pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Rankinės keptuvės kepimas - išsamus gidas ir naudingi patarimai

Skanaus

Apsalti verčiantys desertai su medumi
Griliažiniai skanėstai – traškus malonumas
Traškūs ir sveiki rauginti kopūstai

HOROSKOPAS

Jeigu nesergate, užklups darbų pagausėjimas. Galbūt teks pavaduoti kolegą, rašyti ataskaitas, lakstyti su įvairiais reikalais ar pan. Galite gauti žinią ar dokumentą susijusį su darbo sandoriu, nuoma, verslo aktualijomis ar kt.

Išaugs kūrybinės ambicijos. Galima tikėtis neįprastų kontaktų, pasiūlymų ar pramogų. Tik per daug neprižadėkite mylimam žmogui, vaikams. Ir kiek apribokite savo viltis, jeigu jos pernelyg didelės.

Norite ar nenorite, teks skaitytis su artimos aplinkos žmonių nuomone, derinti planus. Tik taip galėsite išsivaduoti iš vidinės graužaties ir pagerinti mikroklimatą.

Regis, šiandien jums padės jūsų komunikaciniai sugebėjimai. Tikėtina, kad sulauksite artimų žmonių paramos, vertingų patarimų, pasiūlymų nuosavybės, verslo, reklamos klausimais. Galite gauti ar pateikti komercinį pasiūlymą.

Pasižymėsite nebloga komercine uosle. Piniginiai, prekiniai reikalai neturėtų nuvilti. Galite rasti norimą įsigyti daiktą, arba turėsite progą papildomai užsidirbti.

Nebloga diena. Galite tikėtis materialinės ir komercinės sėkmės. O jeigu sugebate bendrauti, esate diplomatiški, galite užmegzti ar atnaujinti reikšmingą pažintį. Svarbu rūpestingai pildyti dokumentus.

Mesos kepimas rankoveje

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!

Varškės patiekalai

Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje

Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)

Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas

20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams

Naudingi patarimai jūsų virtuvėje

Kalafiorų salotos su sojos padažu

Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai

Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais

Makaronų ir picos patiekalų receptai

Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui

Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo

Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Sveikata

Reabilitacija – investicija į geresnę gyvenimo kokybę
Tulžies pūslė – nedidelis, bet svarbus organas
Kūno tipas išduoda gresiančias ligas

Ingredientai:

Antis - 1 vnt.;Jūros druska - 1,5 valgomojo šaukšto;Malti kmynai - žiupsnelis;Obuoliai.

Aptepimui:

Medus - 1 valgomasis šaukštas;Alyvuogių aliejus - 2 valgomieji šaukštai;Balzaminis actas - 1 valgomasi šaukštas;

Citrinos sultys - 1 valgomasis šaukštas.

Antį nuplauname, gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Maltus kmynus, druską ir pipirus pakepiname sausoje keptuvėje, patriname mediniu kočėlu. Anties vidų ir išorę įtriname druskos, pipirų ir kmynų mišiniu, apvyniojame folija ir paliekame šaltoje vietoje 3-4 valandoms, arba per naktį.

Medų ir aliejų pilame į nedidelį puodą ir maišant pakaitiname ant silpnos ugnies. Nukeliame nuo viryklės, įmaišome citrinos sultis ir balzaminį actą. 1/3 šio mišinio ištepame anties vidų, dar prieš ją prikemšant obuoliais.

Obuolius nuplauname, prikemšame jais antį, dedame į kepimo maišą ar rankovę ir kepame ~ 1,5-2 valandas vidutinio karštumo orkaitėje, priklausomai nuo anties dydžio.

Baigiant kepti (likus 15-20 minučių iki kepimo pabaigos) antį išimame iš kepimo maišo, dedame į skardą ir viršų aptepame medaus mišiniu (sunaudojame puse likusio mišinio). Aplinkui pridedame obuolių. Po 10 minučių kepimo antį apverčiame ir likusiu medaus mišiniu aptepame kitą anties pusę. Kepame dar apie 10 minučių. Kepant medumi apteptą antį reikia stebėti, kad nuo per didelės kaitros ji neapdegtų. Skanaus!

