Atraskite lengvą, bet labai gardų vištienos patiekalą su citrininiu kaparėlių padažu, puikiai tinkantį tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Sultinga vištiena susilieja su gaiviu citrininiu padažu, o kaparėliai suteikia subtilaus pikantiškumo.
Ingredientai
- 2 vištos krūtinėlės puselės
- 1 stiklinė miltų
- Druskos, pipirų pagal skonį
- Aliejaus, kepimui
- Sviesto
- Vyno
- Citrinos sulčių
- Kaparėlių
Gaminimo Eiga
- Vištos krūtinėlę perpjaukite per pusę - turi gautis du kepsniukai (viso - 6).
- Iš abiejų pusių pabarstykite pipirais ir druska.
- Kepsnelius apvoliokite miltuose (švelniai papurtykite, kad nubyrėtų miltų perteklius).
- Apkepkite kepsnelius įkaitintame svieste, kol abi pusės gražiai apskrus. Kepkite ant vidutinės ugnies, kad vištiena ne tik apskrustų, bet ir iškeptų.
- Vištieną atidėkite į šoną.
- Į tą pačią keptuvę supilkite vyną, citrinų sultis, įdėkite du šaukštus sviesto ir suberkite kaparėlius.
- Kai užvirs po minutę apkepkite padaže vištienos kepsnelius iš abiejų pusių.
- Patiekite su mėgstamais garnyrais.
Traškūs Vištienos Krūtinėlės Kepsneliai
Šis receptas padės jums paruošti traškius vištienos kepsnelius, kurie puikiai tiks su įvairiais padažais ir garnyrais.
Ingredientai
- 2 vištos krūtinėlės puselės
- 2 kiaušiniai
- 1 stiklinė miltų
- 1 stiklinė stambių džiūvėsėlių panko (galite naudoti ir paprastus, tačiau panko - žymiai geriau)
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Aliejaus, kepimui
- Padažui:
- 4 valg. šaukšt. majonezo
- 2 valg. šaukšt. natūralaus jogurto
- 1 valg. šaukšt. pasukų arba grietinėlės
- 1 maža česnako skiltelė, sutrinta
- Šlakelis citrinos sulčių
- Smulkiai kapotų svogūnų laiškų
- Smulkiai kapotų krapų
- Smulkiai kapotų petražolių
- Žiupsnis druskos
- Patiekimui:
- Trumpavaisių agurkų
- Ridikėlių
- Salotų lapelių
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus
- Šlakelis citrinos sulčių
Gaminimas
- Dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir atidėkite šaltai.
- Vištos krūtinėlės puseles supjaustykite horizontaliai į maždaug 1 cm storio gabaliukus. Galite šiek tiek juos paploti mediniu plaktuku, pridengę kepimo popieriumi, kad storis būtų vienodas, tačiau stenkitės nepažeisti mėsos struktūros. Kiekvieną gabaliuką pabarstykite druska, pipirais, jei mėgstate česnaką, galite įtrinti ir juo.
- Pasiruoškite 3 plačias lėkštes su aukštesniais krašteliais, į vieną muškite kiaušinius ir paplakite, į kitą berkite miltus, trečią - džiūvėsėlius.
- Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, jo turi būti nemažai, maždaug per pirštą. Imkite po vieną vištos krūtinėlės gabaliuką, pirmiausiai apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinių plakinyje ir galiausiai - džiūvėsėliuose. Taip paruošę dėkite į keptuvę kepti. Kepkite po 2-3 gabaliukus vienu metu, kiekvienai pusei užteks po 3-4 min., reguliuokite temperatūrą: jei matote, kad kepa pernelyg lėtai ar pernelyg intensyviai. Iškepusius kepsnelius dėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės.
- Agurkus ir ridikėlius supjaustykite itin plonais griežinėliais, dėkite į lėkštę su nuplautais ir suplėšytais salotų lapeliais, apšlakstykite aliejumu, citrinos sultimis, pabarstykite druska, juodaisiais pipirais.
- Patiekite kepsnelius su iš anksto paruoštu padažu ir salotomis. Jei dalies kepsnelių nesuvalgėte, laikykite šaldytuve, kitą dieną galite juos supjaustyti gabaliukais ir paskaninti salotas, dėtis į pietų dėžutę ir pan.
Vištiena Kaparėlių Padaže
Štai dar vienas būdas pasigaminti vištieną su kaparėliais, kuris nustebins savo paprastumu ir puikiu skoniu.
Ingredientai
- Vištienos gabalėliai
- Miltai
- Aliejus
- Sviestas
- Svogūnas
- Kaparėliai
- Sultinys
- Citrinos sultys
- Prieskoniai
Gaminimas
- Platesnėje lėkštėje miltus sumaišyti su prieskoniais.
- Miltuose apvolioti vištienos gabalėlius.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų, išlydyti gabalėlį sviesto.
- Sudėti apkepti mėsą, po 3min iš abiejų pusių ir tuomet atidėti į lėkštę.
- Tame pačiame aliejuje apkepti kubeliais pjaustytą svogūną, sudėti kaparėlius.
- Pakepti maišant apie 1 min.
- Supilti sultinį, citrinos sultis, sudėti likusį sviestą ir viską gerai išmaišyti.
- Grąžinti vištieną į keptuvę, kepti apie 1 min vis pavartant, kad visa vištiena pasidengtų padažu.
- Patiekti su mėgstamais garnyrais.