Kaip marinuoti vištieną, kad ji būtų minkšta, o skonis – ypatingas: 5 receptai, kuriuos turite išmėginti
Svarbiausia užduotis marinuojant vištieną? Išskirtinis skonis ir minkštumas. Itin dažnai susiduriame su tuo, jog vištiena, nepaisant mūsų pastangų, išlieka sausa ir kieta. Ar gali padėti tinkamas marinatas?
Šaltinis:Sultinga vištiena / Shutterstock nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 7 Patiekalai Paukštiena „Tooobulas grilis“ Grilis Vištiena Maistas MarinatasDažniausios marinavimo klaidos ir jų sprendimai
Marinavimo svarus, kai nori paruošti skanius vištienos patiekalus. Tačiau dažnai susiduriame su klaidomis, kurios kenkia marinatams ir vištienai. Štai pagrindinės problemos ir jų sprendimai:
- Per ilgas marinavimas rūgštiniuose marinatuose. Pernelyg ilgas laikymas rūgštiniame marinatu gali padaryti mėsą per minkštą. Sprendimas: laikykitės rekomenduojamo marinavimo laiko, kuris dažniausiai svyruoja nuo 30 minučių iki 4 valandų.
- Nepakankamas marinavimo laikas. Jei marinatas neturi pakankamai laiko, mėsa būs labai skani. Sprendimas: užtikrinkite, kad mėsa būtų visiškai padengta marinatu ir palaikykite ją jame ne trumpiau nei rekomenduojama.
- Netinkamas marinato ir mėsos santykis. Jei marinato per mažai, kai kurios mėsos dalys gali likti nemarinautos. Sprendimas: naudokite tinkamo dydžio indus ir užtikrinkite, kad mėsa būtų pilnai padengta marinatu.
Per ilgas marinavimas gali sugadinti vištienos tekstūrą. Reikia laikytis rekomenduojamų laiko gairių. Laikantis šių paprastų taisyklių, galite mėgautis ypač skaniais vištienos patiekalais.
Vištienos draugai: marinatai, kurie neprašauna pro šalį
Amžinas sezono klausimas: su kuo marinuoti vištienąa, kad filė kepsnys, blauzdelės, šlaunelės ar sparneliai būtų minkšti, sultingi ir tirptų burnoje? Kartais pakanka vos kelių klasikinių ingredientų, kad išgautume tobulą skonį, tačiau kartais norisi ir pašėlusių improvizacijų. Su kuo draugauja vištiena ir koks specialisto firminis receptas – apie visa tai išsamiai pasakoja „Vilniaus paukštyno“ technologas Raimondas Čironis.
Šaltinis:ReklamaTurinio kontrolė – užsakovo rankose, redakcija neprisidėjo prie turinio kūrimoVištiena / 123RF.com nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 4 „Vilniaus paukštynas“, AB Vištiena „Tooobulas grilis“ GrilisTechnologas R. Čironis pataria marinuojant vištieną mažiau naudoti acto, druskos, aštrių prieskonių, nes visi norime valgyti sveikatai palankesnius patiekalus. Populiaru į marinatą pilti kefyro, mineralinio vandens – nedidelis angliarūgštės kiekis suaktyvina marinavimo procesą.
Šašlykų marinatui geriausia naudoti klasikinius ingredientus: druską, česnakus, juoduosius pipirus. „Mažiau yra daugiau, kartais pakanka vos kelių ingredientų norint pasigaminti puikų patiekalą ir tuo pačiu neužgožti natūralios mėsos skonio“, – sako technologas.
Asmeninio arch. nuotr./Raimondas ČironisSvarbu laikytis dar vienos universalios taisyklės, kuri padės tapti virtuvės virtuozais. „Jei kepsniui renkatės vištienos filė, iš anksto mėsos marinuoti nereikia, kepkite be prieskonių, juos naudokite po kepimo“, – akcentuoja R.Čironis.
Paprastas vištienos marinatas – skanus receptas
Paprastas vištienos marinatas padeda vištienai gauti unikalių skonių. Turime 6 paprastų receptų, kurie neprašo daug laiko. Jie tinka įvairiems patiekalams, pvz., BBQ ar šašlykams.
Marinuotą vištieną reikia laukti bent valandą. Bet geriausia laukti per naktį. Tada mėsa bus labiau paprastas vištienos marinatas, vištienos receptai, natūralūs marinatas skonį.
Marinatai vištienai: naminiai receptai
Atminkite – jei norite vištieną marinuoti vakarėliui, padarykite tai iš anksto. Vištienos mėsą reikia marinuoti bent valandą, o dažniausiai ir ilgiau. Štai 6 paprasti vištienos marinato receptai.
Paprastas ir pikantiškas vištienos marinatas. Šį marinatą itin lengva paruošti ir jis suteiks jūsų vištienai puikaus skonio. Šis receptas puikiai tiks vasaros BBQ vakarėliui.
Ingredientai (500 gramų vištienos):
Marinavimo laikas: mažiausiai 1 valanda (šaldytuve).
Jei norite sodresnio skonio, marinuokite vištieną per naktį šaldytuve. Tai verta.
Mėgstamiausias marinatas – su soja
R.Čironis dalijasi savo mėgstamiausiu vištienos paruošimo būdu, kuriam tereikia šlakelio sojos ir kelių ingredientų: „Vištienos filė supjaustau gabaliukais, pamarinuoju su soja. Beje, sojos nereikia daug pilti, mėsos gabaliukai neturi „plaukti“, pakanka apšlakstyti tiek, kad mėsa apsiveltų soja ir dar įdėti trinto česnako ir tarkuoto imbiero. Prieš kepant mėsą pavoliokite krakmole ir iš karto kepkite – gabaliukai nesulimpa, būna traškūs. Patiekalas tiesiog fantastiškas – toks sulietuvintas kiniškas variantas.“
123RF.com nuotr./Vištiena su sojos padažuTechnologas perspėja, kad vištienos marinatui nereikėtų naudoti kivio vaisiaus: „Vienu metu kivių marinatas buvo populiarus, tačiau jo rūgštis sudrasko mėsos audinį, jis lieka kaip košė.“
