pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Varškėčiai su obuoliais: Receptas orkaitėje

Purūs ir minkšti varškėčiai visuomet yra puikus pasirinkimas pusryčiams ar lengvai vakarienei. O šauniausia tai, kad šį patiekalą ne tik lengva paruošti, bet ir visuomet galima paįvairinti skirtingais ingredientais bei skonių deriniais. Viena iš galimybių - išsikepti varškėčių su obuoliais. Į varškės tešlą įmaišius tarkuotą obuolį, iškepti varškėčiai bus minkštesni, drėgnesni, panašesni į saldžius blynelius ar pyragėlius. Tai lyg desertas ir vakarienė viename.

Jeigu pirmenybę teikiate lietuviškiems ekologiškiems produktams, atkreipkite dėmesį į „Eko Žemaitija“ prekės ženklą. Tai - kooperatyvas, apjungiantis ekologinius Žemaitijos pieno ūkius. Iš ūkių tiekiamo pieno yra gaminami ekologiški pieno produktai. Plačiame „Eko Žemaitijos“ asortimente rasite kefyro, jogurto, varškės, sviesto, grietinės, grietinėlės ir net kelių skonių varškės sūrių.

Ingredientai

Skaniuosius obuolinius varškėčius kepiau iš „Eko Žemaitija“ varškės. Štai ko reikės:

  • 350 g varškės (9 proc. riebumo)
  • 150 g miltų
  • 1 didelio obuolio (saldaus)
  • 2 kiaušinių
  • 3 v. š. cukraus
  • 3 v. š. natūralaus jogurto
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 1/4 a. š. druskos
  • aliejaus kepti

Varškėčiams reikės:

  • Varškė (geriau sausesnės, ne iš pakelių) - 500 g;
  • Kiaušinis - 1 vnt.;
  • Miltai - ~3-4 valgomieji šaukštai;
  • Cukrus - 3 valgomieji šaukštai;
  • Druska - žiupsnelis;
  • Obuoliai - 2-3 vnt.;
  • Cinamonas - žiupsnelis;
  • Augalinis aliejus kepimui;
  • Grietinė arba mėgstama uogienė patiekimui.

Gaminimo eiga

  1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite mažais kubeliais.
  2. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome mažais kubeliais ir apibarstome cinamonu.
  3. Obuolį nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir sutarkuokite burokine tarka.
  4. Į vieną dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai ištrinkite šakute.
  5. Varškę dedame į dubenį, įmušame kiaušinį, beriame cukrų, druską, dedame obuolius ir miltus.
  6. Varškę ištrinkite su kiaušiniu.
  7. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, cinamonu ir druska.
  8. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir druską, sudėkite vanilinį jogurtą.
  9. Visus ingredientus sumaišome.
  10. Tešlą padalijame nedideliais gabalėliais ir apibarstome miltais.
  11. Tarp delnų suvoliojame rutuliukus ir priplojame.
  12. Į varškėčių masę įtarkavus obuolių, jie tampa kur kas puresni ir skanesni. Tik nepadauginkite miltų, kitaip varškėčiai bus kieti. Formuoti juos reikėtų šlapiomis rankomis, nes tešla išeina lipni. Iš šios porcijos pagaminsite 18 nedidelių varškėčių.
  13. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies, įpilkite aliejaus.
  14. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus.
  15. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus.
  16. Vienai paplotėlių pusei gražiai apskrudus, verskite juos ant kitos ir taip pat kepkite, kol įgis rusvą atspalvį ir iškils.
  17. Varškėčius galite patiekti su mėgstamais priedais - grietine, jogurtu, riešutų kremu, bananais ar uogomis.