Vištienos krūtinėlė su pievagrybiais
Vištienos mėsa labai dera su pievagrybiais, o jei dar verdate švelnų kreminį padažą, tai apskritai - gardumėlis! Patiekalas tinka pietų stalui ar vakarienei. Paprasta ir labai skanu! Namuose pasigaminkite vištienos krūtinėlę su pievagrybiais. Atskirai pakepinkite svogūną, grybus ir vištienos krūtinėlę. Kad padažas būtų skanus, sausoje keptuvėje reikia pakepinti miltus, tada supilti sviestą ir grietinėlę. Visus paruoštus ingredientus sujungiame į puodą ir troškiname ant silpnos ugnies 15 minučių. Garnyrui išvirkite ryžius. Sėkmės!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Paukštiena
Reklama
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.Vištienos šlauneles supjaustyti nedideliais gabalėliais, pabarstyti druska ir pipirais. Brokolį supjaustyti žiedynais, svogūną susmulkinti, morkas ir bulves supjaustyti nedideliais gabalėliais, o pievagrybius griežinėliais.
Į puodą pilti aliejų, dėti sviestą ir ištirpinti. Sudėti vištieną ir pakepti porą minučių, tuomet sudėti svogūną ir kepti iki kol vištiena nebebus rožinės spalvos, sudėti bulves, morkas ir išmaišyti. Supilti sultinį (sultinys neturi visiškai padengti ingredientų), užvirti. Kai užvirs, sumažinti kaitrą, sudėti pievagrybius ir uždengti dangčiu, taip palikti 10 minučių.
Į paruoštą padažą įpilti samtį skysčio nuo verdamo troškinio ir gerai permaišyti, tuomet maišant visą padažą supilti į puodą su troškiniu.
Suberti smulkiai sutarkuotą sūrį, sudėti brokolį ir maišant dar pakaitinti 2-3 min iki sūris išsilydys. Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi, papildomai pagardinti druska ir/ar pipirais.

Vistienos krutineles troskinys su pievagrybiais
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “vistienos krutineles troskinys” rasta receptų 1000Vištienos krūtinėlė, troškinta su pomidorų padažuVištienos krūtinėlė keptuvėje su citrina ir medumi
Greita vištienos krūtinėlė su pievagrybiais ir grietinėle
Autorius apie receptą: Taip iškepta vištienos krūtinėlė nebus sausa ir prie viryklės nesugaišite daug laiko, o pietūs ar vakarienė bus tikrai nuostabi. Taip iškepta vištienos krūtinėlė nebus sausa ir prie viryklės nesugaišite daug laiko, o pietūs ar vakarienė bus tikrai nuostabi. Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 63 vienetai | vištienos krūtinėlės |
400 gramų | rudųjų pievagrybių (arba paprastų pievagrybių) |
60 mililitrų | balto sauso vyno |
60 mililitrų | vištienos sultinio |
50 mililitrų | grietinėlės |
3 šaukštai | sviesto |
2 šaukštai | alyvuogių aliejaus |
1 šaukštas | čiobrelių (šviežių, smulkintų) |
pagal poreikį | miltų |
pagal skonį | druskos |
šiek tiek | petražolių (šviežių, smulkintų) |
SKANAUS, VISADA!
|komentarų nėra(balsavo 8 , reitingas: 4.88 iš 5)Loading.
Miglė
Krūtinėlę supjaustom smulkiais gabaliukais, apibarstom prieskoniais ir 15 min. pakepinam ant alyvuogių aliejaus .Po to ant viršaus dedam pasmulkintus pievagrybius ir uždengiam, kad troškintųsi. Po 10 min.supilam grietinėlę. Kai ji pradeda kunkuliuoti, beriam tarkuotą pelėsinį sūrį ir pakepam dar 2 min.Pabaigoje visą grožį pabarstom krapais.
Garnyrui labai tinka ryžiai.
p.s. Būtent pelėsinis sūris šiam receptui suteikia ypatingą “cinkelį”.Tačiau kadangi jo skonis ne visiems patinka, o ir brangokas, pelėsinį sūrį galima pakeisti “mažiau kilmingais” – picarela arba net lietuvišku varškės sūriu.
Spurga
Vakar dariau vištieną su pelėsiniu sūriu ala Migle, bet… be pelėsinio sūrio ir be grybų.
Iš šaldytuvo lobynų išžvejojau pusę užsilikusio indelio grietinės ir maždaug tiek pat tepamo sūrelio „Mildutė“, viską gerai gerai sumaišiau, sulašinau porą šaukštų sojos padažo (Vorčesterio?), “iš lempos” įbėriau provanso žolelių, dar paplakiau ir viską – ant paruoštuos vieštienos gabalėlių, uždengus kelias minutes pakaitinau ir išėjo labai geros konsistencijos vištiena „ala creme“ :mrgeen: Ačiū už idėją, dabar taip dažnai darysiu.
miglės trigrašis ;): žinokit, ir aš jau irgi gaminau ir be “pelėsiaus” ir be pievagrybių :mrgreen:.Man visai gerai tiko tas parūkytas “sūrio produktas” :roll:su kmynais.Toks įspūdis, tarsi kokios rūkienos dar įvanojus buvau, skanu visai 🙂
- Sprandinės suktinukai su žementalio sūriu ir slyvomis
- Vištiena su pievagrybiais pieno/sojos padaže
- Vištienos-persikų apkepas
- Vištos krūtinėlė su parsimonų įdaru
- Kreminės vištų kepenėlės
- LIETINIAI SU BROKOLIAIS IR KUMPIU
- MARINUOTI PIEVAGRYBIAI
- Vištiena kinietiškai
- Tuno salotos su pupelėmis ir alyvuogėmis ir medaus/vorčesterio užpilu
- ELNIENOS IR PIEVAGRYBIŲ PAŠTETAS