pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Geriausi Padažai Kiaulienos Kepsniams

Grybų padažas

Pagaminsite per 15 minučių. Padažas tinka prie kiaulienos ir vištienos kepsnių.

Padažo užteks 6 porcijoms, jį pagaminsite per 25 minutes.

123RF.com nuotr./Berno padažas

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

Keptuvėje ant kiek didesnės nei vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Dėkite pjausnius ir kepkite po 2-3 min kiekvieną pusę iki gražiai apskrus ir bus beveik iškepę. Išimkite iš keptuvės ir perdėkite į lėkštę, uždenkite kita lėkšte (arba folija), kad neatvėstų.

Toje pačioje keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą. Dėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir pakepinkite 4-5 min iki suminkštės. Berkite smulkiai kapotą česnaką ir 0.5 a.š. čili dribsnių, maišant pakepinkite 30-60s. Supilkite sultinį, berkite 1 a.š. itališkų žolelių. Patroškinkite 2-3 min.

Sudėkite varškės užtepėlę, gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki nedidelės ir supilkite grietinėlę. Pakaitinkite iki beveik užvirs. Suberkite špinatus ir pakaitinkite iki špinatai sukris. Padažą pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Kiaulienos kepsnius grąžinkite į keptuvę ir patroškinkite ant nedidelės kaitros 1-2min.Patarimai:

Varškės užtepėlę padažui naudojome, nes ji, nors pagaminta iš 97% varškės, yra tobulai kremiška, lengvai pikantiško skonio, o karštyje išlaiko konsistenciją ir struktūrą, todėl puikiai tinka karštų patiekalų gamybai. Žinoma, galite rinktis ir tiesiog tepamą sūrelį, bet varškės užtepėlės suteikiamas kremiškumas mums patinka dar labiau.

Skaniausi padažai prie mėsos ir makaronų

Be įvairiausių padažų mėsos, makaronų patiekalai būtų prėski ir neįdomūs. Skanus padažas gali išgelbėti net perkepusią mėsą ar pervirusius makaronus. Todėl visiems reikėtų mokėti paruošti bent kelis skirtingus padažus – kiekvienam pagal nuotaiką arba skonį. Kartais visa padažo magija – viena arba kelios ypatingos sudedamosios dalys. Štai kelios idėjos: padažas su riešutais ir džiovintais vaisiais, su pievagrybiais ir kumpiu bei su konservuotais saldžiaisiais kukurūzais.

Padažas su riešutais

  • 600 g pomidorų pastos
  • 50 g sviesto
  • 100 g džiovintų slyvų
  • 50 g razinų
  • 2 šaukštai kapotų graikinių riešutų
  • 100 ml raudonojo vyno
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

Į pomidorų pastą supilti raudonąjį vyną, įberti juodųjų pipirų, sudėti smulkintas džiovintas slyvas ir pavirti 10 – 15 minučių. Kai šiek tiek atvės, sudėti kapotus graikinius riešutus, sviestą, razinas ir vėl užvirti, kol pradės burbuliuoti.

100 g apie 137 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

4 – 6 porcijos

Itališkas padažas

  • 500 g pomidorų pastos
  • 100 g pievagrybių
  • 60 g kumpio
  • 2 svogūnai
  • 30 g sviesto
  • 100 ml sauso, baltojo vyno
  • Gvazdikėlių, žalumynų pagal skonį

Gaminimas

Kumpį ir pievagrybius smulkiai supjaustyti ir pakepinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol gražiai apskrus. Pomidorų pastą sumaišyti su kepintais svogūnų žiedais, smulkintais žalumynais. Sumaišyti su kumpiu ir pievagrybiais. Supilti vyną ir įmesti 3 – 4 gvazdikėlius. Virti padažą dar 8 – 10 minutes.

100 g apie 73 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

4 – 6 porcijos

Baltasis padažas su konservuotais kukurūzais

  • 360 ml pieno
  • 2 šaukštai sviesto
  • 3 šaukštai miltų
  • 340 g konservuotų kukurūzų
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

Ištirpinti sviestą, suberti miltus ir nuolatos maišant pakepinti apie 3 minutes ant lėtos ugnies. Sudėti konservuotus kukurūzus, paskaninti druska bei pipirais. Viską gerai išmaišyti. Supilti pieną ir nuolatos maišant virti dar 5 minutes ant lėtos ugnies, kol padažas pradės tirštėti.

Sveikata

Reabilitacija – investicija į geresnę gyvenimo kokybę
Tulžies pūslė – nedidelis, bet svarbus organas
Kūno tipas išduoda gresiančias ligas

Švediški kotletukai

2024/04/04 2023/08/03 pagal Karolina Puodžiūtė

Tai greičiausiai vienas iš skaniausių Švediškų patiekalų, na bent jau tikrai vienas iš labiausiai žinomų. Pateikus su bulvių koše ir padažu, šis patiekalas tampa tikra švente gomuriui. Reikia: 500g jautienos faršo (galite naudoti jautienos ir kiaulienos faršą); Saujelės krapų, petražolių ir sovgūno laiškų; 1 didelio kiaušinio; 100ml pieno; 75g maltų džiūvėsėlių; 1 a.š. kvepiančiųjų pipirų; … Skaityti toliau

Baltas padažas su grietinėle

2024/01/19 pagal valgome

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Kaip pagaminti baltą padažą su grietine jau esu pasakojusi, o šį kartą papasakosiu variantą su grietinėle. Aš labai mėgstu šį švelnų padažą, kurio receptą atradau jau senokai. Galiu pasakyti, kad originalumas slypi paprastume. Šis labai paprastai pagaminamas baltas padažas bet kokį patiekalą padaro fantastišku! Toks baltas padažas itin tiks prie … Skaityti toliau