pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kotletai su marinuotais agurkais – receptas

Atrodo, kad nėra nieko paprastesnio ir banaliau už paprastą kotletą. Bet iš tikrųjų taip nėra. Į maltą mėsą įdėjus virtų kiaušinių, obuolių, varškės, grybų, moliūgų, kopūstų galima gauti jei ne kulinarinį šedevrą, tai labai skanų patiekalą. Galite rasti daugybę įvairių kotletų receptų. Kai kurie jų kepami su putpelių kiaušiniais, su bulvių ar sūrio įdaru, ir t.t. Kartais šeimininkės kotletus iškepa ir be mėsos - tam galima naudoti ryžius, grikius ar žuvį.

Puikus būdas gražiai patiekti kotletus - kepti juos orkaitėje su garstyčiomis ir marinuotais agurkais, apliejant sūrio padažu. Agurkų griežinėliai ant garstyčių pagrindo išlaiko traškų tvirtumą, o vištienos kotletai su aštriais marinuotais agurkais ir tirštu sūrio padažu yra tikras gastronominis malonumas. Skamba keistokai? Bet patikėkite - tikrai labai skanu. Šią idėją man pametėjo draugė Roma, ačiū jai. Pradžioje kiek nedrąsu ir man buvo bandyti tokį derinį, bet smalsumas nugalėjo. Nenusivyliau tikrai.

Kotletai su sūriu ir krapais

Šiandien turime kotletų su sūriu ir krapais. Kvepiantys, sultingi ir neįprastai skanūs, bet kokiu atveju jie konkuruos su bet kokia dešra. Sultingi, švelnūs, sūrio ir krapų skonio kotletai nepaliks abejingų. Jie gali būti patiekiami pietums arba vakarienei su bet kokiu garnyru, daržovėmis ir marinuotais agurkais.

Ingredientai:

  • 500g maltos mėsos
  • 80g džiūvėsėlių
  • kiaušinis
  • prieskoniai maltai mėsai
  • druska
  • česnakas
  • sūris
  • grietinė
  • majonezas
  • krapai
  • svogūnas

Gaminimo eiga:

  1. Nuplaukite kiaulieną. Nulupkite svogūną ir česnaką, nuplaukite. Batoną pamirkykite šaltame vandenyje ir po 7-10 minučių nuspauskite. Per mėsmalę perkiškite kiaulieną, svogūną, česnaką ir batoną. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
  2. Į faršą suberkite tarkuotą kietąjį sūrį.
  3. Smulkiai supjaustykite krapus ir taip pat suberkite į faršą.
  4. Vėl gerai išmaišykite.
  5. Iš mėsos suformuokite kotletus ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Sudėkite į karštą keptuvę su aliejumi.
  6. Apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės spalvos ir traškumo.
  7. Iš išorės traškūs, o viduje sultingi - jau paruošti nuostabūs kiaulienos kotletai su sūriu ir krapais.

Kotletai orkaitėje

Gamindama kotletukus visada į maltą mėsą stengiuosi įmaišyti ir šviežių arba kepintų daržovių. Į dubenį dedame maltą mėsą, pakepintas daržoves, įmušame kiaušinį, beriame mėgiamus prieskonius maltai mėsai, tris valgomuosius šaukštus maltų džiūvesėlių. Gerai išminkome. Iš pasiruoštos masės formuojame norimo dydžio kotletukus kuriuos apvoliojame maltuose džiūvesėliuose ir dedame į kepimo indą. Dubenėlyje sumaišome smulkiai pjaustytus agurkėlius, tarkuotą fermentinį sūrį, grietinę ir majonezą.

Kotletų kepimas su marinuotais agurkais

  1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, pagardinkite pipirais ir druska. Formuokite nedidelius kukulius ir kepkite su smulkintu svogūnu ir tarkuota morka.
  2. Į čenakų indelius sudėkite pjaustytas bulves, ant viršaus dėkite apkeptus kukulius, pjaustytus agurkus, smulkintą česnaką. Užpilkite sultiniu, kad viską apsemtų, įdėkite po šaukštą pomidorų padažo ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių. Baigdami kepti įdėkite po šaukštą grietinės. Orkaitę išjunkite ir dar apie 10 minučių palaikykite karštai.

Kotletai su sūrio padažu ir garstyčiomis

  1. Paruoškite mėsą. Vištienos filė gerai apskrudinkite. Įtrinkite druska ir žolelėmis.
  2. Įdėkite mėsą į kepimo formą, patepkite garstyčiomis.
  3. Paruoškite padažą. Sumaišykite kiaušinį, lydytą sūrį, cukrų ir actą.
  4. Iškepkite kotletus.
  5. Mėsą su agurkais ir svogūnais aptepkite sūrio padažu.

Kiaulienos kotletai orkaitėje

Iš kiaulienos faršo suformuokite 9 plokščius kotletus. Išdėliokite juos ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Mėsos ruošinius sutepkite pomidorų padažu. Pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Štai ir viskas!

Šiuos kotletus galima patiekti su bet kokiu garnyru: bulvėmis, makaronais ar koše. Sodrus mėsos skonis su puikiai derančiais ingredientais tikrai nepaliks abejingų.