Mėsa su bulvėmis rankovėje

Mėsą su bulvėmis rankovėje kepti gana lengva. Būtina paruošti visus ingredientus, įdėti juos į rankovę ir palaukti tik valandą. Ir mėgausitės skaniu patiekalu, nuo kvapo burna pravirs. Mėsa su bulvėmis rankovėje yra sultinga, švelni ir skani. Mėsa rankovėje praktiškai troškinama savo sultyse. Tai gana paprastai paruošiamas patiekalas, o rezultatas puikus. Mėsą patiekiu su bulvėmis, pabarsčiusi žolelėmis ir su mėgstamomis šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis. Skanaus!

Paskirtis: Pietų receptai

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės

Reklama

Ką gaminti rankovėje? (+ 3 receptai)

Kepimo maišeliai arba rankovės yra patogesnis ir greitesnis būdas gaminti maistą orkaitėje. Kai kas sako, kad ir skanesnis, nes taip kepta mėsa yra sultingesnė ir aromatingesnė. Šį kepimo būdą išbandę žmonės greitai pamėgsta. Ir nenuostabu, nes taip gali paruošti skanių patiekalų šeimos šventėms ir kasdienai.

Naudoti orkaitės rankovę ar maišelį labai paprasta! Tiesiog padėti jį ant kepimo indo ir pripildyti mėgstamos rūšies mėsa ir (arba) daržovėmis. Užrišti maišelį ir kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje. Maišelis sulaiko drėgmę ir natūralias sultis, todėl galima būti tikriems, kad maistas nebus per sausas, bet sultingas ir švelnus.

Dar vienas kepimo maišeliuose ar rankovėse privalumas – reikės šveisti mažiau indų. Toks gaminimo būdas yra palyginus švarus, todėl nereikės gaišti daug brangaus laiko, kurį galėtumėte skirti šeimai, plaunant indus ir tvarkant virtuvę.

Viščiukas su citrinų sultimis ir čiobreliais kepta rankovėje

Gaminimas

4 porcijų

100 g apie 246 kcal

Paruošimo laikas: apie 1 val. 40 min

Kiaulienos šašlykai kepti rankovėje

  • 1 kg kiaulienos
  • 5 svogūnai
  • 3 – 4 šaukštai acto
  • Citrinos sulčių pagal skonį
  • 2 šaukštai cukraus
  • Šašlykų prieskonių pagal skonį
  • Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

Orkaitę įkaitinti iki 200 – 250°. Kiaulieną supjaustyti 3 – 5 cm dydžio gabalėliais. Paskaninti druska ir pipirais ir pamušti mėsą. Tada sumaišyti su šašlykų prieskoniais ir vienu smulkintu svogūnu. Palikti marinuotis mėsą 2 valandas šaldytuve. Likusius svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, užpilti verdančiu vandeniu, actu, cukrumi ir druska. Galima įpilti šiek tiek citrinų sulčių ir palikti, kad svogūnai pasimarinuotų. Į kepimo maišelį ar rankovę sudėti marinuotus svogūnus, mėsos gabalėlius su svogūnais ir užrišti. Rankovėje arba maiše aštriu peiliu pradurti keletą skylių. Kepti orkaitėje 1 – 1,5 valandos, kol mėsa bus visiškai iškepusi ir šiek tiek apskrudusi.

4 – 6 porcijų

100 g apie 250 kcal

Paruošimo laikas: apie 4 val.

Vegetariškas daržovių troškinys keptas rankovėje

Reikalingi ingredientai:

Jautiena

500 gramų

Bulvės

5~6 vnt

Svogūnai

1 vnt

Morkos

2 vnt

Grietinė

4~5 šaukštai

Druska

pagal skonį

Pipirai

pagal skonį

Reklama

Gaminimo eiga

1. Paruošiame visus reikalingus produktus.

2. Jautieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.

Reklama

3. Nulupkite ir nuplaukite bulves ir supjaustykite gabalėliais.

4. Morkas nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

Reklama

5. Svogūną susmulkiname.

6. Sumaišykite visus ingredientus, druską ir pipirus pagal skonį.

Reklama

7. Viską dedame į kepimo rankovę, supilame grietinę, surišame ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 1 valandai.

Šaltinis: povar.ru

Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)

Ačiū už jūsų įvertinimą!