pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Naminis "Baileys" likeris: receptas ir patarimai

Šiame straipsnyje rasite receptą, kaip pasigaminti naminį "Baileys" likerį.

Ingridientai

  • 220 gramų cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas kavos (tirpi)
  • Žiupsnelis vanilės
  • 500 mililitrų grietinėlės (10% riebumo)
  • 300 mililitrų brendžio

Paruošimo būdas

  1. Grietinėlė sumaišoma su cukrumi, užkaičiama ir kaitinama, kol cukrus ištirpsta.
  2. Tuomet įmaišomas žiupsnelis vanilės, kava ir gauta masė paliekama 1 val.
  3. Po 1 val. masė perkošiama ir sumaišoma su brendžiu.
  4. Gėrimas supilstomas į butelius ir paliekamas šaltoje vietoje bent 1 nakčiai.
  5. Skanaukite atsakingai!

Autorė: Aistė

Praėjusiais metais, turėjau daugiau laisvų rankų, tai galėjau triūsti, kepti, maišyti ir daugumai padovanoti namų gamybos dovanas. Iš tikrųjų apie šį gėrimą turbūt ir nebūčiau rašius, jei ne Ritulė, kuri man neduoda ramybės ir nuo persekiojimo žodžiu perėjo priegrasinančių smsų.. (žinoma, hiperbolizuoju), bet susikaupiau ir padariau šiandien. Turiu pasakyti, kad rezultatai tikrai maloniai nuteikė.

Mokslo vardan net atidariau butelį Baileys ir daviau ragauti Tomui ir sau… po palyginamosios analizės rezultatai tokie: Baileys - blankesnis spalva ir lengvesnis alkoholio turiniu ir turi tokį labai gerą kvapą (Tomas iš karto pasakė, kur Baileys, o kur Beatleys, čia jis taip ir pavadino, ir užlipdė lipduką), bet ir namų gamybos grietinėlės likerius tikrai puikus: klampesnis, sodresnis ir stipresnis, nei airiškoji garsenybė.

Bet kai vartoji su ledu, tai ledas truputį praskiedžia ir stiprumas tikrai tinkamas… Ir be to, namų darbo dalykas visuomet mieliau, nes žinai, kas ir kaip ten įdėta. Suvartoti raginčiau per kokias gal porą savaičių, laikyti šaldytuve ar kamaroje, ar verandoje šaltoje… iki Kalėdų, beje, liko irgi tik dvi savaitės, taigi susikaupkime, mielieji.

Pateikiame palyginimą tarp pirktinio ir naminio likerio:

Savybė Pirktinis "Baileys" Naminis "Baileys"
Spalva Blankesnė Sodresnė
Alkoholio kiekis Lengvesnis Stipresnis
Konsistencija Skystesnis Klampesnis

Patarimai

  • Norint intensyvesnio skonio, galima įdėti daugiau kavos.
  • Prieš vartojimą suplakti.

Nors tai puikus gėrimas vienas, tačiau likeris taip pat naudojamas gėrimams ir patiekalams ruošti, o taip pat ir desertams gaminti. Pavyzdžiui, galite pasigaminti šventinį airišką tortą su alumi ir likerio kremu.

Šokolado biskvitui reikės:

  • 120 ml „Guinness“ alaus;
  • 120 g sviesto, supjaustyto kubeliais;
  • 30 g kakavos miltelių;
  • 120 g cukraus (originaliame recepte 200 g);
  • 65 g grietinės;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto;
  • 130 g miltų;
  • ¼ šaukštelio smulkios druskos;
  • 1 šaukštelis valgomosios sodos.

„Baileys“ kremui:

  • 250 g mascarpone;
  • 90 ml „Baileys“ likerio;
  • 1 šaukštas cukraus pudros (originaliame recepte 80 g).

Šokolado ganašui:

  • 50 g karčiojo juodojo šokolado (70 proc. kakavos), sulaužyto 2 cm dydžio gabalėliais;
  • 50 ml grietinėlės (36 proc. riebumo);
  • 1 šaukštelis auksaspalvio sirupo;
  • 1 šaukštelis sviesto.

Papuošimui:

  • Karčiojo juodojo šokolado drožlių.