Tėčio kiaulienos ir daržovių troškinys
Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais, pabarstome kiaulienos prieskoniais ir paliekame pusvalandžiui marinuotis.
Tuo tarpu supjaustome daržoves: saliero šaknį, bulvę, papriką, pomidorą, svogūną ir česnaką smulkiname kubeliais, morką ir čili pipirą - plonais griežinėliais.
Keptuvėje aliejuje pakepiname kiaulienos gabalėlius iš visų pusių. Tada dedame juos į troškintuvę.
Taip pat sudedame smulkintas daržoves, įpilame apie pusę litro vandens, kad apsemtų mėsą ir daržoves, įberiame druskos ir įpilame porą šaukštų alyvuogių aliejaus.
Troškintuvę uždengiame dangčiu ir statome ant ugnies. Kartais pamaišant troškiname apie 30 minučių, kol visos daržovės taps minkštos. Prieš išjungiant ugnį sumetame petražolių ir lauro lapelius, uždengiame ir dar minutę patroškiname.
Pjaustytos mesos ir darzoviu troskinys
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Daržovių troškinys, beveik „Ratatouille”
Cukinijas bei baklažanus supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite pirmiausia baklažaną ir pakepinkite, kol gražiai apskrus. Kai suminkštės, tada jau dėkite cukiniją, nes jai reikia vos kelių minučių. Kartu su cukinija sudėkite ir smulkiai supjaustytą česnaką.
Tada supilkite stiklainį padažo „Tikras italas”, dar truputėlį vandens (galite įpilti vandens į padažo stiklainį ir jį praskalauti), įberkite druskos, pipirų ir patroškinkite dar apie 7 minutes, tegul viskas susidraugauja, bet dar cukinija išlieka truputį traški.
IngredientaiAlternatyvaBeje, su šiuo troškiniu dar galite padaryti užkepėlę: išvirti al dente mėgstamus makaronus. Kol jie išvirs padarysite troškinį, tada viską sumaišote, įdedate, pavyzdžiui, fetos gabaliukų, pabarstote kietu sūriu ir užkepate karštoje orkaitėje 15 minučių. Pasakiškas ir greitas patiekalas miniai.
Beata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiMindaugas parašė:Sveiki 🙂 man nera kaip gauti jusu padazo 🙂 ar yra koks kitas gal? Ar tinka pomidorai vakuoti?Brigita parašė:Skamba skaniai. Kitą savaitę būtinai išmėginsiu! Bet man visad neaiškumas su baklažanais. Kiek žinau, juos reikia pasūdyti ar pamirkyti sūdytame vandenyje, kad nebūtų kartūs. Bet man paskui per sūru būna. Kaip darote Jūs?
Ramune parašė:Labai skani, labai greita vakariene, pirstukus apsilaizem! Padazas nuostabus! Aciu!Greta parašė:O jus nelupate cukinijos. Nes matau,kad nuotraukoje su luobele..Baklazano irgi nelupate?Kotryna Karyznaitė parašė:Kokiam skaičiui čia asmenų maždaug gaunasi?Sigita parašė:Tobulas receptas, greitai ir puikiai 🙂violeta parašė:O kada pasirodys jusu padazas UK ? O gal jau yra 🙂 Geros dienos !Aušra parašė:
Buvo labai skanu! Valgėme su ryžiais, čia jie labai gerai tiko, troškinys vienas gal būtų kiek per sodraus skonio 🙂 Įsimylėjau cukiniją! Ačiū!
Eimantas parašė:Labas vakaras , katik po daržovių troškinio paruošimo . Vietoje jūsų paminoto padažo panaudojau paprasta kečiupą ,nes parduotuvėje neradau jūsų minėto padažo, o pomidorus trint patingėjau . Ačiū labai už receptą . -)
Rasa parašė:Sveiki, Ar tinka įdėti naminį pomidorų padažą? Jūsų padažo neradau, deja. Turiu savo padarytą naminį pomidorų padažą.

