Greito aštraus padažo paruošimas prie mėsos
Šis aštrus padažas puikiai tiks prie įvairių mėsos patiekalų, suteikdamas jiems sodraus skonio ir aromato. Padažas ruošiamas iš šviežių pomidorų, prieskoninių žolelių bei daržovių, o derinant šiuos ingredientus gaunamas unikalus skonis, kuris praturtins jūsų mėsos patiekalus. Padažas puikiai laikosi žiemai, todėl jį galima konservuoti ir naudoti bet kuriuo metų laiku.
Ingredientai:
2,5 kg pomidorų
700 g svogūnų
3 česnako galvutės
1 puchas krapų
1 puchas petražolių
1 puchas kalendrų
1 puchas bazilikų
2 valg. šaukštai druskos (be viršaus)
120-150 g cukraus
3-4 valg. šaukštai 9% acto
1 pakuotė maltų juodųjų pipirų (20 g)
Apie 100 g augalinio aliejaus kepimui
Pomidorų paruošimas
Nuplaukite pomidorus ir sumalkite juos per mėsmalę, kad gautumėte vientisą masę. Gautą masę supilkite į didelį puodą ir virkite apie 20 minučių ant vidutinės ugnies. Pomidorų sultys turėtų šiek tiek sutirštėti, o skystis sumažėti.
Svogūnų apkepimas
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite apie 100 g augalinio aliejaus ir kepkite svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos. Svogūnai turėtų tapti minkšti ir kvepiantys, o jų skonis suteiks pomidorų padažui sodraus skonio. Apkepintus svogūnus sudėkite į puodą su pomidorais ir toliau virkite dar 20 minučių.
Prieskoninių žolelių ir česnako paruošimas
Smulkiai supjaustykite krapus, petražoles, kalendras ir bazilikus. Česnakus nulupkite ir taip pat sumalkite per mėsmalę arba smulkiai sukapokite. Prieskoninės žolelės kartu su česnaku suteiks padažui gaivumo ir intensyvaus aromato.
Prieskonių ir kitų ingredientų pridėjimas
Į puodą su pomidorais ir svogūnais sudėkite smulkintas žoleles, česnakus, druską, cukrų, actą ir maltus juoduosius pipirus. Kruopščiai viską išmaišykite ir virkite dar apie 10 minučių. Šiuo metu padažas turėtų įgauti sodrų skonį, kurį subalansuoja šiek tiek aštrumo nuo pipirų ir saldumo nuo cukraus.
Konservavimas
Skanaus!
Šis aštrus pomidorų padažas puikiai tinka tiek prie keptos mėsos, tiek prie įvairių troškinių.
Mango ir persikų padažas
Į smulkintuvą suberkite supjaustytą 1 didelį gerai sunokusį mango vaisių, 1 didelį gerai sunokusį susmulkintą persiką, ½ mažo raudonojo svogūno, 2 nedidelius slyvinius pomidorus, ½ čili pipiro, žiupsnelį tarkuotos apelsino žievelės, 1 valg. š. susmulkintos kalendros, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį, žiupsnelį cukraus, 2 ¼ arb. š. aguonų, įpilkite ½ valg. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių, 2 valg. š. šviežiai spaustų apelsinų sulčių. Viską gerai suplakite ir palikite valandai pastovėti.
Tinka prie vištienos, lašišos, salotų. Pagaminsite per 15 minučių.
Skanaus!

Padažas: nedidelė detalė, visiškai pakeičianti kepsnio skonį
Ar žinote, kuo nuostabus yra grilyje keptas kepsnys? Nes jis gali būti kiekvieną kartą vis kitokio skonio, priklausomai nuo to, kokį padažą prie jo patieksite. Na, o parduotuvėse padažų yra gausybė – tik rinkis. Aštrių, saldžių, pikantiškų, azijietiškų. Kai jau visus išbandysite ir norėsis kažko naujo, galėsite pasigaminti savo.
Šaltinis:Turinio kontrolė – redakcijos rankose, projekto partneris tik inicijuoja ar palaiko temos viešinimąKepsniukai / 123RF.com nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 4 Skanumėlis Kepsniai Norfa: Praktiški patarimai Grilio patiekalaiŠtai 10 gardžių ir nesudėtingų padažų receptų iš viso pasaulio, kurie praturtins jūsų grilio patiekalų skonį.
Ingredientai
- svogūnai: 1 vid. dydžio (~100 gramų)
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- aliejus: 0,5 valgomojo šaukšto
- garstyčios: 1-1,5 valgomojo šaukšto
- sausas baltas vynas: 120 mililitrų
- grietinėlė: 250 mililitrų (aš naudoju 15 procentų riebumo)
- mėsos sultinys: 120 mililitrų
- druska: šiek tiek
- cukrus: šiek tiek
- citrinos sultys: šiek tiek
- smulkinti krapai
1. Įkaitintoje keptuvėje su ištirpintu sviestu ir aliejumi apkepame smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis suminkštėja.
2. Tuomet įpilame vyną ir ant stiprios kaitros keletą minučių patroškiname.
3. Paskui supilame grietinėlę, sultinį, įdedame garstyčių ir ant nedidelės kaitros patroškiname, kol padažas pradeda šiek tiek tirštėti.
4. Nuėmę nuo viryklės įberiame šiek tiek druskos, cukraus, įlašiname citrinos sulčių ir įmaišome susmulkintų krapų. Patiekiame prie mėsos kepsnio ir skanaujame!