pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Avižiniai Sausainiai Rududu: Greitas ir Lengvas Receptas

Visai neseniai peržvelgiau savo receptus ir priėjau išvados, kad daugiausia įrašų yra sausainių, pyragų ir desertų skiltyse - tai yra įvairiausių skanumynų, saldumynų. Ir nieko negaliu dėl to padaryti, nes mano namiškiai tokie patys saldžiamėgiai. Tiesiog, pas mus virtuvėje visada yra ieškoma "ko nors skanaus" ir to "skanaus" privalo būti.

Jeigu nėra ant stalo sausainių ar biscotti, tuomet prasideda spintelių varstymas ir ieškojimas... skanumynų. Tad šiandienos popietę ir paskyriau skanumynų gamybai. Šie sausainiai man tapo tikru atradimu. Pirmą pagamintą porciją suvalgėm iškart ir dar tą pačią dieną ėjau gaminti antrą kartą, nes šeimai taip patiko. O tai jau didžiulis pagyrimas.

Šie sausainiai yra mano vaikų mėgstamiausi. Man taip pat jie patinka, nes yra greitai bei lengvai paruošiami. Sausainiai, kuriuos vieni patys gali pagaminti ir vaikai. Nes viskas ko reikės tai sumaišyti 4 ingredientus dubenyje. Ir tada iškepti sausainius. O sausainiai gaunasi tikrai skanūs. Mūsų šeimai labai patinka, pamėginkite ir Jūs!

Atradę šį sausainių receptą, visada norėsite savo namuose turėti kukurūzų dribsnių ir kondensuoto pieno. Vos 4 ingredientai, o sausainiai gaunasi puikūs. Idėją radau vienoje iš Beatos knygų. Kondensuoto pieno sausainiai - tai gardus desertas, kuris ne tik pamalonins smaližių skonio receptorius, bet ir suteiks jaukumo akimirkas su artimaisiais.

Labai džiaugiuosi atradusi šį avižinių dribsnių sausainių receptą. Kondensuotas pienas juos papildo idealiai. Tikrai nerealūs prie kavos arba arbatos puodelio. Tikriausiai vieni greičiausiai pagaminamų kokosinių sausainių receptų, itin praverčia kai užklumpa netikėti svečiai. Paruošta tešla gali būti net savaitę šaldytuve, o šaldymo kameroje ir visą mėnesį (nes be kiaušinio).

Avižiniai sausainiai su sutirštintu pienu - Rududu

Receptas puikus tuo, kad ingredientus galima keisti - naudokite kitokius džiovintus vaisius ar riešutus, ir skonis bus kitoks. Dėl sutirštinto pieno šie sausainiai tampa lengvai karamelinio skonio ir labai trapūs.

Reikės:

  • 300 g avižinių dribsnių (tradicinių, ne greitai paruošiamų)
  • 50 g lukštentų saulėgrąžų
  • 50 g migdolų drožlių
  • 50 g sezamų sėklų
  • 60 g džiovintų spanguolių (galima keisti abrikosais ar kitais rūgštesniais vaisiais ar uogomis)
  • 60 ml augalinio aliejaus
  • 1 indelio sutirštinto pieno su cukrumi
  • 1 kiaušinio
  • 100 g miltų
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių

Kaip gaminti:

  1. Į dubenį suberkite avižinius dribsnius, saulėgrąžas, migdolų drožles, sezamus, užpilkite aliejumi, išmaišykite ir palikite pusvalandį pastovėti.
  2. Į šią masę supilkite išplaktą kiaušinį, berkite miltus, kepimo miltelius, išmaišykite.