Jautienos ir daržovių troškinys greitpuodyje
Apkabinti galime rankomis. Žodžiais. Akimis. Apkabinti galime darbais – išvirę katilą troškinio ir tiesdami kupinas lėkštes tiems, kurie pripildo mūsų namus ir širdis meilės.
Sotus ir šildantis, jaukus ir gardus – toks yra šis troškinys. Paprastas namų maistas, galintis pasotinti skrandį ir akimirkai nuraminti mintis. Lyg apkabinimas.
Jautienos gabalėliai, pilnos saujos daržovių, trinti pomidorai ir sodri pomidorų pasta, sultinys, aromatingi čiobreliai, lauro lapelis, druska ir pipirai, ir dar – šlakelis „Vorčesterio“ padažo, kuris man pačiai yra „šiaip sau“, bet čia dera nuostabiai gardžiai. Visiems šiems produktams sukritus į puodą, ištroškinus juos iki minkštumo ir gardaus sultingumo, patiekus su šilkinės tekstūros bulvių koše – dievaži, koks skanus ir šildantis yra toks… ūkiškas maistas.
Troškinį ruošiau greitpuodyje. Tai išradimas, sukurtas visiems, kuriems laiko gyvenime truputį per maža, o buities – per daug. Dėl sandarumo ir puodo viduje sukuriamo didelio slėgio bei cirkuliuojančių garų, maistas tokiame puode paruošiamas keliskart greičiau. Tai idealus sprendimas vieno puodo valgiams: troškiniams, sriuboms, kruopų patiekalams. Jautienos gabalėliai iki visiškai minkštų greitpuodyje išsitroškina per pusvalandį, kai įprastame puode tai truktų bent keliskart ilgiau.
Mano greitpuodis – ispaniškasis „Alza Melisa“; oficialus šio gamintojo atstovas Lietuvoje yra „Bohemia.lt“. Šie puodai pagaminti iš nerūdijančio plieno, tinka visų tipų viryklėms (įskaitant indukcines), yra penkių dydžių (nuo 4 iki 12 litrų), turi trigubą apsaugos sistemą. Gera žinia: nuolaidos kodas GREITAI33 el. parduotuvėje www.bohemia.lt suteiks 33% nuolaidą visiems „Alza Melisa“ greitpuodžiams iki pat balandžio 15 d. Jei kada svarstėt įsigyti, dabar turite progą tą padaryti pigiau.
O PER KIEK LAIKO PAGAMINSIU GREITPUODYJE?
Tikrai greičiau nei įprastame puode ar keptuvėje! Sandarus dangtis sulaiko garus puodo viduje, todėl kyla slėgis ir greitpuodžio viduje temperatūra pakyla virš normalaus virimo taško (100 ᵒC) – iki 121 ᵒC.
Šlaunelių ir daržovių troškinys
Paskelbė: Lankytojas05 Kovo 2020Ingredientai:
* Sudedame blauzdeles į didelį puodą ir kepame ant vidutinės ugnies. Apkepkite blauzdeles iki rudos spalvos iš visų pusių. Tai truks apie -15-20 minučių
* Į kitą puodą storu dugnu įpilkite aliejaus ir dėkite svogūnus, porus, salierą ir česnaką bei apkepkite retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės – apie 5-7 minutes. Sudėkite petražoles, čiobrelius, šalavijo šakeles. Užpilkite ~1 stikline karšto sultinio. Sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol troškinio sumažėja perpus, ~8-10 minučių.
* Grįžtame prie pirmojo puodo. Į jį supilkite sultinį. Užvirkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir virkite, kol mėsa bus minkšta. Virkite, kol skysčio sumažės perpus. Sudėkite morkas ir virkite neuždengtame puode, kol morkos suminkštės ir mėsa nukris nuo kaulo. Įberkite druskos bei pipirų. Ant "besiilsinčios" kalakutienos supilkite troškintas daržoves bei žalumynus. Kalakutieną pavartykite, palaukite kol susimaišys mėsos ir daržovių sultys ir – skanaus!