiški priedai, tokie kaip mėsa, midijos ar kitos jūros gėrybės. Beje, laikui bėgant įprotis gaminti ne saldžius pyragus nedingo – dar viduramžių Anglijoje buvo įprasta ruošti pyragus su jautiena, ėriena ar antiena, jie mėgstami iki šių dienų.

„Pikantiški pyragai – puikus būdas į racioną įtraukti daržovių. Daržovių pyragams galite naudoti pačias įvairiausias gėrybes – pradedant špinatais ar pomidorais ir baigiant lietuvių pamėgtomis bulvėmis. Jeigu norite, kad pyragai būti ne tik skanūs, bet ir sveiki – eksperimentuoti galite ne tik su daržovėmis, bet ir miltais. Vietoje tradicinių kvietinių galite naudoti viso grūdo, kukurūzų ar grikių miltus. Be to, šie miltai kepiniams suteiks dar ir papildomi skonio“, – teigia T. Lauvray.

Nepaprastai skanus pyragas su daržovėmis. Patiks visai šeimai

Prieš porą metų apsilankius Prancūzijoje, pirmą kartą išbandžiau šį nesaldų patiekalą. Tai pats subtiliausias pyragas su daržovėmis, kuris patiekiamas daugelyje restoranų. Grįžus namo, iškart pabandžiau jį pasigaminti, o dabar tai yra vienas populiariausių patiekalų mano namuose.

Šis minkštas ir purus pyragas gali būti gaminamas tiek įprastoje orkaitėje, tiek kepsninėje. Drąsiai eksperimentuokite. Šis receptas yra universalus, todėl vietoj paprikų ir pomidorų galite naudoti bet kokias kitas daržoves, atsižvelgiant į sezoną ir skonį.

Eksperimentais su prieskoniais ir įdarais

Norint, kad įvairiausi daržovių pyragai įgautų dar ypatingesnio skonio, į tešlą galima įdėti įvairiausių prieskonių. Pavyzdžiui, kmynai ar kuminas puikiai tinka prie įvairiausių pikantiško skonio pyragų. O cinamonas ar tarkuotas muskato riešutas paskanins pyragus su vaisiais ar uogomis.

„Gamindami įdarą tokiems pyragams būkite kūrybingi. Įvairiausiems daržovių pyragams galite naudoti ir morkas, cukinijas, pomidorus. Jeigu norite pasigaminti sotesnį pyragą, jį galite ruošti galite iš tradicinių arba saldžiųjų bulvių. Be to, nepamiršti reikėtų ir įvairiausių žalumynų, pavyzdžiui, špinatų“, – teigia ekspertas.

Jei norite dar sotesnių kepinių, į įdarą galite įmaišyti ir smulkintos mėsos.

Pasak T.Lauvray, pyragams pagardinti galima naudoti ir įvairiausius baltymų gausius produktus, pavyzdžiui, įprastą ar grūdėtą varškę. Jiems taip pat puikiai tinka baltymų gausa pasižyminčios daržovės, netgi kruopos, pupelės, avinžirniai ar lęšiai. O jei norite dar sotesnių kepinių, į įdarą galite įmaišyti ir įvairiausios rūšies smulkintos mėsos.

Vida Press nuotr./Nesaldus pyragas su kumpiu ir ožkos sūriu

Iš Prancūzijos kilęs konditerijos ekspertas dalijasi ir trimis nepaprasto skonio galečių tipo pyragų receptais, tik šįkart vietoj vaisių jis siūlo panaudoti daržoves.

Špinatų ir artišokų pyragas

Ingredientai:

  • 120 g grikių miltų;
  • 100 g kvietinių miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 120 g šalto sviesto;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 arbat. šaukšt. šalto vandens.
  • 200 ml grietinės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • ½ arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
  • 100 g ementalio sūrio;
  • 50 g parmezano;
  • 100 g šviežių špinatų;
  • 4 švieži arba konservuoti artišokai.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus bei druską. Sudėkite šaltą, gabalėliais supjaustytą sviestą ir pirštų galiukais gerai įtrinkite jį į miltus.