Naminiai mėsainiai paruošti, skanaus!
ReklamaTik prisijungę vartotojai gali komentuoti.
„Google Play“ ir „Google Play“ logotipas yra „Google LLC“ prekių ženklai.
- Privatumo politika
- Prekių ir pinigų grąžinimo politika
- Taisyklės ir sąlygos
- Slapukų politika (EU)
Nerodyti
Tvarkyti sutikimąSiekdami teikti geriausią patirtį, įrenginio informacijai saugoti ir (arba) pasiekti naudojame tokias technologijas kaip slapukus. Jei sutiksime su šiomis technologijomis, galėsime apdoroti duomenis, tokius kaip naršymo elgsena arba unikalūs ID šioje svetainėje. Nesutikimas arba sutikimo atšaukimas gali neigiamai paveikti tam tikras funkcijas.
Funciniai Funciniai Visada aktyvusTechninė saugykla arba prieiga yra griežtai būtina siekiant teisėto tikslo – sudaryti sąlygas naudotis konkrečia paslauga, kurios aiškiai paprašė abonentas arba naudotojas, arba tik tam, kad būtų galima perduoti ryšį elektroninių ryšių tinklu.
Parinktys ParinktysTechninė saugykla arba prieiga yra būtina teisėtam tikslui išsaugoti nuostatas, kurių neprašo abonentas ar vartotojas.
Statistiniai StatistiniaiTechninė saugykla arba prieiga, kuri naudojama tik statistiniais tikslais. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketingo MarketingoTechninė saugykla arba prieiga reikalinga norint sukurti naudotojų profilius reklamai siųsti arba sekti vartotoją svetainėje ar keliose svetainėse panašiais rinkodaros tikslais.
Naminiai mėsainiai
Atsispausdinti
Porcijos: 6 mėsainiai Paruošimo laikas: 2 val. 45 min.Mėsainių bandelėms:
2 – 2 1/2 puodelio (280 – 350 g) miltų
1 pakelis (11 g) sausų mielių
1 arb.š. druskos
2 valg. š. sviesto
1 puodelis karšto vandens
1 kiaušinis, išplaktas
sauja sezamo sėklų
Vištienos kotletukams:
1/2 vištos krūtinėlės
1 nedidelis svogūnas
2 valg.š. majonezo
2 valg.š. bulvių krakmolo
žiupsnis druskos
žiupsnis pipirų
saujelė krapų
Mėsainiams:
6 mėsainių bandelės
6 vištienos kotletukai
12 arb.š. majonezo
6 lapai ledinės salotos („Iceberg”)
6 riekelės fermentinio sūrio
6 griežinėliai pomidoro

Naminiai mėsainiai: receptas su foto žingsnis po žingsnio
Mėsainiai namų sąlygomis
Labai daug kas laiko mėsainius, o ir viską iš greitojo maisto pasaulio, nesveiku maistu.
Ir žinoma, yra teisūs. Tačiau žala ne tiek nuo paties greitojo maisto, kiek iš paruošimui naudojamų nešviežių ir nekokybiškų produktų, sanitarinių normų, technologijų nesilaikymo ir t.t.
Bet daug kas keičiasi sugaišus laiko ir organizavus burgerinę savo šeimai namų virtuvėje. Juk mėsainis iš tiesų – tai kotletas su salotomis ir padažu, papildytas duonos riekėmis, tik sustatytomis į bokštą, bet apie tai niekas nesusimąsto.
Šiame recepte pristatytas mėsainis su kotletu iš faršo ir kumpio gaunasi neįtikėtinai skanus.
Šviežiai kepta bandelė su sezamu, sultingas kotletas su traškiais kumpio gabalėliais ir aromatingas pomidorų padažas, paruoštas namų sąlygomis nepalyginamas su jokiu greituoju gatvės maistu. Svarbu tik laiku „įjungti“ saiką ir nesuvalgyti papildomos porcijos, kitaip bus žala figūrai!
Ingredientai:
4 asmenims
Kotletams:
– svogūnas 50 g
– kumpis 250 g
– paprika 2 valgomieji šaukštai
– mėsos faršas 500 g
– sūris 50 g
Papildomai:
– bandelės 4 vnt
– sūris 4 gabalėliai
– pomidorai 2 vnt
– salotų lapai 4 vnt
Paruošti būtinus ingredientus.
Bandeles galima naudoti iš parduotuvės, bet neverta pamiršti, kad jų skonis irgi svarbus mėsainiui.
Sūris geriausiai yra čederis, bet galima imti bet kokį kietąjį ar puskietį, tik jis neturi prarasti savo aromato termiškai apdorojus, kaip, pavyzdžiui, rusiškas.
Paruošimą verta pradėti nuo padažo. Smulkiai supjaustyti svogūną ir sukapoti česnaką.
Įkaitinti keptuvę su alyvuogių aliejumi ar bet kokiu augaliniu be ryškiai išreikšto kvapo. Dėti svogūnus su česnakais ir apkepti juos 1-2 minutes.
Berti cukrų, kuris pasaldins ir padarys tekstūrą truputį traškia. Jei neturite rudojo cukraus, galima naudoti įprastą baltąjį (bus taip pat skanu).
Tradiciniai šašlykai
- 2-3 kg. kiaulienos sprandinės
- 1 l. vandens
- 3-4 v.š. acto
- 2 v.š. druskos
- Keli žiupsneliai juodųjų pipirų
- 5-6 didesni svogūnai.
Mėsą susmulkinkite kąsnio dydžio gabaliukais, suberkite prieskonius, supilkite vandenį ir actą bei sudėkite žiedais pjaustytą svogūną. Viską sumaišykite ir palaikykite bent parą vėsioje vietoje.
Patarimas. Verdami šašlykus ant iešmo gerai juos suspauskite, kad neliktų tarpų ir pasistenkite nesudeginti mėsos. Ruošdami laužą pasirūpinkite, kad jame būtų karštos žarijos, o ne atvira liepsna.
Pirmiausia pasiruošiame maltos mėsos paplotėlius:
Į dubenį dedame maltą mėsą, beriame kapotą svogūną, prieskonius, įdedame šaukštą padažo ir išmaišome. Iš pasiruoštos masės suformuojame kiek didesnio skersmens už mėsainių bandelių skersmenį paplotėlius. Juos dedame ant kepimo skardos. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Ant kiekvieno iškepusio mėsos paplotėlio dedame smulkiai pjaustytų marinuotų agurkėlių, užberiame šiek tiek sūrio ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 5-8 minutes, kol sūris gražiai išsilydis.
Reklama