Niekada nemaniau, kad reikės rašyti tokį a la receptą. Sunku jį taip ir pavadinti, gi iš vienų miltų padaromi kiti. Tačiau užsienyje, tokie miltai kepiniams labai populiarūs, o gaminant pagal angliškus, amerikietiškus receptus, tenka dažnai su tuo susidurti.
Anglijoje tai jokia naujiena, nueini į parduotuvę ir nusiperki 'Self-raising' miltų pakuotę, bet Lietuvoje, bent aš, tokių miltų nežinau. Kadangi turiu keletą receptų, kur naudosiu būtent tokius miltus, nusprendžiau tiek pati pabandyti juos susimaišyti namuose ir ką nors iškepti, tiek pasidalinti su Jumis.
Pamačiau šito recepto antraštę, pagalvojau: 'nesąmonė', bet labai užsidegiau pabandyti. Gaminant buvo visokių minčių: susižavėjimą keitė abejonės ir atvirkščiai. Tačiau galutinis rezultatas mane tikrai pritrenkė, tikra to žodžio prasme. Vos keli produktai ir puikus picos padas!
Kadangi bandžiau naują picos tešlą (picos tešla iš 2 ingredientų), pagalvojau, kad reikia išmėginti ir 'naują' picos receptą. Tiksliau, tai šiek tiek patobulintas mūsų mėgstamos picos variantas. Visas grožis - jos formoje ir priedų išdėliojime, o dėl skanumo neverta net ginčytis.
Jau tiek prisigyriau, kad mėgstam picas ir dažnai jas gaminam, bet turiu prisipažinti, niekada negamindavau specialaus picos padažo. Dažniausiai aptepdavau paprasta pomidorų tyre ir tiek, daug skaniau nei koks kečupas. Bet pabandžiusi šito paprasto padažiuko receptą, daugiau tokių nuodėmių nedarysiu.
Pasiruošti naminę picos tešlą tikrai nesunku ir jums nereikės jokių įmantrių ingredientų. Taigi pirmiausia ruošiame tešlą picai. Mišinį beriame į indą, pilame 200 ml. vandens ir 40 ml. aliejaus.
Išminkome tešlą ir leidžiame jai pailsėti apie 15 min. Tešlą padaliname į keturias dalis, iškočiojame ploną maždaug 23 cm. Picos padą ištepame pasiruoštu pomidorų padažu.
Prieš patiekiant galima pabarstyti šviežiais ar džiovintais bazilikais, raudonėliais. P.S. Picos iškepė labai skanios ir patiko visai mūsų šeimai.
Po nemažos pertraukėlės sugalvojome padaryti picų dieną namuose. Picas kepti mums patinka, nes kiekvieną kartą galima improvizuoti, dėti ant picų viršaus tai ką turime ir mėgstame.
Šį kartą nusprendėme išbandyti laimėtą "Dobele" picos tešlos mišinį. Iš tokio vieno 400 g. pakelio mišinio išėjo keturios maždaug 23 cm. skersmens picos. Nesitikėjau, kad iš taip greitai, lengvai ir paprastai paruošiamo tešlos mišinio galima iškepti tokias gardžias picas.
Ingredientai:
- Picos tešlos mišinys: 400 g
- Vanduo: 200 ml
- Aliejus: 40 ml
Informacija apie picos padą:
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Picos tešlos mišinys | 400 g |
Vanduo | 200 ml |
Aliejus | 40 ml |